Modul: MALA ŠKOLA AROMATERAPIJE – Aromaterapija u praksi

Želite li živjeti u skladu s prirodom?

Modul je namijenjen svima koji žele naučiti i upoznati se s različitim aspektima aromaterapije i samom njenom primjenom kako bi ostvarili zdraviji, sretniji i ispunjeniji život!

Svaki dan ćemo započeti s kratkom meditacijom.

Na modulu naučiti ćete: 

 • Upoznati ćemo se s aromaterapijom – kratki uvod u aromaterapiju – što je aromaterapija? Što su esencijalna ulja? Metode aromaterapije i  model koji se primjenjuje kod nas.
 • Upoznati ćemo se s osnovnom paletom esencijalnih ulja – izdvojit ćemo 10 najčešće korištenih esencija, a onda se upustiti u primjenjenu aromaterapiju:
 • Klinička aromaterapija – kako uz pomoć esencija pružiti podršku svome zdravlju. Tu, prije svega, stavljamo naglasak na topikalnu primjenu esencijalnih ulja u rješavanju najčešćih zdravstvenih tegoba. Izrada proizvoda za osobnu upotrebu.
 • Aromakozmetika – izrada prirodnih pripravaka – izradit ćemo niz pripravaka za osobnu njegu i uljepšavanje upoznavši se s prirodnim sirovinama (esencijalna ulja, biljna ulja, hidrolati i aktivne komponente). Dotaknuti ćemo se ‘low tox’ načina života i kontrole nad sastavom proizvoda koje svakodnevno koristimo u kućanstvu uz izradu proizvoda za osnovnu upotrebu.

Na modulu izrađujemo sljedeće: 

 • Prirodna pasta za zube
 • Tonik / pjenica za čišćenje lica
 • Hranjiva krema
 • Kosa (šampon, pakung)
 • Lanolinska krema za njegu ruku
 • Dezodorans
 • Gel za tuširanje
 • Maslac za tijelo
 • Bombice za kupanje
 • Maceriranje gotu kole

Sve proizvode koje napravite na modulu nosite sa sobom kući.

 • Aroma masaža – masaža lica, vlasišta, ruku i stopala – upoznat ćemo se s navedenim terapijskim tretmanima i pripremiti mješavinu esencijalnih ulja prilagođenu individualnim potrebama.
 • Proizvodnja bilja, eteričnih ulja i aroma pripravaka – upoznat ćemo se s navedenom tematikom i izradit ćemo macerat gotu kole/centele.
 • Duhovnost – duhovni aspekt esencija. Upoznat ćemo se s energetskim djelovanjem esencijalnih ulja. Koliko je bitno staviti svoje emocije pod kontrolu i koliko nam u tome mogu pomoći esencije.
 • Njegujemo holistički pristup – čovjek kao cjelovito biće u spoju fizičkog, emotivnog, mentalnog i duhovnog.

Na kraju svakog dana završavamo s relaksacijom i vizualizacijom.

Kome je namijenjena „Mala škola aromaterapije“?

Svim osobama koje se žele upoznati sa svijetom aromaterapije, naučiti njene osnove i načela primjene kako bi osjetili brojne dobrobiti darova esencijalnih ulja, te same srži biljke.

Raspored:

 1. dan

08:00 – 08:30 – Upoznavanje i meditacija
08:30 – 09:30 – Kratki uvod u aromaterapiju i upoznavanje s 10 najčešće korištenih esencija
09:30 – 11:30 – Izrada prirodne kozmetike
11:30 – 12:00  – Pauza
12:00 – 13:00 – Stres
13:00 – 15:00 – Aroma masaža – masaža lica i vlasišta
15:00 – 15:30 –Duhovnost
15:30 – 16:00 – Relaksacija i vizualizacija

 1. dan

08:00 – 08:30 – Meditacija i pitanja polaznika
08:30 – 09:30 – Klinička aromaterapija
09:30 – 11:30 – Izrada prirodne kozmetike
11:30 – 12:00 – Pauza
12:00 – 13:00 – Imunitet
13:00 – 15:00 – Aroma masaža – masaža ruku i stopala
15:00 – 15:30 – Duhovnost
15:30 – 16:00 – Relaksacija i vizualizacija

Nakon završetka „Male škole aromaterapije“ polaznici će biti upoznati s osnovnim metodama korištenja esencijalnih ulja, savladati će osnovnu primjenu esencija sa ciljem podizanja svijesti o važnosti primjene same srži biljke u funkciji poboljšavanja zdravlja i kvalitete života.

Modul se održava kroz 16 sati

Datum modula:07.05. i 08.05.2022 (subota i nedjelja) 

Vrijeme održavanja: od 08:00 do 16:00 sati (oba dva dana)

Mjesto održavanja: UŽIVO – Srebrnjak 27a, Zagreb – Učilište Adrianus

Cijena modula: 2.500,00 kn – jednokratno plaćanje

3.000,00 kn – obročno plaćanje (Diners ili Visa premium – 12 rata)

Primamo ograničen broj polaznika (max. 10)

O  EDUKATORICAMA

VANJA I ANDREJA 1 225x300 1Andreja Jelačić Mučnjak je aromaterapeutkinja s iskustvom u primjeni eteričnih ulja. Zadnjih tri godine intenzivno se bavi popularizacijom i edukacijom o upotrebi eteričnih ulja.

“Prevencija je ključ zdravlja! Esencijalna ulja moja su strast, te duše biljke koje se svestrano mogu primijeniti u svakodnevnom životu i pružiti prirodnu podršku zdravlju
Esencijalna ulja imaju niz terapeutskih svojstava i stoga trebaju biti dio prirodnih pripravaka, ali budući da se radi o aktivnim supstancama, treba ih znati odabrati i
pažljivo dozirati.

Vanja Lopar Grgurić, mag.sanit.ing., farmaceutski tehničar i uskoro aromaterapeut prema IFPA međunarodnom certifikatu. Aromaterapija je dio njezinog života još od srednjoškolskih dana, a posljednjih godina nastoji proširiti svijest o pravilnoj i sigurnoj primjeni esencijalnih ulja. Za nju aromaterapija predstavlja čaroban svijet esencijalnih ulja koja će vam pomoći da bolje upoznate sebe i druge, osvijestite svoje potencijale, pronađete dublji smisao kroz rad s ljudima i započnete kvalitetniji život.

prijavi se plava