Foto: commons.wikimedia.org

Kraljevski par planira odgajati svoje dijete kao vegana usprkos prigovorima kraljice. Pošto su jedan od najpoznatijih svjetskih parova, njihova odluka bi mogla imati ogroman utjecaj i podići svijest o prednostima veganstva.

atma.hr – 78
Kad se početkom ove godine pročula vijest da Meghan Markle i princ Harry žele odgajati dijete kao vegana, vijest su prigušila nagađanja da kraljica odluku neće tolerirati. No, za sada se čini da zdravstveno osviješteni par drži do svoje odluke i stvara vegansku zemlju čuda za bebu Archieja.

Izvori govore da, kraljevski par planira da dijete bude vegan usprkos prigovorima kraljice.

Od rođenja bebe Archieja  par uzgaja povrće i uči kuhati vegansku hranu. Izvor blizak kraljevskom paru rekao je da najviše vole kuhati za sebe, kad god je to moguće, a Meghan je Harryju pokazala kako sprema biljna hrana.

“Harry nije bio sjajan kuhar kad je upoznao Meghan, ali ona ga uči svim trikovima”, rekao je izvor.

“Meghan jede samo organsku hranu, a ona i Harry su čak izgradili vlastiti povrtnjak u Frogmore Cottage, palači u blizini dvorca Windsor.

“Harry je od svog oca, Princa Charlesa pokupio savjete za vrtlarstvo.”

Prema izvoru, Meghan se većinu vremena strogo drži veganske prehrane iako ponekad ima ‘cheat days’, ali nada se da će Archie u potpunosti biti na biljnoj prehrani.

atma.hr – 39

Utjecaj

Pošto su jedan od najpoznatijih svjetskih parova, njihova odluka bi mogla imati ogroman utjecaj i podići svijest o prednostima veganstva.

Meghan Markle je utjecala na stavove princa Harryja kada su u pitanju zdravlje i prava životinja od kada su se vjenčali.

Par se u travnju preselio u palaču Cottage Frogmore i stvorio veganski vrt za svoje dijete. A Harry je izvijestio da jede manje mesa i da je usmjeren prema biljnoj prehrani kako bi se približio Meghaninom načinu života.

Navodno pod Meganinim utjecajem, Harry također nije sudjelovao u tradicionalnom lovu na fazane ove godine – što je omiljena zabava kraljice.

Kraljica to neće tolerirati

Prema izvještajima, kraljica je nezadovoljna odlukom da Meghan i Harry odgajaju svoje dijete kao vegana.

Izvor iz palače rekao je: “Kraljica to neće tolerirati.“

“Došlo je do napetih rasprava između Meghan i Harryja, koji ne želi uznemiriti svoju baku.

“Nada se da će se Meghan smiriti i da će malo popustiti.”

“Čini se da Meghan malo poštuje kraljevske tradicije, ali kraljica jednostavno neće tolerirati odgoj djeteta kao vegana.”

atma.hr – 78
Dizanje svijesti

PETA, udruga za prava životinja, nada se da će odgoj kraljevske bebe kao vegana podići svijest o dobrobiti životinja.

Humanitarna organizacija je paru poklonila topao i ugodan kardigan bez vune, izrađen od pamuka i bambusa, tvrtke Bramble Crafts.

“Kardigan bez vune toliko je mekan i topao za bebu, a također je dobar prema ovcama”, rekla je direktorica PETA-e, Elisa Allen.

“Nadamo se da će dar Pete vojvodi i vojvotkinji od Sussexa potaknuti roditelje širom svijeta da odijevaju svoju djecu na isti način, u prirodnom, suosjećajnom, ekološki prihvatljivom stilu.”

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić

51 VEGAN 100%

VEGAN 100%

Vegan100

Knjiga za sve one koji žele jednostavne i prije svega ukusne recepte

Bez obzira jeste li početnik, želite samo isprobati veganstvo ili ste vegan u potrazi za novim, gurmanskim receptima ova će vas knjiga oduševiti.

Više od sto recepata u ovoj knjizi koja pršti bojama i okusima posvećeno je uživanju u hrani. Od osnovnih recepata za biljna „mlijeka„ preko jela za doručak, ručak ili lagani obrok do juha, užina, burgera i božanstvenih slastica i napitaka Gaz Oakley, profesionalni chef donosi ono najbolje u veganskoj kuhinji.

Cijena: 149 kn - Kupi ovdje