Image by kjpargeter on Freepik

Loš položaj Merkura nam je dao mogućnost da se pozabavimo svojom komunikacijom te nam otkriva na kojim aspektima komunikacije moramo raditi. U pogledu Jupitera, u ovom periodu rad na duhovnosti je bio ometen raznim iluzijama što duhovnost jest i kako na njoj raditi. Dobra strana ovog položaja je što nam daje mogućnost novim pristupima duhovnom, odnosno intuitivnoj funkciji koja nam je potrebna radi osvjetljavanja onog što promatramo ili na čemu radimo.

atma.hr – 52
Tranziti predstavljaju našu dušu, odnosno oni su samo preslika naših problema.

Ako je momentalno Jupiter ili sreća “progutana” od Rahua (simbolički on predstavlja velika usta) i ako znamo da će u 3 sata u noći 2.6., napokon Jupiter “prodisati” i izaći na svjetlo, naša svijest kao da se oslobodi kompleksa nemoći i osjećat ćemo se lakše.

Uz to, Merkur, također ulazi u bolji period ili komunikacija, te će razgovor s drugima biti lakši.

Ipak, trebalo bi više sebe gledati kroz ova loša razdoblja jer kada u nas ulaze dijelovi Sjene, u ovom slučaju Rahu, koji predstavlja strast i iluzije Ovna ili Marsa, potrebno je suočiti se s onim što ne razumijemo.

U Ovnu se nalazi i Jupiter, kada spojimo značenje tih položaja: strast želje i sreća, dobijemo: strastvene i iluzorne želje za srećom koje su ostale neostvarene i stvaraju ljutnju.

S druge strane, Merkur zbog dugotrajnog pritiska zloćudnih planeta pokazuje da odnose ne možemo iskomunicirati, pogotovo što se tiče svojih želja prema drugima.

Ako bismo gledali to sa stajališta osvještavanja sebe, onda ovaj tranzit ne može djelovati na nas ako smo svoju želju ili projekciju osvijestili i ako smo je priveli u svijest.

Također, komunikacija, ako je lošija, ona nas tjera da naučimo kako da komuniciramo pod pritiskom.

Iako ćemo osjetiti olakšanje 2.6., ovaj loš period pokazuje nam kako da bolje komuniciramo o onome što želimo s drugima postići kako bi se upoznali sa stvarnosti onoga što želimo ili što smo projicirali u drugoga.

atma.hr – 52
Loš položaj Merkura nam je dao mogućnost da se pozabavimo svojom komunikacijom te nam otkriva na kojim aspektima komunikacije moramo raditi.

U pogledu Jupitera, u ovom periodu rad na duhovnosti je bio ometen raznim iluzijama što duhovnost jest i kako na njoj raditi.

Dobra strana ovog položaja je što nam daje mogućnost novim pristupima duhovnom, odnosno intuitivnoj funkciji koja nam je potrebna radi osvjetljavanja onog što promatramo ili na čemu radimo.

Ovakva objašnjenja astrologiju stavlja u položaj da ne optužujemo karmu ili planete, već osvjetljava ono što nam dolazi u život i zašto je prisutan problem koji je pred nama.

Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut
vedski-jyotish.net

nikola zuvela knjige
Prethodna objavaDođe vrijeme za ono što ti treba doći
Slijedeća objavaPerformer – nova verzija manipulatora
Nikola Žuvela
Rođen sam 1975. godine u Zagrebu. Nakon srednje škole upisujem Filozofski fakultet kojeg završavam 2000 godine. Od 1992. godine se bavim meditacijom, studiranjem Zapadne i Istočne filozofije, psihologije, te na tu temu završavam doktorski studij, objavljujem knjige, znanstvene radove. Zapadnom astrologijom se bavim od 1997. godine do 1999.g., a nakon toga završavam studij jyotisha 2000.g. O jyotishu objavljujem mnoge članke (Vjesnik, Multikulturalni časopis, Grombol, Sensa). Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog. Također, sam objavio knjige: Jyotish i djelovanje Shanija, Nesvjesno u filozofiji Istoka i Zapada, Buđenje, Jedan muškarac i jedna žena, Katalog samozavaravanja, Muškarac i žena u procjepu. Dvadesetpet godina iskustva te dugogodišnjih konzulatcija kao i stručno obrazovanje nudi vam mogućnost da dublje zađete u obrasce koji se skrivaju iza vaših odnosa.