Zamislite da u vašoj psihi postoji određeni ormar u koji ste dugo vremena trpali bol, pritužbe, tajne snove ili iskustva, a sada Netko dođe i jednostavno otvori taj ormar. On baca sve što ste ondje pohranili tijekom godina na veliku hrpu i traži od vas da svaki predmet nazovete njegovim imenom. To je otprilike ono što će Saturn činiti s nama do 2026., dajući zauzvrat najveći dar – emocionalnu mudrost i jasnoću.

atma.hr – 52
U ožujku/martu 2023. Saturn je započeo dugi tranzit kroz znak Riba, koji će završiti tek 2026. godine. Budući da je tradicionalno gospodar karme i “razbijač” ružičastih naočala, u znaku Riba planet poprima obilježja strogog učitelja koji se počinje baviti našim nesvjesnim.

Zamislite da u vašoj psihi postoji određeni ormar u koji ste dugo vremena trpali bol, pritužbe, tajne snove ili iskustva, a sada Netko dođe i jednostavno otvori taj ormar. On baca sve što ste ondje pohranili tijekom godina na veliku hrpu i traži od vas da svaki predmet nazovete njegovim imenom. To je otprilike ono što će Saturn činiti s nama do 2026., dajući zauzvrat najveći dar – emocionalnu mudrost i jasnoću.

Kao i svaki spori planet, Saturn će putovati kroz znak Riba s kratkim prekidima tijekom retrogradnih faza. Odnosno, nakon što prođe kroz određeni segment, on će stati i vratiti se, kako bismo još jednom prošli kroz emotivne lekcije koje smo naučili. To je svojevrsna provjera da se sigurno ne vratite tamo gdje ste bili emotivno nezreli.

Do 7.2.2024. godine Saturn je djelovao kroz znak Riba od 1 do 12 stupnjeva, a od 19.3. počinje raditi petlju od 12 do 20 stupnjeva Riba. To znači da će se uzimanjem novog segmenta znaka otvoriti novi slojevi nesvjesnog i problema koji postoje u vašoj psihi. Opustite se: ono što vam je izazvalo suze u 2023. zauvijek je prošlost. Stižu nove lekcije!

Saturn će vjerojatno utjecati na ona mjesta koja su odgovorna za pitanja obitelji, majčinstva i nekretnine. Činjenica je da je u astrologiji svaki horoskopski znak podijeljen na dekade i upravljan je znakovima ovog elementa. U slučaju Riba, prvim dekanatom od 1 do 10 stupnjeva vladaju same Ribe, a od 10 do 20 stupnjeva kontrola pripada znaku Raka. To znači da će Saturn “počupati” slojeve vašeg nesvjesnog koji su odgovorni za ono čime vlada zviježđe Raka.

To su odnosi sa ženama i majkom posebno, Vaše razumijevanje teme obitelji, strahova i tajnih želja povezanih s potrebom za stvaranjem obitelji, to je tema majčinstva, kao i strahovi vezani uz trudnoću i porod.

atma.hr – 52
Također, mogli bi biti suočeni s činjenicom da obiteljski model o kojem sanjate ne možete ostvariti s trenutnim partnerom. A ovo je možda najteža bol.

Ako zažmirite na stvarno stanje stvari u svojoj obitelji i odnosima, bit će vam teško. Saturn može biti posebno težak za muškarce, jer će pokazati realnost odnosa sa suprugom i koliko je ona povezana s majkom. Na primjer, ako je u djetinjstvu muškarac patio od prepotentne majke koja je ignorirala njegove osjećaje, 2024. će vidjeti iste osobine kod svoje žene, iako dugi niz godina nije “primjećivao” tu sličnost.

Za mnoge ljude Saturn će iznijeti na površinu istine o vezama koje niste željeli vidjeti. Primjerice, ako ste u vezi sa zauzetom osobom, 2024. godine suočit ćete se s boli i spoznajom da nemate budućnost pod uvjetima o kojima ste naivno sanjali.

Osim toga, mnoge će se žene i muškarci suočiti sa stvarnošću onoga što se događa u njihovom paru. Na površinu će isplivati ​​nevjera, ljubavni trokuti, razni strahovi i tajne želje. Sve se to događa tako da svaka osoba prestane tražiti sreću u stabilnoj vezi i izabere ono što zaista može donijeti emocionalnu utjehu i zrelost.

Saturn je planet koji kristalizira vodu znaka Riba, odnosno dovodi naše nesvjesne snove u određene oblike. Na primjer, definitivno će vas podsjetiti na format obiteljskog života o kojem ste oduvijek sanjali, a zatim vas prisiliti da usporedite koliko vaša trenutna veza može dovesti do tog sna.

Saturn to može učiniti na vrlo suptilan način, dovodeći u vašu orbitu obitelj ili vezu o kojoj ste oduvijek sanjali. A pokazivanjem slike i činjenice da su takvi odnosi stvarni, on će vas, takoreći, suočiti sa stvarnošću u vlastitom životu.

atma.hr – 52
Na primjer, oduvijek ste sanjali o strastvenom braku, ali vaš intimni život sa sadašnjim partnerom tjera vas da želite najbolje.

A 2024. Saturn bi vas mogao upoznati sa strastvenim muškarcem koji će vas podsjetiti na ono što ste oduvijek željeli. Možete li odoljeti? Može li vaš brak ili zajednica izdržati takvo ispitivanje?

Saturn također može postaviti pitanja o društvenoj ispunjenosti i koliko dobro vaše trenutno mjesto rada odgovara vašim nesvjesnim snovima. Ali ipak, uglavnom u 2024., Gospodar Karme će pokrenuti naše snove… o obitelji i raju, što se čini mogućim. Ako se sjetite o čemu ste oduvijek sanjali…

Julija Lifanova

ATMA/wday/Pripremila: Suzana Dulčić