Zavirite u Maison Giri, ekološku kuću u belgijskim planinama Les Ardennes, izgrađenu šezdesetih godina prošlog stoljeća, čiji je interijer vizualno osmislila dizajnerica iz Zagreba Mandali Mendrilla.

atma.hr – 39

Susjedstvo u kojem se Maison Giri nalazi posebno je poznato po tome što je označeno kao službeno utočiste mnogih vrsta lokalnih ptica te po školi za jahanje, čiji se pašnjak vidi s prozora prozračnog dnevnog boravka čiji prozori daju osjećaj boravka na otvorenom.

Staze za šumske vožnje biciklom te srednjovjekovni dvorac Chateau de Petite Somme i Adventure Valley kompleks posebni su užici u susjedstvu.

50780516 402983477117367 2194958842100449280 n

Minimalistički retro interijer ove ‘mid-century’ kuće smještene pored najmanjeg grada u Europi po imenu Durbuy, također je usklađen sa zakonima Vastu arhitekture smještajem vizualnih elemenata, kristala te instaliranjem zvukova u kutke kuće koji odgovaraju stranama svijeta.

maison giri 1

Kako bi uvijek odisali pozitivnom energijom, u zidove svake prostorije također su ugrađene pozitivne misli i pjesme ispisane na obnovljenom drvetu koje se nalazi ispod ekoloških pokrivala od recikliranog papira koji su služili kao podloga za slojeve ekološki prihvatljivih boja.

atma.hr – 39

U izboru boja za dom te radovima na restauraciji interijera s Mandali suradđvao je jedan od najcjenjenijih amsterdamskih stručnjaka, Chris Kuiljken, koji je također i praktikant bhakti joge te reiki healinga.

maison giri 2

Pri dizajnu interijera Mendrilla i suradnici vodili su se načelima održivosti i harmonije s prirodom. Izvorni namještaj obnovljen je i moderniziran, a građevinski materijali koji su prvotno sačinjavali interijer doma dobili su novi život.

Kuća je okružena Zen vrtom koji je uredio Mandalin suprug, amsterdamski fotograf i učitelj joge po imenu Madhu Van Paare koji je svoju ljubav prema prirodi pretočio u ovo maleno remek djelo, a u suradnji s profesionalnom vrtlarskom ekipom.

U dijelu kuće također se nalazi i atelier dizajnerice, ali izgled ateljea Mandali želi zadržati tajnom.

Maison Giri na Instagramu: @maisongiri

maison giri 3

maison giri 4