Background photo created by kjpargeter - www.freepik.com

Kada postoje pitanja o tome koja medicina može biti adekvatnija za pomoć čovjeku, prirodna ili moderna, treba razmisliti o mnogo stvari prije svega. Kako bi slikovitije objasnila ovo delikatno pitanje, moram reći nešto o najvećem i najnaprednijem laboratoriju na svijetu! Sigurno mislite na neke opasne svjetske laboratorije, ali ova svojom veličinom stane otprilike u dvije ruke i zove se jetra.

Ovaj organ dnevno radi preko 200 kemijskih reakcija koje ni najsuvremeniji laboratoriji nisu u stanju napraviti tom brzinom, a sve u svojstvu detoksa i pomoći skladištenja hranljivih tvari. To je naravno, jako pojednostavljen opis onoga što taj mali organ radi.

atma.hr – 52
Budući je to najnapredniji kompleks laboratorija na svijetu, on mora imati podršku više stručnjaka kako bi dobro obavljao svoj posao.

Kada ne brinemo previše o prehrani, kada emocije poput bijesa i ružno raspoloženje nastojimo potopiti porocima, a radi depresije se ne krećemo dovoljno, naša jetra pati i doći će dan kada ćemo morati posjetiti liječnika. Logičan slijed događaja je da nas sustiže bolest.

Kako bi se izborili s posljedicama naše nebrige o sebi, moramo slušati razne stručnjake koji će nas uvesti u tok oporavka ovog velikog laboratorija. Kada promatramo struku moderne medicine, oni su sve naše kolege koji ne rješavaju niti jedan od problema kojima se mi bavimo, već suprotno! Oni se, naime, bave posljedicama (hepatitis, hepatomegalija, masnoće u krvi, upala žučne vrećice, itd.), u većini slučajeva uzrokovanim neodgovornim odnosom prema sebi.

Zamislimo da, nakon što ste završili tretmane koje nudi medicinska struka, imate potrebu i želju saznati nešto više o sebi i ući u uzrok vašeg zdravstvenog problema kako biste ga iskorijenili. Tada se javljate alternativnom i prirodnom liječniku ili savjetniku jer na drugom mjestu prave odgovore jednostavno nećete dobiti.

Prirodna medicina se bavi uzrokom koji je oštetio Vaš laboratorij. Prirodni liječnik pomoći će u jačanju organizma, detoksu od lijekova, rješavanju problema s emocijama koje blokiraju određeni organ pa naposljetku adresirati navike koje štete organizmu. Na taj način, dopuštate svom organu da se izliječi cjelovito, bez mogućnosti povratka oboljenja.

atma.hr – 52
A kad smo već spomenuli štetu na našem laboratoriju – svaki organizam ima sposobnost adaptacije. Kao takav, on se adaptira, navikne na negativne stvari i kao kontraefekt dolazi do ovisnosti.

Najjednostavnije objašnjeno, organizam postaje ovisan o tvarima koje unosi, jer zbog metaboličkih aktivnosti biva zbunjen i ne shvaća kako bez tih tvari može funkcionirati. Što dublje ulazimo u ovisnost, organizmu se nanosi veća šteta i ta ovisnost postaje jača. To se naravno, oslikava i na našu svijest.

Taj dio problema rješavaju psiholozi, psihijatri i alternativna, prirodna i duhovna medicina. Naravno, svijet bi bio dosadno mjesto za život kada bi svi bili stručni za sve, a ovako… Svatko nalazi svoje mjesto pod suncem!

Ana Dominik Rodić, prirodni i alternativni medicinar

Kontakt: +38762566337 (Viber, poruka)

zdrava jetra