atma.hr – 52
Što više znamo o zakonu privlačenja, to nam je jasnije da je najvažniji zadatak uspješnog kreiranja, održati visoku vibraciju.

No ponekad se dogodi da tijekom dana imamo vibracijske oscilacije kojih nismo svjesni ili koje ne možemo objasniti, one se jednostavno dogode.

U jednom trenutku se osjećamo dobro, dok već u drugom, daleko lošije.

Razlog tome je stalni protok nesvjesnih misli koje upravljaju sa nama. Iznimno jake sile koje nas vode kroz život u mnogobrojnim situacijama.

Da bi ostali u visokoj vibraciji, trebali bi osvijestiti što je uzrokovalo nisku vibraciju, odnosno koja misao je uzrokovala nisku vibraciju, kako bi je afirmacijom promijenili i tako probali podići vibraciju.

Osvijestiti misao koja je uzrokovala nisku vibraciju nije jednostavno, pogotovo ako je ona nesvjesna.

No, za dizanje vibracije i promjene emocionalnog stanja, u trenutku kada se ono dogodi, čak i ne moramo osvijestiti misao.

Daleko je važnije u tom trenutku kada primijetimo da su se pojavile negativne misli, znati jedan od najvažnijih principa zakona privlačenja.

Zakon privlačenja nam u život može privući sve što iskreno zatražimo, ili ono što trebamo, pa tako možemo zatražiti i svoje rješenje bez da znamo koji je problem nesvjesni um podigao.

Najjednostavniji način zaustavljanja trenda negativnih emocija nije u analiziranju emocije, već njeno primijećivanje i svjesno zaustavljanje, izražavanjem namjere za njeno razumijevanje.

Ona je tu zato da bi prenijela neku poruku tako da zapravo traži da je se razumije, a takvo što ne možemo postići interpretacijom njenog značenja koju će um konstruirati, već samo ako od više inteligencije zatražimo odgovor.

Kako zatražiti odgovor i promijeniti vibracije

U trenutku kada po raspoloženju, emociji ili vibraciji koju odašiljete primijetite da ste na krivom putu, na koji su vas dovele nesvjesne misli, sjetite se mogućnosti da možete promijeniti situaciju svjesnom namjerom za promjenom.

Ako vam se ne sviđa stanje u koje vas ponekad dovede nesvjesni um, zaustavite trend negativnih emocija i izrazite namjeru za promjenom.

Namjeravate li zaista izaći iz negativnog stanja, onda namjeru za iskorak naprijed neće biti teško izraziti.

Namjera je isto kao i svako drugo mentalno stanje, zapravo emocija, koju mozak pokreće mislima, a započinje izgovorenom rečenicom.

Namjeru izrazite obraćanjem svom osobnom svemiru. Zatražite od njega da dobijete informaciju zašto se pojavila negativna emocija. Doslovno izgovorite to pitanje.

Onda kada zatražite odgovor, vi zapravo vibrirate namjerom i to onom iskrenom, a vibracija namjere automatski pokreće svemir koji će vam objasniti i dati rješenje i što je najvažnije, isti tren ćete promijeniti vibraciju i zaustaviti trend negativnih emocija.

Već tada, izražavanjem namjere ste podigli vibraciju sa negativne do one neutralne.

Nakon što ste izrazili namjeru, odaslali ste vibraciju koja će dalje u vaš život privlačiti odgovore zašto se pojavila niska vibracija odnosno emocija koja je spustila vibraciju.

Svemir će tada za vas početi privlačiti odgovore na to vaše pitanje i dalje je vaš zadatak, biti otvoren za prihvat odgovora i primijetiti te odgovore oko sebe, odnosno dešifrirati odgovore svemira koji će se pojaviti u svijetu oko vas.

atma.hr – 52
Evo jednog primjera iz mog života:

Nedavno se dogodila jedna situacija u kojoj se odjednom u mom životu pojavila negativna emocija koju nisam mogla objasniti, jer nije bilo razloga za nju. Bar sam tako mislila.

Znajući kako svemir funkcionira, a kako je emocija bila uporna, zatražila sam od svog osobnog svemira odgovor. Izrazila sam namjeru za dobivanjem odgovora.

Odmah nakon toga, zakon privlačenja počeo je za mene konstruirati odgovore na moje pitanje.

Najprije sam primila emailom link koji me je potaknuo da nazovem osobu koja je poslala taj link i u razgovoru sa njom sam dobila informacije koje su djelimično odgovorile na pitanje zašto mi se iz nevezanog pojavila negativna emocija.

Iz razgovora sa osobom, moj osobni svemir je dobivao informacije i ja sam primijetila kako on smanjuje intenzitet emocije, još dok sam razgovarala.

To je bio prvi simbol koji sam po zakonu privlačnja privukla, a koji mi je dao određena rješenja i odgovor na pitanje zašto se pojavila negativna emocija.

No, ono što je jako važno je da moramo biti prisutni u svom životu i pratiti događaje,ljude, emocije.

Ako na situacije oko sebe gledamo kao na nešto na što mi nemamo utjecaja, onda ne možemo niti primijetiti što se događa ali ne možemo sadržaje koji se događaju staviti u kontekst razriješenja pitanja koje smo postavili.

Nakon što sam primila prvi odgovor, došao je i drugi.

