Foto: pixabay.com

Mlad Mjesec u Raku događa se 17. srpnja/jula u 19:32h. Pluton je vrlo je aktivan pod ovim mladim Mjesecom, tako da bismo se mogli osjećati preobraženi na neki način. Možemo očekivati nove događaje ili prilike u našim životima koji nas mogu uskladiti s osjećajima svrhe. Obratite pozornost na stvari koje se ističu pod ovim Mladim mjesecom, jer će nam one vjerojatno biti vodič koji će nas povesti u pravom smjeru.

atma.hr – 52
Mlad Mjesec u znaku Raka događa se 17. srpnja/jula u 19:32h na isti dan kada i Mjesečevi čvorovi prelaze u Ovna i Vagu, otključavajući novi 18-mjesečni karmički ciklus.

Mladi Mjesec u znaku Raka i pomicanje Mjesečevih čvorova koji se događaju istog dana ukazuju na vrijeme povećane karmičke energije.

Obratimo li pažnju, mogli bismo primijetiti znakove kojima nas Univerzum vodi putem koji će ubrzati rast i razvoj naše duše.

Mladi Mjesec u znaku Raka također može donijeti nove događaje ili prilike u naše živote koji nas mogu uskladiti s osjećajima svrhe. Obratite pozornost na stvari koje se ističu pod ovim mladim Mjesecom, jer će nam one vjerojatno biti vodič koji će nas povesti u pravom smjeru.

Stvaranje namjera uvijek je moćna stvar za vrijeme mladog Mjeseca, ali pod ovim mladim Mjesecom pogledajte možete li svoje namjere i ideje osmisliti iz mjesta unutarnjeg povjerenja.

To od nas zahtijeva da uđemo unutra, da sjednemo sami sa sobom i da usmjerimo viziju svojih života s mjesta unutarnjeg znanja i intuicije. Odgovori nam možda neće doći odmah, ali vježbanje strpljenja dio je ovog procesa.

Stvaranje namjera iz mjesta unutarnjeg znanja znači teći procesom i znati da će prava inspiracija i odgovori doći kada budu spremni. Ovaj proces zahtijeva predaju i puno vjere, ali lakoća obično slijedi kada mu se predamo.

Pronalaženje naše lakoće moglo bi nam biti lakše pod ovim mladim Mjesecom, jer Mjesec voli biti u znaku Raka.

atma.hr – 52
Mjesec predstavlja naše emocije, naše osjećaje sigurnosti i osjećaja ugode. Mjesec također može biti prikaz ženske energije u našim životima.

S Mjesecom na svom lijepom mjestu na našem kozmičkom nebu, možda ćemo se osjećati povezanije i usklađenije sa svojim emocijama i ženskom stranom i možda ćemo lakše razumjeti što nas čini sigurnima.

Kako će našem emocionalnom tijelu biti lakše pristupiti, mogli bismo se naći privučeni dubinskom istraživanju svojih emocija i osjećaja. Možda ćemo morati sjediti s onim što se doista osjećamo ili svjedočiti emocijama koje ključaju ispod površine kako bi izašle na vidjelo.

Problemi oko naše majke ili majčinstva također se mogu pojaviti za vrijeme ovog mladog Mjeseca. Mogu se prizvati bolna sjećanja iz djetinjstva ili se možemo naći u situaciji da trebamo uravnotežiti svoje majčinske kvalitete. Majčina rana također može izazvati probleme oko udobnosti i sigurnosti.

Osjećamo li se stabilno i sigurno u sebi i u sebe? Možemo li se utješiti i umiriti i vratiti u stanje ravnoteže?

Energija Raka može biti poput Božanske Majke, koja se obrušava i brine za nas na sve načine na koje čeznemo da budemo zbrinuti. Može nas utješiti na pravi način, držeći nas tako da se osjećamo sigurno i stabilno u velikom svijetu.

Ali još jedna energija koju Rak može utjeloviti je energija hrabrosti, a ta hrabrost proizlazi iz čiste ljubavi. Kada volimo sebe bezuvjetno, postaje nam druga priroda zauzeti se za svoju dobrobit, brinuti se za sebe kada smo u potrebi i pronaći samopouzdanje da napravimo potrebne promjene.

atma.hr – 52
Pod mladim Mjesecom u znaku Raka, možemo usmjeriti dio ove energije ljubavi prema sebi. Možemo kanalizirati ovu energiju ljubavi prema sebi i pretvoriti je u osjećaje hrabrosti, samopouzdanja i unutarnje snage.

Pluton, planet smrti i ponovnog rađanja, vrlo je aktivan pod ovim mladim Mjesecom, tako da je vjerojatno da bismo se mogli osjećati preobraženi na neki način. Ovo je vjerojatno suptilno i možda nešto što prvo doživljavamo na emocionalnoj razini.

Pluton je također u retrogradnom hodu u ovom trenutku, što nas vodi da pratimo događaje na kojima smo radili od listopada/oktobra prošle godine. Možda ćete pronaći teme, posebno na emocionalnoj razini, koje su bile uzburkane oko listopada/oktobra 2022. kako se vraćaju na površinu radi razjašnjavanja ili veće svijesti.

Venera, božica ljubavi, ljepote i novca, također se bliži svom službenom datumu retrogradnog hoda u ovom trenutku. Iako Venera neće biti retrogradna do 22. srpnja/jula, njezina bi se energija mogla osjećati pokrenutom pod mladim Mjesecom u znaku Raka.

Retrogradna Venera je vrijeme iscjeljivanja srca, tako da ćemo možda početi dobivati više šuškanja o tome kakvo nam iscjeljenje srca sprema kada Venera počne svoje retrogradno putovanje.

Uz ovu miješanu energetsku dinamiku, mladi Mjesec u Raku bi definitivno mogao djelovati osjetljivije nego inače. Možda ćemo morati biti oprezni oko kojih se emocija odlučujemo vezati i s kim se odlučujemo okružiti.

Ovaj mladi Mjesec traži od nas da budemo nježni prema sebi, da se umotamo u vlastitu toplinu i da se hranimo na načine koje samo mi znamo.

ATMA/foreverconscious/Pripremila: Suzana Dulčić