Priroda današnjeg dana je «neuspjeh vodi prema uspjehu».

Svatko se od nas u pojedinom periodu svojeg života, suočio se s neuspjehom. Jednostavno nismo uspjeli ostvariti ono što smo željeli i namjeravali. Možda smo brzo odustali kada smo se susreli s prvim preprekama u ostvarenju naših želja i ciljeva? No, bez obzira na prave razloge našega neuspjeha on jednim dijelom predstavlja naš nedostatak da nešto isprobamo i da u tome ustrajemo.

Jedina stvar koja dijeli većinu ljudi od njihovih snova je strah od neuspjeha. Međutim u bilo kakvim nastojanjima, neuspjeh je suštinski dio uspjeha. Neuspjeh nas testira i dozvoljava nam da se razvijamo. Nudi nam lekcije i vodi nas stazom prosvjetljenja. Učitelji na istoku kažu da je svaka strijela koja pogodi metu, rezultat stotine promašaja. To je osnovni prirodni zakon da se dobija kroz gubitak.

Zato se nikada ne smijemo plašiti neuspjeha, jer je neuspjeh naš prijatelj.

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

38 OSHO – ZDRAV EMOCIONALNI ŽIVOT

banner za knjige osho zdrav emocionalni zivot

Prethodna objavaČakre nam nisu blokirane: Razočaranje je u uvjerenju da sada nije kako bi “trebalo biti”
Slijedeća objavaPosebno povoljna ponuda i snižene cijene svih knjiga Lane Kindij
Avatar photo
Mario je rođen u Zagrebu, 1969. godine. Po zanimanju je psihoterapeut, završenog studija Jungove psihoterapije te homeopatski liječnik. Tijekom svojih putovanja po Indiji upoznao je vedskog pandita dr. Chandulala S. Patela te je pod njegovim mentorstvom 2001. godine uspješno završio studij jyotisha i Vastua. Od tada aktivno radi s ljudima i drži jyotish savjetovanja. U jyotishu je školovan po principima Maharishijevog jyotisha. Bio je stalni suradnik u časopisima Karma, Ezoterikus te povremeno pisao za časopis Svjetlost. Gostovao je u nekoliko emisija na HRT – u. Redovito održava školu jyotisha i Vastua te su iz nje izašli mnogi kavalitetni jyotish savjetnici i Vastu praktičari. Kao homeopatski liječnik, registrirani homeopat Hrvatske udruge homeopata i podpredsjednik udruge Homeopati bez granica – Hrvatska, već dugi niz godina uspješno se bavi homeopatskim liječenjem odraslih i djece. Završio je studij klasične homeopatije u Londonskom homeopatskom koledžu. Licencirani je homeopat s licencom za samostalno bavljenje homeopatijom. Angažiran je u humanitarnim projektima tj. u liječenju stradalnika domovinskog rata i njihovih obitelji.