Mnogima od nas su se dogodile loše stvari u prošlosti, nekima više nekima manje. Ne možemo poreći da su neki prošli kroz zaista negativna iskustva. Ali kakva god da je bila naša prošlost, potrebno je da je se oslobodimo.

atma.hr – 52
Glavna prevladavajuća energija koja je povezana s našom prošlošću, je povrijeđenost. Neki dio nas je bio povrijeđen. Naša prošlost je stvar povrijeđenosti i držanja za taj osjećaj. Držimo se za ono što se dogodilo. Na to se odnosi kad kažemo da netko ima ‘puno prtljage’. I sad zamislite da nešto držite i nosite već tri desetljeća. Zato govorite da ste iscrpljeni i umorni od života.

Kako se toga možemo osloboditi?

Evo jedna sjajna vježba. Svatko od nas na svom tijelu negdje ima neki… ožiljak. Zar ne? Niste baš odmah pomislili na ožiljak dok sam postavljao to pitanje. Upravo na taj način se oslobađate. Niste pomislili ‘kako ću se osloboditi svog ožiljka’? On je postao dio vaše fiziologije.

Psihološki, vi imate emotivni ožiljak kojeg još niste integrirali. Integriranjem tog ožiljka, vi ga se zapravo oslobađate. Kažete ‘da, to je bio dio moje prošlosti’. Kakve to veze ima s vašim sadašnjim životom? Nikakve. Osim činjenice da to niste u potpunosti integrirali.

Prigrlite svoju prošlost, u potpunosti!

To nije tako lako, ali potrebno je uzeti u naručje to malo dijete koje ste bili u prošlosti i voljeti ga do besvijesti.

Vaša prošlost nije loša. Vaša prošlost je vaša prošlost. I vaša prošlost od vas trenutno traži jednu stvar – a to je ljubav.

atma.hr – 52
Peter Crone, poznatiji kao Mind Arhitect, britanski je trener i lifecoach. Preseljenjem se u SAD i proveo mnoge godine trenirajući i motivirajući neke od najvećih sportskih i holivudskih zvijezda.