atma.hr – 52
2. Tehnika prisjećanja snova sa budilicom

Ako se sjećate faza spavanja, znate da REM faza započinje 90 minuta nakon što je spavanje započelo. Najbolje je da ciljate na one kasnije faze REM-a pošto su one duže.
Prije nego što odete na spavanje, namjestite si budilicu da vas probudi nakon 4 i pol sata. Kada vas budilica probudi, vjerojatno ćete biti u REM fazi ili ćete upravo izlaziti iz nje.

U trenutku buđenja, napravite isto kao i prije, lezite mirno nekoliko trenutaka i prođite kroz sve dijelove sna kojih se možete prisjetiti. Na kraju zapišite san.
Najvažnije je da budete u mogućnosti da se prisjetite dijelova sna. Nakon što ste zabilježili svoj san, nastavite spavati sve dok se ne probudite kao i svako jutro.

Kroz neko vrijeme, uz ovu jednostavnu tehniku bit ćete u mogućnosti prisjetiti se najmanje 2 sna tokom noći. Također kada steknete iskustva s ovom tehnikom možete ju raditi više puta(4.5 sati nakon početka spavanja, 6 sati nakon početka spavanja, 7.5 sati nakon početka spavanja). Međutim, nije preporučljivo da ovo radite svaku noć, zato što će vaše spavanje biti narušeno.

Kliknite na broj 4 za zadnju tehniku…

atma.hr – 52