Sastojci:

6 dl sojinog mlijeka Bonsoy
4 dl zobenog vrhnja
2 žlice agar agara (pahuljice)
2 dl javorovog sirupa
Malo kurkume
100 gr tamne čokolade (otopiti na pari)
100 gr indijskih oraščića (potopiti ih minimum 2h u vodi i ocijediti)
3 medjool datulje (paziti da im se odstrani koštica prije)
2 žlice kokos šećera
1 vanilin šećer
1 pakovanje keksa („petit beure“) bez glutena

Priprema:

Pomiješati mlijeko, vrhnje, javor i agar agar. Prokuhati minutu miješajući. Izlij smjesu u Vitamix blender i dodaj indijske oraščiće. Sve dobro smiksaj. Kekse poredaj u škrovadu da pokriju dno. Izlij pola žute smjese na kekse. I pusti da se stegne. U drugu polovicu dodaj datulje, kokos šećer i vanilin šećer. Sve smiksaj i izlij na žutu kremu. Ukrasi goji bobicama. Ostavi u hladnjaku sat dva da se stisne.

Majstor kuhar, Mia Šoškić
Makrovega




Prethodna objavaKrugovi različitih svjetova
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop 14.07.2016.
Mia Šoškić
Majstor sam kuhar. Vlasnica sam dva restorana zdrave hrane te autor mnogih radionica prirodnog kuhanja koja svoju gastronomiju pokušava prezentirati na način da prije svega pogoduje našem zdravlju, a onda tek oku i jeziku. Sretna sam što moj tim i ja sve više i više uspijevamo u tome zahvaljujući buđenju svijesti ljudi o uskoj vezi prehrane i zdravlja.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.