House photo created by freepik - www.freepik.com

Nered u kući zadaje Ovnu glavobolju, u doslovnom smislu, neurednost smatraju oblikom mentalnog poremećaja. U stanu Djevice možete doslovno jesti s poda, a što se tiče osobne higijene – Škorpioni su najveći manijaci.

atma.hr – 78
1. Rak

Izbjeljivač, prašak za čišćenje, sredstvo za uklanjanje mrlja – Raku su te stvari nešto poput najboljih prijatelja. Predstavnici ovog znaka toliko su opsjednuti čistoćom da se sami praktički nikad ne zaprljaju. U torbici nose dezodorans, a ako se nisu tuširali više od 10 sati, počinju dobivati znakove živčanog sloma.

Jedini problem Raka je sentimentalnost. Bolno im je rastati se sa stvarima koje su mu poklonili dragi ljudi pa se ponekad previše smeća skupi u njihovoj kući. Međutim, Rak je tvrdoglav pa se izvuče i čisti uvijek iznova i iznova.

2. Djevica

Djevice su jednostavno opsjednute čistoćom, također pate i od specifične fobije – straha od mikroba. Predstavnici ovog horoskopskog znaka nevjerojatno su čisti u pogledu osobne higijene i čišćenja. Spojevi između pločica očišćeni su četkicom za zube, a posteljina i odjeća pažljivo su razvrstani po boji.

U njihovom stanu nećete naći prašinu i možete jesti sa savršeno očišćenog poda. Djevice uglavnom ne vide svijet u boji, a ne vide ga ni crno-bijelo, njima je sve ili čisto ili prljavo. I oni više vole prvu opciju.

atma.hr – 39

3. Ovan

Nered u kući zadaje Ovnu glavobolju, u doslovnom smislu te riječi. Smatraju da ležernost nije samo grijeh –  već oblik mentalnog poremećaja. Čišćenje, Ovnu, može biti odličan način za otpuštanje stresa i za rješavanje nepotrebne razdražljivosti, koja je kod njih prilično prisutna, a razlog je velika emotivnost.

S druge strane, Ovan radije plaća profesionalne čistače nego da troši svoje dragocjeno vrijeme i energiju na čišćenje.

4. Škorpion

Čini se da ove strastvene ljude nije briga za red. Ali to je samo privid. Škorpionima je važno držati sve pod kontrolom, uključujući i čistoću u kući. Vrlo su uredni, čak i u izvanrednim slučajevima.

Na primjer, kada su gosti na samom pragu, u stanju su stvoriti barem privid idealnog reda u nekoliko sekundi. Što se tiče osobne higijene, Škorpioni su jednostavno manijaci.

atma.hr – 75
5. Bik

Bik je vrlo praktičan, ali ponekad si dopusti previše. Uvlači u kuću sve vrste sitnica koje zatrpavaju prostor. Ali u kući Bika svaka stvar ima svoje mjesto i strogo slijedi pravila Feng Shuia.

Ukratko, mogu prestati čitati zanimljivu knjigu jer nedostaje ta jedna knjiga na polici. Istina, Bik ponekad ipak zaboravi obrisati prašinu ili oprati posuđe.

6. Jarac

Čak i ako Jarac nema snage za temeljito čišćenje, barem će prezentirati vanjski sjaj. Pod svaku cijenu. Međutim, uz njegovu organizaciju, marljivost i odgovornost sigurno će se naći i snaga i vrijeme.

Svaki mjesec, on sve isplanira (da, Jarci to stvarno rade). Predstavnici ovog znaka nikad ne zaborave dodati proizvode za čišćenje i pranje na popis troškova. A kad čiste, nisu ograničeni samo na usisavač. Čiste postupno, sve redom, korak po korak.

ATMA/Prevela: Suzana Dulčić

atma.hr – 78