Ovaj kuglof je ukusan, sočan, mirisan, svidjet će se svima! Ukućani i gosti će sigurno tražiti još. 

atma.hr – 52




Kuglof je kolač koji se tradicionalno peče u prstenastom kalupu. Najčešće se prave tri vrste; običan svijetli, s kakaom ili mramorni. Ja sam ovaj put napravila malo drugačiji od tradicionalnog i nazvala ga Mokri kuglof.

Pa krenimo na ovaj drugačiji recept.

Mokri kuglof – RECEPT

Sastojci:

  • 3 šalice samljevenih zobenih pahuljica
  • 3 žlice kokosovog šećera
  • 1 žlica praška za pecivo
  • 1 naribana jabuka
  • 2 banane zgnječene vilicom
  • 5-6 šljiva narezanih na kocke
  • 1 šalica biljnog mlijeka
  • 1 velika žlica ekstrakta vanilije
  • 2 žlice rastopljenog kokos maslaca
  • Čokolada s velikim udjelom kakaa

atma.hr – 52




Priprema:

U jednu posudu pomiješati sve suhe sastojke.

U drugoj posudi napravi isto s mokrim sastojcima (osim kokos maslaca).

Pomiješati mokre i suhe sastojke i miješati dok se ne dobije homogena smjesa.

Kada su sjedinjeni svi sastojci, dodati rastopljeni maslac.

Nauljiti kalup za kuglof.

Peći 20-30 minuta na 180 stupnjeva.

Kad je kuglof ispečen izvadite ga iz pećnice i ostavite da se ohladi. Kad se do kraja ohladio lagano nožem prijeđite kalup oko kuglofa da ga lakše izvadite iz kalupa.

Kuglof stavite u hladnjak najmanje sat vremena i možete ga konzumirati.

Kuglof držati u hladnjaku dok se ne pojede.

Kristina Rogalo
image3 1
Možete nas zapratiti i u Viber grupi:
 
Grupa je namijenjena za međusobnu razmjenu vegan/vegetarijanskih recepata i slika između članova grupe te pokoji nutricionistički savjet od strane nutricionistice. Informacije podijeljene u ovoj grupi su edukativne i nisu zamjena za medicinski savjet.