Foto: unsplash.com

Kako starimo, sve nam je teže održati visoku razinu energije. Poslovne obaveze i loše navike mogu izazovan raspored učiniti još kompliciranijim.

atma.hr – 39

Kako život prolazi, javljaju se novi prioriteti, novi interesi i upoznajete sve više i više ljudi. Morate imati dovoljno energije da izdržite tempo i sve obaveze, kao i da uskladite sve planove.

Evo nekoliko savjeta kako da se posvetite prioritetima, a u drugi plan da bacite sve nebitne stvari:

Provodite manje vremena pred ekranom

Gledanje televizije vas ne relaksira u onoj mjeri u kojoj vi mislite. Umjesto što gledate TV ili pretražujete stranice na mobitelu, bolje čitajte knjigu, popričajte s partnerom ili prijateljima, vježbajte, prošećite ili popijte čašu vina.

Odvojite se od tehnologije i raščistite svoj um prije odlaska u krevet. Pomoći će vam da bolje spavate i probudit ćete se odmorni i puni energije.

atma.hr – 75Bavite se fizičkom aktivnošću

Ako ste na kraju radnog dana previše umorni i odlučite ne otići na trening, upravo ste napravili najveću moguću grešku.

Vježbanje vam daje energiju, pritom vas oslobađa i stresa.

Jedite zdravo

Kada ste umorni i nervozni, lako ćete posegnuti za nezdravom hranom. Pokušajte se oduprijeti toj nezdravoj navici.

Umjesto toga posegnite za povrćem, orašastim plodovima. Izbjegavajte kofein i zamijenite ga zelenim cijeđenim sokom ili zelenim čajem.

atma.hr – 39

Pijte dosta tekućine

Ne trebate čekati da budete potpuno žedni kako biste se napili vode. Morate konzumirati vodu redovno tijekom cijelog dana.

Stručnjaci savjetuju da trebamo popiti 8 čaša vode dnevno, ali to je ipak individualna stvar.

Pojačajte tu glazbu

Sretni ljudi imaju mnogo više energije i studije su pokazale da glazba koja vam godi pomaže da se oslobodite stresa i snižava tlak.

Također, pomaže vašoj kreativnosti i motivaciji.

bizlife

67 STVORITE NOVO JA

DR. JOE DISPENZA: STVORITE NOVO JA

Oslobodite se sputavajućih navika i obrazaca i izgradite svoju novu stvarnost

Želite li promijeniti naviku, ali ne uspijevate? Želite li stvoriti novo „ja“, ali ne znate kako? Dr. Joe Dispenza objašnjava nam da su naše navike povezane s našim mozgovima te kako ih promijeniti.

Knjiga Stvorite novo „ja“ Biblija je koja će vas naučiti „da postanete tvorac svoje sudbine“. Njegov se pristup temelji na kvantnoj fizici koja nas uči da se u nevidljivom polju energije kriju beskrajne mogućnosti te da energija odlazi onamo kamo usmjerimo svoju pažnju. Posljedično, svi smo tvorci materijalnog svijeta.

Cijena: 139 kn - Kupi ovdje

POVEZANI TEKSTOVI

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here