Kad ste s nekim bili u vezi duže vrijeme, lako zaboravite kakav je život bio prije nego što ste upoznali tu osobu. Jedna od najtežih stvari nakon prekida s partnerom je povratak svog identiteta kao pojedinca. Ali ako želite krenuti naprijed, to morate učiniti. Možda vaš bivši partner vam nije dao ljubav koju ste očekivali. Možda sljedeća osoba hoće. Samo nemojte ništa očekivati. Puno ljudi, nakon prekida, pokušava dobiti ljubav od svakoga tko je može pružiti, jer se boje da neće moći biti sami. Ne činite to. Ne samo da nije fer prema drugoj osobi, to nije pošteno ni prema sebi.

atma.hr – 78
Prekid veze je jedna od najtežih stvari koje mi kao inteligentna ljudska bića možemo doživjeti. Kada izgubimo osobu za koju smo mislili da će biti s nama zauvijek, teško nam je zamisliti da ćemo više ikada osjetiti ljubav.

Važno je shvatiti da samo zato što možda nikada nećemo vratiti osjećaje koje smo nekad imali, to ne znači da nam se neće nikada vratiti sposobnost voljenja.

Naš život nikada neće biti isti nakon prekida odnosa, ali to ne znači da će biti još gore.

Kada će nam se ljubav vratiti?

1. Ljubav će se vratiti kada ste spremni krenuti naprijed

Kada izgubite osobu koju volite, najteže je nastaviti sa životom. Osjećat ćete se kao da ste izgubili tlo pod nogama i teško će vam biti ponovno stati na noge. No, nećete ništa postići ako budete samo sjedili i pitali se „što bi bilo kad bi bilo“.

Bez obzira koliko vam teško može biti, morate ustati, otresti prašinu sa sebe i krenuti naprijed sa svojim životom. Samo zato što je odnos završio, to ne znači da je bio potpuni neuspjeh.

Uvijek postoje lekcije koje trebate naučiti iz prošlih iskustava, bez obzira koliko traumatično to može biti. Ako ne naučite ništa iz tog ljubavnog neuspjeha, istu pogrešku ćete učiniti i kasnije u životu.

atma.hr – 39

2. Ljubav će se vratiti kada promijenite svoja očekivanja

Sigurno već znate ovo, ali niti jedan odnos koji ćete imati u budućnosti neće biti kao onaj iz kojeg ste otišli. Čak i ako vam se dogodi da se pomirite s istom osobom, stvari će se promijeniti i odnos će biti drugačiji. To nije nužno loša stvar.

Razmislite o tome što ste očekivali od prošlog odnosa i što je vaš partner očekivao. Možda su vaša međusobna očekivanja dovela do prekida veze. Možda jedan od vas očekuje previše, a drugi se premalo trudi.

Možda ste očekivali da će sve uvijek biti kako treba. Nažalost, to nije bio slučaj. Ipak, učite iz svojih prošlih iskustava s ljubavlju. Možda vaš bivši partner vam nije dao ljubav koju ste očekivali.

Možda sljedeća osoba hoće.

Možda nikada nećete iskusiti iste osjećaje koje ste osjećali u svom posljednjem odnosu. Možda u budućem hoćete.

Samo nemojte ništa očekivati, jer ćete potrošiti svoje vrijeme na uspoređivanje mogućeg budućeg odnosa i onog prošlog; na taj način zasigurno nećete više osjetiti ljubav.

banner za knjige UZEMLJIVANJE

3. Ljubav će se vratiti kada ponovno vratite svoju strast za životom

Sjajno je biti zaljubljen, ali to je doslovno samo jedno od milijun iskustava koje eventualno možete imati u životu. Ako vam je nedavno slomljeno srce, možda vam je teško vidjeti sve lijepe stvari koje vas čekaju, ali vjerujte: one su ispred vas.

Umjesto da trošite svoje vrijeme na razmišljanje o prošlim uspomenama, stvarajte nove uspomene. Učinite nešto što ste uvijek željeli učiniti. Što god vam padne na pamet, nemojte samo sjediti i razmišljati kako bi voljeli to učiniti s osobom koju ste voljeli; samo učinite to.

Nikada nećete upoznati nekoga identičnog svojoj bivšoj ljubavi, ali to je u redu. Ne bi ni bilo dobro da je drugačije. Ali kada vratite svoju strast za ostalim dijelovima života, upoznat ćete i druge ljude koji dijele iste interese.

Radite stvari koje volite i susret ćete ljude koji vam mogu postati novi prijatelji, a također možete susresti nekoga tko će u potpunosti promijeniti vaš život.

atma.hr – 78
4. Ljubav će se vratiti kada vam više ne bude potrebna za preživljavanje

Kad ste s nekim bili u vezi duže vrijeme, lako zaboravite kakav je život bio prije nego što ste upoznali tu osobu. Jedna od najtežih stvari nakon prekida s partnerom mogao bi biti povratak svog identiteta kao pojedinca. Ali ako želite krenuti naprijed, to morate učiniti.