U prvom odgovoru, otvorio se put prema rješenju, a odmah za njim, stigla je ideja, gdje i kako dalje istraživati kako bi u potpunosti dobila odgovor vezano uz pojavu negativne emocije.

Osoba koju sam nazvala, obznanila mi je točno detalje o kojima nisam ništa znala, a koji su kao nesporazuma i zbog mog neznanja polako počeli razvijati situaciju koja bi me odvela tamo gdje ne želim biti i koja bi me uvela u problematičnu situaciju iz koje bih ja naučila dobru životnu lekciju koja mi je potrebna u životu, no ona se može naučiti i na lakši način.

Naučila sam tu lekciju, praktički prije predavanja, nastojanjem i poduzimanjem koraka za razumijevanje negativne emocije koja se pojavila u prvoj fazi dok se problem još nije razvio.

Pokazatelj za to je i da se negativna emocija smirila. Ona se povukla u trenutku u kojem sam sadržajno dobila sve informacije i kada sam shvatila što mi se pripremalo, te poduzela korake da se ne razvije negativan događaj.

U procesu gledano, dogodilo se to da je nadsvjesni um ili moj osobni svemir koji vidi širu sliku, vidio da zbog svog neznanja, krećem putem koji nije dobar za mene, i tada mi kao prvi alarm šalje negativnu emociju, čiji zadatak je da me u ranoj fazi navigira i obznani da se nalazim tamo gdje ne želim biti, no moj zadatak je tada da budući da ne znam suštinu priče koja će se razviti, da vjerujem svom svemiru i da zatražim odgovor.

Kada zatražim odgovor, momentalno zaustavljam trend niskih vibracija, a odmah zatim i privlačim svoje rješenje i jednostavno podižem vibraciju, uklanjam emociju, spoznajem suštinu njenog pojavljivanja i rješavam problem prije nego se pojavio te mogu dalje kreirati sa uspjehom!

 Probajte, jednostavno je, a evo i koraka za lakše razumijevanje i provođenje procesa:

  1. Primijetite negativnu emociju
  2. Zaustavite njeno razvijanje izražavanjem namjere za njeno razumijevanje. Pitajte osobni svemir : Što mi emocija želi reći?
  3. Prepustite se odgovorima tako što ćete nakon izražene namjere, primijećivati smbole koje svemir privlači u vaš život da bi objasnio što vas čeka
  4. Poduzimajte sve što intuitivno osjećate da će vam dati odgovore i na što vas svemir tada navigira da poduzmete
  5. Sadržaji koje dobivate, smirivat će emocije postepeno, kako stižu odgovori i sve potrebne informacije.
  6. Primijetite kako se vibracija mijenja, od straha ili tuge, prolazite kroz fazu nedoumice, do razumijevanja – sve su to vibracije koraci do rješenja
  7. U konačnici kad primite sve odgovore, primijetit ćete da je emocija nestala, sada ste na vibraciji rješenja!

Sretno!

Melita Manojlović, Life Business Coach

https://www.facebook.com/Melita-Manojlovic-Life-Business-coach-1377441559172152/
melitamcoaching.com

atma.hr – 52
Prethodna objavaPredivan jesenski dan u prirodi posvećen ekologiji i stvaralaštvu
Slijedeća objavaKako naći profesiju u skladu sa istinskim ja
Melita Manojlović
Melita je svoj osobni rast počela još u ranom djetinjstvu kada ju je život počeo učiti iznimno teške lekcije. Tražeći odgovore na pitanja od životne važnosti, smisao života počela je otkrivati već od svoje 12. godine. Svoj profesionalni put u sferi duhovnosti i osobnog rasta počela je u 30-im godinama kada se prvi put educirala na polju psihologije i to za NLP praktičarski, a svoj put je nastavila educirajući se i radeći s ljudima uz pomoć različitih emocionalnih tehnika koje je istovremeno koristila za svoj rast. Na duhovnom polju, život nije bilo jednostavno razumjeti, jer je često servirao nerazumljive poruke i dosta teške lekcije pa je stoga tražeći odgovore, svoj duhovni put produbila različitim spiritualnim i energetskim tehnikama koje su joj omogućile vlastiti napredak, otklanjanje blokada iz svog života, ali i napredak u poslovnom smislu jer danas svojim klijentima i slušateljima omogućava širok spektar iznimno vrijednih znanja i tehnika za rad na sebi. Seminari, radionice, videa, individualni pristup ... Zakon privlačenja je osnova svih učenja pa je tako uz svoja učenja i rad na sebi spoznala jako duboku priču zakona privlačenja te odlučila je prenositi. Učeći NLP od početka svog profesionalnog usmjerenja prema psiho-spiritualnom svijetu, dostigla je stupanj znanja i educiranosti NLP trenera, te je tako postala i edukator koji na jednostavan način prenosi NLP , putem certificiranih edukacija koje održava kontinuirano. Pokretač je promjena na polju razvoja ljudskih resursa za uslužne djelatnosti, širenjem svijesti o važnosti čovjeka i s jedne i s druge strane uslužne djelatnosti, utemeljila je centar za razvoj ljudskih resursa te svojim treninzima za uslužne djelatnike širi svijest o Hospitality pristupu i potiče okolinu na promjenu prilagođenu čovjeku i njegovim vrijednostima. Kolumnista je mnogobrojnih hrvatskih portala i ponosna kolumnistica udruge Atma.