U vremenu kada trčimo kroz život, svaki kontakt s prirodom nam je itekako važan. Ona nas zaustavi na trenutak, uspori naš tok misli i usmjeri pozornost na potragu za samim sobom. Tada shvatimo da smo dio nje, a u nama se odjednom pojavi čisti mir i spokoj. Želimo taj osjećaj ponijeti sa sobom u našu užurbanu svakodnevnicu, ali se ubrzo nađemo u istoj kolotečini, s istim tokom misli kao i prije.

Ostati u kontaktu s prirodom bio je jedan od glavnih ideja vodilja prilikom izgradnje brenda pod imenom Kewik. Riječ je o nesvakidašnjem nakitu i malim kreacijama koje pričaju priču o godišnjim dobima, a iza njih se krije Ivana Lozić, kreativna duša i zaljubljenik u šumu.

P1012224 1

DSCN6418

P1012228

DSCN6362

Civilizacija nas tjera da pozornost uglavnom usmjerujemo na ono što je stvorio čovjek, ali je priroda i dalje prisutna te jednako lijepa čak i u okvirima urbanog. Upravo tu prisutnost Ivana je željela prikazati svojim nakitom i skrenuti pozornost na ljepotu skrivenu u prirodi, nenametljivu, a savršenu.

Nakit je izrađen od drveta i kristalne smole koja poput jantara čuva različite priče, ali ne one koje svjedoče o evoluciji živog svijeta na Zemlji, već priče o promjenama koje se događaju u prirodi kroz različita godišnja doba.

DSCN6351

Upravo smo se pozdravili s ljetom i zakoračili u predivnu jesen. U ovoj sezoni priroda nas uči važnu životnu lekciju otpuštanja. Drveće je na svom vrhuncu ljepote, ali ipak bez oklijevanja odbacuje lišće i ne uznemirava se oko toga.

Štoviše, ulazi u stanje mirovanja i čuva energiju za veliko pupanje u proljeće.  U prirodi se ništa ne događa bez razloga pa tako ni sezonske promjene kojima svjedočimo svake godine.

DSCN6346

DSCN6384

Svatko doživljava te promjene na sebi svojstven način i ima različite asocijacije vezane uz pojedino godišnje doba. Dizajnerica Kewik nakita predstavila je još jednom svoje viđenje jeseni, stvarajući malene šumske svjetove u kojima prevladavaju gljive.

Vidite li u njima i razigrane šumske vile?

DSCN6385

Pronađite svoj šumski svijet i ponesite ga sa sobom u urbanu svakodnevnicu.

Jesenske, ali i ostale kreacije nastale u suradnji s prirodom možete pogledati i naručiti na web stranici www.kewik.me te na društvenim mrežama https://www.facebook.com/kewikjewelry/ i https://www.instagram.com/kewikjewelry/?hl=hr