Sara Maitland, u svojim kasnim četrdesetima se zatekla sama u životu na selu i na vlastito iznenađenje, zaljubila se u tišinu. U izuzetnoj, inteligentnoj knjizi, opisuje kako se upustila u istraživanje te nove ljubavi. Njeno putovanje u tišinu donijelo je svoja iznenađenja i neželjene strane, no najviše – osjećaj dubinske sreće.

atma.hr – 61
Nakon bučnog odrastanja kao jedna od šestoro djece, Sara Maitland, rječita  feministkinja i majka, u svojim kasnim četrdesetima se zatekla sama u životu na selu i na vlastito iznenađenje, zaljubila se u tišinu. U izuzetnoj, inteligentnoj knjizi, pouzdanim, izravnim i mudrim riječima, Maitland opisuje kako se upustila u istraživanje te nove ljubavi, provodeći razdoblja tišine u Sinajskoj pustinji, po škotskim brdima i u zabačenoj seoskoj kući na otoku Skye.

Svoja iskustva uspoređuje s drugima koji su iskusili tišinu, zaranja duboko u bogatu kulturnu povijest tišine, istražujući koje značenje ima u mitu i bajci, koliko je važna u zapadnim i istočnim religijskim tradicijama, njenu upotrebu u psihoanalizi i umjetničkom izražavanju i sve veći strah koji suvremeno društvo osjeća prema tišini. Njeno putovanje u tišinu donijelo je svoja iznenađenja i neželjene strane, no najviše – osjećaj dubinske sreće.

atma.hr – 61
Najveća je vrijednost ove knjige u njenoj autentičnosti – nastala je iz osobne autoričine potrebe za tišinom i temeljena je na vlastitim eksperimentima.

Čitateljima podastire i lijepe, ali i one malo manje lijepe – pa čak i zastrašujuće i prijeteće posljedice života u tišini. Nudi svoju istinu, ali je nikome ne nameće, već argumentirano potiče na razmišljanje i istraživanje koje svatko od nas može, ako za tim osjeti potrebu, poduzeti u vlastitom aranžmanu i pod vlastitim uvjetima.

Sara Maitland: Knjiga tišine

knjiga tisineminiNadahnuta meditacija o snazi i užitku koji nam pruža tišina

Sara Maitland, u svojim kasnim četrdesetima se zatekla sama u životu na selu i na vlastito iznenađenje, zaljubila se u tišinu.

U izuzetnoj, inteligentnoj knjizi, opisuje kako se upustila u istraživanje te nove ljubavi. Njeno putovanje u tišinu donijelo je svoja iznenađenja i neželjene strane, no najviše – osjećaj dubinske sreće.

328 stranica

Format: 14,8×22 cm

Cijena: 139 kn – Kupi ovdje