“Nature Medicine” je nedavno potvrdio da je hrana koja sadrži prerađeni šećer glavni razlog za rast i širenje raka. Naime, rezultati su bili toliko uvjerljivi, da se budućnost skeniranja karcinoma može osloniti na skeniranje tijela da bi se doznalo gdje se nalazi akumulirani šećer radi znakove bolesti.

atma.hr – 78
Svi znamo da ako želimo poboljšati zdravlje, prva stvar koju trebamo učiniti je promijeniti prehranu! Iako svatko je čuo za to, ljubitelji fast-fooda i slatko-šećerni fanatici se još trebaju uvjeriti.

Oni su možda čuli o posljedicama svojih omiljenih namirnica na njihova tijela, ali oni i dalje rone u svojim visoko-kaloričnim namirnicama, bez davanja imalo pažnje drugoj hrani.

“Nature Medicine” je nedavno potvrdio da je hrana koja sadrži prerađeni šećer glavni razlog za rast i širenje raka. Naime, rezultati su bili toliko uvjerljivi, da se budućnost skeniranja karcinoma može osloniti na skeniranje tijela da bi se doznalo gdje se nalazi akumulirani šećer radi znakove bolesti.

Ovo otkriće je napravljno nakon što je University College London (UCL) u Velikoj Britaniji eksperimentirao s novom metodom detekcije raka koja uključuje korištenje jedinstvenog oblika magnetske rezonance (MRI).

Znanstvenici su napravili osjetljivi MRI skener koji može pretražiti posebno glukozu u tijelu, koja je pokazala da je zapravo tumor – koji pak je dokazano da se hrane šećerom – oni svjetlucaju jer sadrže velike količine šećera.

atma.hr – 39

Objašnjeno nedavno od strane UCL-a, “Nova tehnika, pod nazivom ‘Glucose chemical exchange saturation transfer’ (glucoCEST), temelji se na činjenici da tumori konzumiraju mnogo više glukoze (vrsta šećera) od normalnih, zdravih tkiva kako bi se održao njihov rast”, sveučilište je ažuriralo rekavši da se tumori pojavljuju kao “svijetle slike” na skeneru.

Kad se vrši tradicionalno skeniranje za rak, prisutnost tumora je identificirana pomoću injekcije niske doze zračenja, zbog radijacije koja je još jedan poznati uzrok raka.

No, takva injekcija nije najbolji izbor zbog svojih potencijalnih nuspojava. Međutim, ova metoda je učinkovita, jer stvari koje aktiviraju i potiču stanice raka na širenje, višestruko se također mogu koristiti od strane liječnika za otkrivanje u tijelu. A sada, šećer može biti i službeno dodan na taj popis.

“Metoda koristi injekciju normalnog šećera i nudi jeftinu, sigurnu alternativu postojećim metodama za otkrivanje tumora koji zahtijevaju injekciju radioaktivnog materijala”, kaže dr Simon Walker-Samuel, glavni istraživač studije iz UCL Center for Advanced Biomedical Imaging (CABI).

Stariji autor studije izvijestio je da je šokantno otkriće da metoda glucoCEST može učinkovito identificirati prisutnost tumora samo pomoću količine šećera koja se može naći u “pola standardne čokolade”. Ovo otkriće je zapanjujuće, jer sugerira da čak i umjereno male količine šećera imaju potencijal za promicanje proliferacije raka.

atma.hr – 78
UCL nije prvi izvor istraživanja koji je povezao obrađeni šećer s bolestima poput raka. Dr. Robert H. Lustig, MD i profesor pedijatrije u Zavodu za endokrinologiju na University of California, San Francisco (UCSF), navodi da konzumacija šećera uzrokuje većinu kroničnih bolesti koje prevladavaju danas. Lustig je glasoviti autor knjige “Šećer: gorka istina”, a on opisuje svoja otkrića u mnogim videima.

Glavni krivci ubojitog šećera su: bijeli šećer i brašno, slatka i procesirana hrana, i brza hrane. Kada se ta hrana razbije u tijelu (u usporedbi s prirodnim izvorima fruktoze iz voća), ona uzrokuje povećanje hormona koji će biti izlučen (posebno inzulin), što signalizira stanicama raka da se hrane i dalje rastu.

Dr. Lewis Cantly, voditelj Beth Israel Medical Center Deaconess (BIDMC) na Sveučilištu Harvard, kaže da postoji poveznica šećera i raka u intervjuu za CBS: “Ono što mi počinjemo učiti je da inzulin može izazvati neželjene učinke u različitim tkivima i pogotovo u tkivima koja su oboljela od raka.”

On je nastavio: “Ako vam se dogoditi da imate tumor koji ima inzulinske receptore, onda će ih on stimulirati da dočepa glukoze koja je u krvotoku. Dakle, umjesto da glukoza ide u masti ili mišiće, glukoza sada ide u tumor, a tumor ju koristi za rast i razvoj.”

atma.hr – 39

Istraživanjem svo došli do zaključka da je jedini način da održimo zdravo tijelo, i hranimo um, odabrati zdravu, neprerađenu i pretežno biljnu hranu.

Vi bi trebali konzumirati više zelenila, povrća i biljne proteine, a smanjiti količinu prerađene hrane u vašoj prehrani. Naše tijelo može biti sposobano iscjeliti samo sebe, a to postaje sve očitije kada napravimo potrebne promjene da se to dogodi.

NoviSvjetskiPoredak.com

64 RAK – ŠTO SVE MOŽETE UČINITI

ŠTO SVE MOŽETE UČINITI KADA VAM DIJAGNOSTICIRAJU RAK

sto sve mozete uciniti kad vam dijagnosticiraju rak

"Ja imam rak. Rak nema mene." - Moj put u iscjeljenje

Sophie Sabbage bila je sretno udana majka kada joj je u 48. dijagnosticiran rak pluća u zadnjem, terminalnom stadiju. Šokantna dijagnoza bila je početak nevjerojatno putovanja prema iscjeljenju i transformaciji njezinog života – na bolje.

Prekrasno napisana, emotivna i hrabra osobna priča uz mnoštvo praktičnih savjeta opisuje put dubokog, istinskog iscjeljenja. Sophie otvoreno piše o svojim istraživanjima, tretmanima, svojem načinu prehrane i izvorima koji su joj pomogli, ali i o osobnim odnosima, emocijama i duhovnim tehnikama na svom putu.