Foto: unspalsh.com

Ljubav je izbor. Zašto onda biramo emotivno nedostupne osobe, odnosno one koji nas ne biraju?

atma.hr – 52
Kada nam se netko sviđa, javljaju se simpatije i osjećaj zaljubljenosti, a ako druga osoba ne želi vezu, nije zainteresirana za nas ili joj se sviđa netko drugi, to može biti bolno.

Neuzvraćena ljubav je ponekad teška istina s kojom se nije lako suočiti. Zašto biramo partnere za koje znamo da nam neće dati ono što očekujemo u emotivnom odnosu?

Ako se često zaljubljujemo u “pogrešne” osobe, rezultat ovakve konekcije je uvijek isti: osjećaj odbacivanja, nesigurnost, frustracija, nezadovoljstvo.

Postoji više razloga zašto ponavljamo ovakve scenarije, a jedan od njih može biti posljedica emotivne nesigurnosti iz djetinjstva. Situacije iz djetinjstva mogu utjecati na cijeli život, čak i one kojih se ne sjećamo, ali su ostale u našoj podsvijesti.

To može biti distanciranost jednog roditelja, obitelj u kojoj su brat ili sestra dobivali znatno više pažnje, loš odnos među roditeljima koji se odrazio na dijete…

Kada birate nekoga za koga niste sigurni da će vam uzvratiti ljubav, zastanite i osluškujte svoju intuiciju.

Naša intuicija nam uvijek govori kada negdje pređemo granicu. Kada osjetite da nešto nije u redu, zastanite i shvatite što se zaista događa.

atma.hr – 52
Pogledajte svoju prošlost i analizirajte svoju obitelj, kao i druge emotivne odnose.

Kakav ste odnos imali s roditeljima? Uznemirava li vas neko sjećanje iz prošlosti? Jeste li tijekom odrastanja imali ljubav kakvu zaslužujete?

Na ovaj način možete shvatiti kako je vaše okruženje zapravo utjecalo na kreiranje vaše percepcije odnosa i ljubavi.

Ne pokušavajte sakriti svoje emotivne rane, nikada! Kada shvatite u čemu je problem, nemojte ga skrivati.

Morate pogledati u lice istini i zauvijek se osloboditi negativnih uvjerenja i misaonih obrazaca.

Vaš partner je vaša praksa. Obratite pažnju na to kako se ponašate s njim, kakvo njegovo ponašanje izaziva u vama određenu reakciju – postanite svjesniji što radite i što osjećate.

Ako imate problem u emotivnim odnosima, često pravite pogrešne izbore i osjećate se loše zbog toga, potražite pomoć stručnjaka u vidu psihologa i psihoterapeuta.

Možete dobiti korisne alate i tehnike koje će pomoći da otpustite negativna iskustva iz prošlosti, zaliječite emotivne rane i osvijestite da ste biće vrijedno isključivo prave i iskrene ljubavi.

sensa.mondo