Foto: pixabay.com

Ova meditacija pomoći će Vam u privlačenju Vaše savršeno srodne duše. Odvojite neko vrijeme samo za sebe i pronađite tiho, udobno mjesto na kojem Vas nitko neće prekidati te meditirajte o slijedećim pitanjima.

atma.hr – 78
Prije izvođenja ove vježbe dobro je biti upoznat sa svojim jyotish, natalnim horoskopom jer je poznavanje vlastite karme i istinskog identiteta prvi korak u potrazi za srodnom dušom.

Prvo

Razmotrite vanjske ili tjelesne značajke svojega idealnog partnera. Odredite vanjske značajke koje Vas privlače i zapišite ih. Svatko ima svoj ideal koji će ga uvijek privlačiti.

Drugo

Zapišite kako biste željeli da se ta osoba ponaša prema Vama i kako biste se Vi željeli ponašati prema njoj. Razmotrite potrebe svoje duše i sastavite popis značajki koje bi zadovoljile Vaše istinsko Jastvo.

atma.hr – 39

Treće

Sada sastavite popis svojih prijašnjih veza – sve partnere navedite imenom. Vaš popis može biti dug ili kratak, možda ste naveli nekoliko kraćih veza ili samo jednu dugu. Ta će Vam vježba osvježiti sjećanje i u Vama vjerojatno pobuditi razne osjećaje od kojih će neki biti bolni, neki tužni, a neki veseli i ugodni. Neko vrijeme slobodno osjećajte te emocije, ali nemojte dopustiti da Vas ponesu; pustite ih. Potom objektivno razmotrite navedene veze i ustanovite što u svakoj pojedinoj nije funkcioniralo, zbog čega veza nije potrajala.

Četvrto

Zapisujući zapažanja, obratite pozornost na svoje strahove, nesigurnosti, slabosti i emocije – bez obzira na to je li posrijedi ljutnja, ljubomora ili nesnošljivost – koje su Vam stajale na putu.

Peto

Sada izdvojite zajedničke nazivnike tih veza i uvidite što zapravo privlačite. Koliko su te veze odgovarale popisu značajki koje ste naveli kao poželjne? Razlika bi Vam mogla otkriti mnogo. Možda su vanjske “ego” značajke, koje Vam se sviđaju i značajke duše, koje priželjkuje Vaše istinsko Jastvo bile u sukobu. Ponovno promotrite svoj popis značajki i razmislite o tome što Vam je uistinu važno. Potrebe duše mnogo su važnije od potrebe ega. Zbog toga ne tražimo “srodan ego” već “srodnu dušu”.

atma.hr – 75
Šesto

Na temelju tih značajki sada stvorite predodžbu svoje savršeno srodne duše. Pričekajte da predodžba postane potpuno jasna. Oblikovanje predodžbe o idealnom partneru prvi je korak u potrazi za njime. Nesvjesni um oblikuje Vašu stvarnost, a predodžbu tada šalje svjesnom umu. Kad Vaš um primi predodžbu, svaki Vaš postupak bit će korak prema njezinu ostvarenju. Svoju ćete srodnu dušu prepoznati čim je opazite.

Svoje srce i dušu otvorite bezuvjetnoj ljubavi kako biste bili spremni kada se pojavi Vaša srodna duša.

Mario Piškur, www.vedskijyotish.com

atma.hr – 78
Prethodna objavaDuša je odjevena u Božju dobrotu – Kad sve drugo propadne i istroši se, ovo ostaje netaknuto!
Slijedeća objavaNetko nam može otežavati i zagorčavati život samo ako mi to dopuštamo
Mario Piškur
Mario je rođen u Zagrebu, 1969. godine. Po zanimanju je psihoterapeut, završenog studija Jungove psihoterapije te homeopatski liječnik. Tijekom svojih putovanja po Indiji upoznao je vedskog pandita dr. Chandulala S. Patela te je pod njegovim mentorstvom 2001. godine uspješno završio studij jyotisha i Vastua. Od tada aktivno radi s ljudima i drži jyotish savjetovanja. U jyotishu je školovan po principima Maharishijevog jyotisha. Bio je stalni suradnik u časopisima Karma, Ezoterikus te povremeno pisao za časopis Svjetlost. Gostovao je u nekoliko emisija na HRT – u. Redovito održava školu jyotisha i Vastua te su iz nje izašli mnogi kavalitetni jyotish savjetnici i Vastu praktičari. Kao homeopatski liječnik, registrirani homeopat Hrvatske udruge homeopata i podpredsjednik udruge Homeopati bez granica – Hrvatska, već dugi niz godina uspješno se bavi homeopatskim liječenjem odraslih i djece. Završio je studij klasične homeopatije u Londonskom homeopatskom koledžu. Licencirani je homeopat s licencom za samostalno bavljenje homeopatijom. Angažiran je u humanitarnim projektima tj. u liječenju stradalnika domovinskog rata i njihovih obitelji.