Mnogi ovih dana osjećaju kao da su u nekoj “rupi” i nikako da se pokrenu. Jednostavno, nakupilo se previše toga u zadnje vrijeme i osoba se osjeća iscrpljeno, ne bi ništa radila, nikud išla, itd… Uz to dođe i koja čaša gorčine, depresije, ljutnje na život, na ljude, na sebe, a krenu i strahovi… Tako otprilike izgleda ta “rupa” u koju smo upali. Prepoznajete li se?

atma.hr – 52
Mnogi ovih dana osjećaju kao da su u nekoj “rupi” i nikako da se pokrenu. Jednostavno, nakupilo se previše toga u zadnje vrijeme i osoba se osjeća iscrpljeno, ne bi ništa radila, nikud išla, itd…

Uz to dođe i koja čaša gorčine, depresije, ljutnje na život, na ljude, na sebe…

Onda krenu strahovi – moram se pokrenuti, a ne mogu, trebao/la bih skupiti snage, a nemam je, financije su mi na dnu, ljubavni život također. Tako otprilike izgleda ta “rupa” u koju smo upali. Prepoznajete li se?

Kad i kako iz te rupe?

Prvi korak je – osvještavanje da se nalazimo u takvom stanju.

Drugi korak – dok ste u tom stanju, radite na sebi, preispitujte zašto ste došli tu gdje jeste, osvijestite vlastite nedostatke, ali i vrline. Ova situacija nam nije “slučajno” došla u život. Vidite što trebate naučiti iz nje – o sebi i o drugima. To je od ključne važnosti!

Treći korak – dajte sebi rok do kada ćete biti u toj rupi!

Četvrti korak – kad dođe kraj tog roka, pokrenite se i počnite raditi u pravcu izlaska iz tog stanja. Početni dio tog koraka je najteži, ali se morate prisiliti na njega. Sljedeći dio će biti već lakši, a onaj naredni još lakši. Bitno je samo pokrenuti se!

atma.hr – 52
Kako se pokrenuti?

Sjetite se svih situacija od ranije iz kojih ste se izvukli, uvidite vlastitu snagu i sposobnosti, ma kako vam se one male činile u ovom trenutku, recite strahu – NE, oboružajte se hrabrošću i shvatite da nijedna situacija u životu nije nerješiva. Naprotiv!

Sve se riješi onda kada mi DONESEMO ODLUKU da ćemo odsad prestati kukati, samosažalijevati se, valjati se u starim stavovima i osjećanjima i da ćemo odsad početi mijenjati SEBE iznutra pa će se onda i svijet oko nas početi automatski mijenjati.

Tada, a da to niste ni primijetili, odjednom ste se našli vani, iz tame ste prešli na svjetlo dana i stvari vam se već čine potpuno drugačije. I tada  shvatimo da smo sami sebi bili najveći neprijatelji jer se nismo željeli mijenjati.

Sada, kad shvaćamo zašto je toliko važno promijeniti sebe, više nikad nećemo dozvoliti da u tu rupu ponovno upadnemo.

Nadam se da će ovih par redaka pomoći onima koji sada prolaze ovakvo stanje u životu.

Želim vam da nađete u sebi dovoljno snage i hrabrosti da se što prije i što bezbolnije izvadite iz tog stanja.

Utočište – Sanctuary

celerov sok