atma.hr – 52
Velika većina nas u današnje vrijeme bavi se nekim vidom “rada na sebi”. Cjeloživotno obrazovanje, učenje i napredak na osobnom planu postali su normalan dio života urbanog čovjeka koji je svjestan da je veća vrijednost ono što nosimo u sebi, a ne na sebi. Ali često se i dalje dešava da se ograničavamo vremenom.

Sve češće čujem pitanje “Koliko dugo trebam tapkati da živim onako kako želim i da budem sretan/sretna? Koliko je vama trebalo da vama bude tako?”

I često vidim iznenađenje kada odgovorim cijeli život… Od danas pa dok ste tu… I meni i dalje treba cijeli život…

Na sebi se radi cijeli život. Ja “radim na sebi” već godinama i radim svakoga dana. Ne postoji ni metoda ni tehnika ni čarolija koju biste mogli primijeniti i nakon nje postati odmah sretni i živjeti u bajci.

Svakoga dana se suočavamo s novim izazovima koji u nama izazivaju različite emocije, reakcije i razmišljanja i samo svjesnošću i svakodnevnim radom možemo biti sretni i raditi na tome da naš život postane onakav kakav želimo. Svakodnevnim posvećivanjem vremena sebi otpustiti ćemo emocije koje nas blokiraju i osvijestiti naša najdublja uvjerenja koja nas koče i tako živjeti svoju bajku.

Ne postoji život bez izazova, bez neugodnih situacija, neugodnih razgovora i situacija koje nazivamo negativnima. Postoji samo život u kojem mi svijesno biramo svoje reakcije na te situacije. Naučiti kontrolirati svoje reakcije i promjeniti pogled i perspektivu na ono što nam se dešava je upravo ta razlika koja je rezultat rada na sebi.

Pa kako svaki dan donosi nešto novo i svakoga dana osvijestimo neku svoju reakciju ili obrazac ponašanja tako i rad na sebi treba biti svakodnevan.

Ja tapkam svakoga dana i tako svakoga dana radim na tome da postanem osoba kakva želim biti i kreiram život kakav želim živjeti. Neke dane tapkam na ljutnju jer me naljuti neki postupak moga muža, neke dane tapkam na tugu jer me rastuži nepravda u svijetu, neke dane tapkam na motivaciju jer znam da mogu bolje, neke dane tapkam na samopouzdanje jer me čeka važno predavanje, ali radim na sebi svakoga dana.

Onoga trenutka kada shvatite da je za vaše najveće dobro rad na sebi potreban svakoga dana i kada si priuštite makar i deset minuta vremena za sebe i uživate u tome, vaš život će se početi mijenjati iz korijena. I tada kada uvidite dobrobiti koje vam donosi pitanje “Koliko dugo ja to moram?” jednostavno će nestati. I baviti ćete se sobom sa užitkom, jer vrijeme će ionako proći, godine će ionako proći… I nije bitno koliko dugo, nego kada ću početi…

Metoda koja je meni potpuno promijenila život i pomogla mi da otpustim i teško djetinjstvo i negativna uvjerenja i strahove je tapkanje- EFT jer je jednostavna,brza i rezultati su vidljivi odmah. Počnete se osjećati bolje već za pet minuta i to daje motiv i volju da i idući dan krenete dalje… I da tapkate svakoga dana. I uvuče vam se pod kožu taj dobar osjećaj nakon svakog tapkanja. I onda tapkate s lakoćom… I onda to postaje način života, a ne rad na sebi.

Nađite ono što upravo vama najbolje odgovara, a da biste saznali više o tapkanju- EFT kliknite na link 

Danijela Medaković

Life coach & EFT praktičar
095 7421 162
[email protected]

FB Inkubator sreće 
inkubatorsrece.com

atma.hr – 52
Prethodna objavaPovratak Sebi
Slijedeća objavaSitali – pranayama za rashlađivanje
Danijela Medaković
Danijela Medaković, certifirani Life coach, EFT Praktičarka (obrazuje se po AAMET-ovim standardima pod mentorstvom Pike Rajnar), NLP Master i energetski psiholog u edukaciji. Kroz godine samorazvoja i rada na sebi kroz razne metode i tehnike otkrila sam i EFT koji mi je u potpunosti promijenio život i okrenuo ga naglavačke, naravno u pozitivnom smjeru. Od tada svo moje profesionalno usavršavanje i vještine i znanja kreću u smjeru EFT-ja i popularizacije ove jednostavne i učinkovite tehnika na našim prostorima. Kreirala sam tako i osnovnu radionicu tapkanja "Tapkanje za sve" koju održavam po cijeloj Hrvatskoj, kao i tematske radionice i programe "Tapkanjem do idealne težine" "Tapkanjem do financijske slobode" " Tapkanjem do ispunjujućih odnosa" i "Odtapkajte anksioznost" i više manjih tematskih radionica. Na web stranici www.tapkanje.eu pišem blog i vodim Facebook stranicu Tapkanje-EFT, pišem kolumne za respektabilne alternativne portale među kojima je prva Atma koja je zaslužna i za to što moji tekstovi, moja ideja i moja misija dolaze do vrlo širokog broja ljudi.