Foto: pixabay.com

Voda, ulje ili šećer mogu se osunčati ili solarizirati ako se stave u obojene boce i izlažu djelovanju sunčevih zraka, što će aktivirati određena terapeutska svojstva. Evo kako to sve napraviti i koristiti!

atma.hr – 78
Sunčeve zrake imaju terapeutsko djelovanje koje se pojačava u kombinaciji s drugim vrstama liječenja. Sunce utječe da se u tijelu aktivira vitamina D, koji čini temelj čvrstih kostiju, a solarna voda, šećer ili ulje sastojci su brojnih medikamenata, povoljno djeluju na pigmentaciju kože, pospješuju rad hipofize, itd.

Voda, ulje ili kristal šećer mogu se osunčati ako se stave u obojene boce i izlažu djelovanju sunčevih zraka što će aktivirati sljedeće medicinske osobine.

Osunčana, solarna voda – razne boje

U čiste staklene boce narančaste, zelene ili plave boje, ulijte vodu (do 3/4), zatvorite i ostavite na suncu 6-8 sati.

Osunčanu vodu pijte narednih 4-5 dana (po 1 žličicu za dijete od 1-5 godina ili po 1/4 čaše za starije).

Plava solarna voda

Plavu solarnu vodu je lako napraviti, ukusna je za piti i vrlo je moćna kao alat za čišćenje i iscjeljenje.

Kao što znamo, voda provodi vibracije, frekvencije energija, kristala, boja i riječi… Plava solarna voda pruža ono najbolje: moćnu energiju Sunca, izvora sveg života i fascinantnih svojstava iscjeljujuće i smirujuće plave boje. Ovu voda je postala posebno omiljena i popularna nakon odlične knjige Zero Limits Dr. Hew Lena i nadasve kroz Ho’o pono pono, drevnu havajsku tehniku iscjeljenja.

atma.hr – 39

Osim što je iznimno zdrava, ova voda pomaže očistiti duboke negativne podsvjesne programe koje iznova i iznova automatski ponavljamo. Plava solarna voda iscjeljuje emocionalne rane i blokade, oslobođa ih na površinu i otpušta te nas tako pomože dovesti natrag na nulu, u čisto stanje, na čisti početak, bez pozadinskog šuma negativnih misli. Ova voda ispunjava pozitivnošću, mirom i ljubavlju. Mogu je piti djeca, bolesni od raka, posebno oni koji su na kemoterapiji. Čak je i ukusnija od obične vode. Vrlo laku ju je napraviti.

I znanstveno je dokazano da plava boja ima nevjerojatno snažan utjecaj na naš mozak, donošenje odluka i ponašanje.

Plavo nebo znači lijep, opuštajući dan. Čisto mirno plavo more znači smirenost i spokoj. Ustvari, sve što je plavo simbolizira povjerenje, odanost, mudrost, samopouzdanje, inteligenciju, vjeru, istinu i raj.

Znanost kaže da nije slučajnost da nas sve ove plave stvari čine da se osjećamo tako dobro. Uostalom, plava je i jedina boja spektra koja može krajnje učinkovito spriječiti ljude da počine samoubojstvo.

Sve što vam treba je staklena boca plave boje – nije važna niti nijansa plave – jednako su djelotvorne i one najsvjetlije, kao i one tamno modre; niti zapremnina – sasvim dobro može poslužiti i boca dječjeg soka.

Ono što je važno je da bocu punimo filtriranom, izvorskom ili običnom tekućom vodom i da čep ne smije biti metalan. Može biti pluten, staklen, čak i plastičan, jedino ne metalan. Čep služi samo kao zaštita od prašine ili insekata koji jako vole ovu vodu.

atma.hr – 75
Bocu s vodom ćete držati na suncu između 1 – 12 sati. Ako je držite duže, okus će joj postati slatkastiji. Ukoliko nemate mogućnosti izložiti bocu suncu, bocu stavite ispod žarulje sa žarnom niti.

Pijte ove vode što više možete, vrlo je ukusna i pitka. Nekako, naš je organizam prepoznaje pa čak i oni ljudi koji kažu da inače malo piju, bez problema popiju po nekoliko litara. Pogotovo u vremenima kada nešto intenzivno čistite, preporuča se pijenje plave vode.

Ako nemate više boca na raspolaganju, dovoljna je jedna, jer samo jedna kap ove vode pomiješana s običnom, daje joj sva svojstva plave.

