atma.hr – 52
3. Fokusiranje namjere, afirmativna tehnika

Na kraju, da bi bili sposobni za kontroliranje vaših snova, morat ćete fokusirati vašu namjeru na to. Stoga, sljedeća metoda za prisjećanje vaših snova je da fokusirate vašu namjeru na prisjećanje sna prije nego što zaspete, pošto će vas to pripremiti za eventualnu kontrolu vaših snova. Morate biti odlučni u vašoj želji i trebali bi zaustaviti strane misli koje prigušuju vašu namjeru.

Verbalno izjavljivanje vaše namjere da zapamtite snove dok započinje vaše spavanje je najbolji način za to. Ovo može zvučati smiješno, ali sve što morate napraviti je da nagovorite sebe da zapamtite snove. Naši umovi su moćni instrumenti, pa iako se može činiti da gubimo kontrolu nad njima kada ulazimo u lagani san (1. faza), to nije cijeli slučaj.

Prije nego što legnete, fokusirajte vašu namjeru da se probudite iz svog sna i da ga zapamtite, i nastavite ponavljati vašu namjeru dok započinje vaše spavanje. Ponavljajte sebi iznova i iznova: „Probudit ću se iz svojih snova i potpuno ću ih se prisjetiti“. Ako vam misli počnu lutati dok padate u lagani san(1. faza), reafirmirajte vašu namjeru. Vaša zadnja misao prije zapadanja u lagani san(1. faza) bi trebala biti vaša namjera da se probudite iz vašeg sna i da ga zapamtite.

Probajte!

atma.hr – 52
reiki-ka.com