U velikom svjetskom hitu „Kad se sruši svijet“ Pema Chödrön nas potiče da u trenutcima kada se naš svijet sruši, nemamo više čvrstog oslonca ili se osjećamo potpuno izgubljeni ne shvaćamo to kao probleme, prepreke ili kraj puta, nego kao izvanrednu sreću. Tek kad ostanemo bez čvrstog tla pod nogama, možemo otvoriti svoje srce i um te shvatiti tko smo uistinu i smisao svojega života.

atma.hr – 61
»Tek kad ostanemo bez čvrstog tla pod nogama, možemo otvoriti svoje srce i um te shvatiti tko smo uistinu i smisao svojega života.«

»Obično se smatra da bol i patnju moramo uljepšati, zagladiti ili otupjeti kojekakvim tabletama kako bismo s njima izašli na kraj. Ali, tako si samo odvlačimo pozornost i propuštamo priliku za sreću – dok hrabrost da živimo u sadašnjem trenutku može donijeti jasnu percepciju, pa čak i iscjeljenje i duhovnu promjenu…

Život je dobar učitelji i dobar prijatelj!«

Tako piše američka budistička redovnica Pema Chödrön (83) koja je među najistaknutijim je svjetskim učenicama Chögyama Trungpea, slavnoga učitelja meditacije. Odlična je i svjetski poznata poznavateljica tibetskog budizma i tehnika meditacije.

Objavila je mnoga djela, kao što su Mjesta koja vas plaše (The Places that Scare You), The Wisdom of No Escape i Start Where You Are, koja su već postala klasici duhovne literature. Ljepota i jednostavnost njezina učenja učinile su od nje jednu od najomiljenijih i najistaknutijih duhovnih autora suvremenog doba, među budistima, ali i među mnogim drugim čitateljima diljem svijeta.Pema je stalna predavačica u budističkom samostanu Gampo, na otoku Cape Bretonu u Novoj Škotskoj, prvome zapadnjačkom tibetanskom samostanu u Sjevernoj Americi.

Tijekom našega života naučeni smo na određene događaje reagirati na neki određeni način pa postajemo ljutiti ili veseli, uzbuđeni ili razočarani. Ali, ponekad se naš svijet sruši, nemamo više čvrstog oslonca i osjećamo se potpuno izgubljeni…

Pema nas potiče da sva takva iskustva ne shvaćamo kao probleme, prepreke ili kraj puta, nego kao izvanrednu sreću. Tek kad ostanemo bez čvrstog tla pod nogama, možemo otvoriti svoje srce i um te shvatiti tko smo uistinu i smisao svojega života.

„Zahvalna sam svojoj učiteljici, Pemi Chödrön, od koje sam naučila najvažniju i najnužniju lekciju: kako sve više otvarati svoje srce.” Alice Walker

atma.hr – 61
O autoru:

Pema Chödrön rođena je 1936. godine u New Yorku. I prije nego što je 1974. godine postala redovnica radila je mnoge stvari u životu, primjerice kao učiteljica u osnovnoj školi. Među najistaknutijim je svjetskim učenicama Chögyama Trungpea, slavnoga učitelja meditacije.

Odlična je i svjetski poznata poznavateljica tibetanskog budizma i tehnika meditacije. Pema je stalna predavačica u budističkom samostanu Gampo, na otoku Cape Bretonu u Novoj Scotiji, prvome zapadnjačkom tibetanskom samostanu u Sjevernoj Americi. Ima dvoje djece i troje unučadi.

Pema Chödrön: Kad se svijet sruši

miiniKnjiga nade za sretnije dane

U velikom svjetskom hitu „Kad se sruši svijet“ Pema Chödrön nas potiče da u trenutcima kada se naš svijet sruši, nemamo više čvrstog oslonca ili se osjećamo potpuno izgubljeni ne shvaćamo to kao probleme, prepreke ili kraj puta, nego kao izvanrednu sreću.

Tek kad ostanemo bez čvrstog tla pod nogama, možemo shvatiti tko smo uistinu i smisao svojega života.

196 stranica/ visina: 18.8 cm

Cijena: 99 kn – Kupi ovdje