Svatko od nas u svojem životu prolazi kroz određena karmička čišćenja. Ona u svakom slučaju nisu ugodna, ali su korisna za našu vječnu dušu.

Možemo razlikovati nekoliko nivoa čišćenja. Najosnovnije je čišćenje na nivou fizičkog tijela koje se odigrava putem bolesti.

Zatim slijedi čišćenje na nivou duha ili uma što se manifestira kroz različite svakodnevne probleme, nevolje, nezgodne situacije i sl.

Slijedeći viši nivo čišćenja je uvreda od voljene osobe npr. od našeg bračnog partnera. Tu se već suočavamo s velikom snagom karmičkog pročišćenja jer su na tom nivou uključene naše emocije, a posebno naš ranjivi ego.

Slijedeći nivo čišćenja ide direktno na našu dušu. Tada osjećamo da je nešto “odvratno na našoj duši”. To se može manifestirati kroz osjećaje da se sami sebe gadimo, da ne želimo prihvatiti niti sebe niti svoj život pa se čak mogu javiti i misli da želimo učiniti samoubojsvo. To se zove i “crna noć duše”.

Ritmovi dolaska karmičkih pročišćenja mogu se dosta lako prepoznati, mada sve ovisi o našoj svjesnosti kako ćemo ih prepoznati.

Karmičko čišćenje može krenuti s običnim glavoboljama tijekom par dana, tada ubrzo doživimo neku nelagodu na poslu ili od svojeg prijatelja. Nakon par dana započinju problemi u kući s partnerom ili s djecom i tada se počinjemo osjećati dosta jadno.

Što učiniti kada krenu takva čišćenja? Treba se samo prepustiti, ne sukobljavati se, ne opirati se čišćenjima koja žele uvesti neke promjene u naš život. Preporučljivo je pojačati svoju duhovnu praksu, recimo putem meditacije. Svatko od nas prolazi kroz ove periode, neki od nas češće, a neki rjeđe.

Dobra metoda prepoznavanja karmičkih čišćenja je analiza jyotish horoskopa.

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com