Image by Kireyonok_Yuliya on Freepik

Prvi dan ljeta označava se ljetnim solsticijem, koji se ove godine događa 21. lipnja/juna u 16:57h. Solsticij donosi iscjeljujuće i skladne energije, koje nam pomažu da pristupimo višim dimenzijama i višoj svijesti. Kombinacija planetarne energije stvorit će polje sile, pomažući nam da zakoračimo u svoju moć. Potaknuti smo da zakoračimo u vodeću ulogu, preuzmemo vodstvo i ostanemo čvrsti i vjerni onome u što vjerujemo.

atma.hr – 52
Ljetni solsticij označava početak ljeta, koji se ove godine događa 21. lipnja/juna u 16:57h. Riječ solsticij proizlazi iz Sol (Sunce) + sistere (stoji mirno). Zapravo, njegov relativni položaj prema Zemlji ne mijenja se mnogo, zato dolazi do ove iluzije.

Iz našeg vidikovca na sjevernoj hemisferi, Sunce završava svoj put prema sjeveru i kreće se prema jugu, donoseći nam raskošno ljeto. Ljetni solsticij uvodi tromjesečno razdoblje za razumijevanje odnosa i povezivanje s ljudima na osobnoj razini.

Vjeruje se da je na Solsticij veo između svjetova tanak i postaje lakše povezati se s duhovima prirode i iscjeliteljskim energijama planeta. To je također vrijeme u kojem možemo osjetiti svoju unutarnju povezanost s Majkom Zemljom i svime što je naseljava.

Dan prije Solsticija također je vrijeme u kojem se energetska mreža planeta poravnava s istom frekvencijom, stvarajući valove harmonije, mira i iscjeljenja širom planete.

Te skladne frekvencije zadržavaju se nekoliko dana, pomažući nam da pristupimo višim dimenzijama i višoj svijesti. Jednostavan način da iskoristite ovu energiju je provoditi vrijeme u prirodi.

Dopustite si da postanete jedno sa Zemljom. Dopustite si usklađivanje s otkucajima srca naše planete.

Sunce prelazi u Raka u isto vrijeme kada se događa Solsticij. U 2023., u vrijeme Solsticija, također imamo postavu svete energije Božice u Suncem nabijenom znaku Lava, s Mjesecom, Venerom i Crnim Mjesecom Lilith, sve unutar nekoliko stupnjeva jedan od drugog.

Ova energija Božice također se susreće s planetom Marsom, koji je također u Lavu.

Sva ova snažna ženska energija, zajedno s Marsom, stvara polje sile koje pojačava našu intuiciju i jača našu emocionalnu inteligenciju.

Ova energija također može biti vrlo iscjeljujuća, potičući nas da se zauzmemo za sebe, poštujemo kako se osjećamo i ostanemo samouvjereni i jaki u tome što jesmo.

atma.hr – 52
Proslava svjetla

Lipanjski solsticij je početak ljeta, sezone svjetlosti! Ovo je vrijeme da se izložite, skinete svoj plašt strahova i dopustite sebi da zablistate!

Nema više suzdržavanja, nema više male igre. Došlo je vrijeme da skočite naprijed i proslavite rad koji ste postigli tijekom godine.

Život nije uvijek sunčan, ali svemir donosi najduži dan u godini da nas podsjeti da uvijek postoji svjetlo na kraju tunela.

Iako stvari mogu djelovati mračno, ovo stanje je privremeno. Uvijek postoji način da se ponovno pronađe svjetlo, bez obzira koliko mračna ili duboka bila tragedija.

Svjetlo će ponovno zasjati i podsjetiti nas na ljepotu i blagodati koje život nudi.

Kada Sunce jako sja, također možemo osjetiti kako se zraka jasnoće kreće kroz naše živote. Shvaćamo što je važno i čemu doista želimo posvetiti svoje vrijeme.

Ono što nas motivira i pokreće može biti predmet razmatranja u ovom trenutku, jer pod ljetnim suncem Raka, vodimo se da svoje motivacije uskladimo s našom najvišom istinom i pozivom naše duše.

U ovom trenutku vođeni smo razmišljanjem o tome što pokreće naš duh i puni našu dušu. A Svemir nam također daje prilike da učinimo upravo to koristeći snagu Sunca.

Kako sunce jako sja na najdulji dan, svakako provedite vrijeme vani u prirodi. Plivajte u njezinim oceanima, okupajte se u njezinim šumama, šetajte kroz njezino divlje cvijeće i povežite se s energijom stvaranja.

Osjetite toplinu Sunca koja obasjava vaše biće i znajte da vas, kao i svu prirodu, sunčeve zrake mogu preobraziti, nahraniti i pomoći vam u stvaranju.

atma.hr – 52
Slavljenje svjetlosnog rituala

Za svoj ritual izađite van i sjednite na neko udobno i sjenovito mjesto. Sa sobom ponesite dnevnik i olovku.

Dok sjedite, postanite prisutni i promatrajte sve što vidite oko sebe. Ako pomaže, identificirajte pet stvari koje vam se ističu. Samo zastanite dok svjedočite svakoj od ovih stvari.

Nakon što dopustite ovoj prisutnosti da uđe, uzmite svoju olovku i papir i počnite crtati ili pisati. Dopustite svojim kreativnim sokovima da poteku bez cenzuriranja ili ograničavanja.

Zatim, kada osjetite da se vaši kreativni sokovi smiruju, zatvorite oči, stavite ruku na srce i postavite namjeru za sebe, za druge, za planet i za Svemir.

Proslava svjetla je vrijeme za slavljenje svega što jest. Vrijeme je da se pokažete i dopustite sebi da zablistate.

Budite hrabri, odvažni i kreativni na ovaj dan. Učinite nešto novo, pokušajte nešto drugačije i zapamtite da svjetlost uvijek živi u vama.

Osjećajte se utješeno znajući da je vaša duša odabrala ovaj planet upravo u ovom trenutku, jer on je mjesto gdje pripadate. Dopustite da se vaša zahvalnost podigne. Ispunite se njome, a zatim je pružite svijetu.

Povežite se s prirodom, proširite svoj um i otvorite svoje vidike. Dopustite prihvaćanju da opere vaše biće. Dopustite si da u svakom trenutku osjetite suosjećanje i ljubav prema vama koja zrači s ovog planeta.

Pozdravite ovu energiju i pustite da ljubav teče svuda oko vas.

Slijedite svoje srce i dopustite sebi da imate iskustva koja vas čine sretnim i voljenim.

ATMA/foreverconscious/Pripremila: Suzana Dulčić za atma.hr