Osim za piće, koristite ovu vodu za kuhanje (dovoljna je jedna kap!), zalijevanje cvijeća, ljubimce, dodajte je u perilicu rublja i suđa, vodu za pranje automobila, podova i stakala, stavite u raspršivač i osvježite prostorije, dodajte u kupku…

Jednom kad ste napravili plavu solarnu vodu, možete je preliti u bilo koju drugu posudu, plastičnu staklenu… svejedno. Možete je držati u hladnjaku ili na sobnoj temperaturi.

atma.hr – 78
Osunčani šećer

Boce narančaste, plave ili zelene boje do 1/2 napunite kristal šećerom, ostavite na suncu mjesec dana (noću čvrsto zatvorite, a svakog dana protresite i očistite od prašine).

Ovako pripremljen šećer može se dugo čuvati i koristiti, ali je neophodno da se svaka 2-3 mjeseca izloži sunčevim zrakama 4-5 dana. Odrasli mogu uzimati 1/2 žličice šećera dnevno.

Osunčano ulje i glicerin

Do 1/2 napunite boce narančaste i zelene boje uljem slačice ili sezama, a plave kokosovim uljem, glicerinom ili čistim maslacem (ghee).

Ostavite na suncu mjesec dana (svakodnevno blago promućkajte i obrišite prašinu). Jednom u mjesec-dva ponovo ih izložite suncu 4-5 dana.

Napomena: Boce različitih boja moraju biti razdvojene.

Osunčan zrak

Ostavite dobro oprane i očišćene boce narančaste, plave i zelene boje na suncu 5 minuta, dobro ih zatvorite i ostavite na tamnom i hladnom mjestu.

Zrak iz ovih boca, ovisno o boji, koristite u terapiji astme i drugih problema dišnih organa.

atma.hr – 75
Terapija

Opadanje kose

Utrljavanje ulja osunčanog u boci plave boje 2 puta dnevno, a zatim izlaganje plavoj svjetlosti tog područja, sprječava opadanje kose, pojavljivanje sijedih i istovremeno odstranjuje perut.

Napomena: Potrebno je da se ovaj tretman koristi duži period da se postignu optimalni rezultati.

Opekotine

Ako imate opekotine koristite ulje osunčano u plavoj boci i izložite bolna mjesta svjetlosti plave boje.

Savjet plus: Uz ovu terapiju pijte osunčanu vodu iz zelene boce.

Zatvor

Šalica osunčane vode iz zelene boce ujutro, a iz narančaste poslije obroka, pomoći će da izliječite uporan zatvor.

Dijareja

Pijte osunčanu vodu iz zelene boce i s vremena na vrijeme je zamijenite osunčanom u plavoj boci.

atma.hr – 39

Nesanica

Masirajte glavu osunčanim uljem u plavoj boci, a prije spavanja se zasladite s 1/2 žličice osunčanog šećera iz boce iste boje.

Insekti

Masiranje osunčanim uljem iz plave boce donosi trenutno olakšanje kod bolnih uboda insekata.

Psihološke tegobe

U slučajevima psihičkih poremećaja, fobija, nemira, glavobolje i vrtoglavice, gubitka koncentracije i apetita, masirajte tjeme osunčanim uljem iz plave boce. Poslije obroka (doručka i ručka) preporučuje se sunčanje kroz prizmu plave boje.

Savjet plus: Nosite odjeću plave boje tijekom sunčanih dana.

Migrena

Pijte osunčanu vodu iz zelene i narančaste boce i blago masirajte čelo osunčanim uljem iz zelene.

atma.hr – 75
Mučnina

Ukoliko je razlog mučnine loša probava, pijte mješavinu vode osunčane u zelenoj i narančastoj boci.

Debljina

Svakog jutra, na prazan stomak, pijte po šalicu osunčane vode iz zelene boce, a 2 puta dnevno (poslije jela) po 1/2 šalice osunčane vode iz narančaste boce.

Koža

Osunčano ulje u plavoj boci pomaže u liječenju bolnih akni sa crvenilom na koži, dok se za one u fazi sazrijevanja preporučuje ulje osunčano u narančastoj boci i po šalica osunčane vode iz zelene boce do 4 puta dnevno.

Želudac

U slučaju nadimanja ili bolova u želucu popijte 2-3 doze osunčane vode iz narančaste boce.

aura

23 TESLINA PLOČA