Ne samo da morate vratiti svoju strast za životom nakon prekida, također se trebate usredotočiti na jednostavan život. Puno ljudi, nakon prekida, pokušava dobiti ljubav od svakoga tko je može pružiti, jer se boje da neće moći biti sami.

Ne činite to. Ne samo da nije fer prema drugoj osobi, to nije pošteno ni prema sebi.

Vjerujte da možete živjeti kao pojedinac. Ako se morate dokazati na neki način, učinite to. Vratite svoju individualnost prije nego što uđete u novu vezu.

Ako tražite ljubav, počnite od sebe.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić

12 KOMENTARA

 1. dobri prijatelji prijatelji, nije problem bez rješenja, ali samo traženje pomoći s pravih mjesta, moj brak je dobio užasan nered jer me je supruga ostavila s drugim muškarcem nakon 5 godina braka, a šokantna je stvar što nismo nemam nikakav oblik nerazumijevanja, znam odmah da nešto nije bilo tako, jer molim je da se vrati kući, ali ona me odbija i neobično tretira, natjerala me da potražim pomoć i imala sam sreću da pristanem na promjenu čarolije. kontakt preko interneta odbio je čovjeka koji mi je rekao kako ga čarobnjak Dr.Sango pomogao u postizanju velikih lutrijskih pobjeda. Vodio sam kontakt sa Dr.Sangom i objasnio mu njegovu situaciju. Postavio mi je nekoliko pitanja na koja dajem tačne odgovore, dao sam i novac za kupovinu predmeta koje će koristiti za rad, a nakon tri dana razgovarao sam sa suprugom. Povratak sa mnom kući je čudo. kontaktirajte Dr.Sango za bilo koji pravopisni rad. kontaktirajte Dr.Sango na njegov email [email protected]

 2. Iza ove žene stoji 20 godina iskustva i uspešnog pomaganja ljudima. Spasila je mnoge, pomoći će i Vama. Ona Vam služi za spasenje duše, štiti i daje snagu, donosi blagostanje, pomaže u borbi protiv zlih sila, skida crnu magiju, daje zaštitne amajlije koje štite pojedincima i amajlije koje štite celu kuću, leči bolesti zavisnosti – svaku muku, patnju i duševna stanja, vraća veru, nadu, volju za životom, volju i napredak u radu. Rešava ljubavne i bračne probleme, spaja rastavljene i vraća izgubljene. Puno je osoba koje nemaju sreće, puno je i onih koji ne umeju da prepoznaju svoju sreću. Ako je osoba usamljena i nikako ne uspeva da nađe svoju srodnu dušu ili se uvek zlopati u vezama, onda se radi o magiji poznatijoj kao “zaključana sreća”. Ovu sramnu raboru prave oni koji žele da vam napakoste i unište lozu. Ne provodite dane u samoći jer Mira može da vam pomogne i “otključa sreću”.Mira sa velikim uspehom radi na daljinu.
  Njen kontakt-viber +38166 54 27 011

 3. Nikada do sad nisam verovala u magije dok mi se nije pojavio problem koji nisam mogla sama da resim.Obratila sam se Ana Mariji koja mi je vratila osmeh na lice i resila sve moje pribleme.Nema tih priblema koji ona nemoze da resi.Ako i vi imete neki priblem javite joj se i uverite se u cudo.Njen br telefona je +381606300704viber

 4. Zdravo zelim da pohvalim vidovitu ruzu koja mi je pomogla u vezi mog deteta koje je imalo urok na sebi jos od malena..niko nije godinama mogao da mi pomogne u vezi toga sa cerkom. Muz me je ostavio samu sa detetom. I onda sam preko preporuke nasla majku Ruzu koja je jedina uspela da skine urok sa mog deteta i uspela je da mi vrati mog muza samo zahvaljujuci njoj imamo sada prelep zivot. Ako imate slicnih problema javite se njoj
  +381 61 10 14 283 VIBER

 5. Nikad nisam verovala u magiju dok nisam dosal do problema koji nisam mogla sama da ga resim. Obratila sam se Ana Mariji koja mi je vratila volju za zivot i pomenula ga je iz korena. Ako i vi imate bilo kakav problem javite joj se i uvericete se. Njen br je +381606300704

 6. Ljubav se ne treba vraćati ona je sve vreme u nama. Izazov kod prekida odnosa kod ljudi je u tome što mislimo da smo izgubili deo sebe i da ga nećemo nikada vratiti a u stvari dobijamo nazad onaj deo sebe koji smo dali tj. ulozili u taj odnos. Apsurdno je to što u stvari patimo jer ne znamo šta ćemo sa tim parčetom sebe koji nam je vraćen. Ne tugujemo zbog manjka sebe već zbog “viška” sa kojim ne znamo šta ćemo. Kada to osvestimo shvatamo kako nas prekidi odnosa čine ispunjenijim ljubavlju. Oni koje volimo vraćaju nas sebi.
  Na ovu temu pišem na instagram nalogu “Putnica”