Sigurno smo već završili različite interakcije s ljudima iz svoje bliže i dalje okoline često plativši visoku cijenu razrješenja te sada mislimo kako nam se takvo nešto više ne može dogoditi. Plovimo mirnim morima lagane prosječnosti i ne očekujemo značajnije klimatske promjene u našim životima. I onda ‘niotkud’ u naš život dođe on. Manipulator iz nekog drugog sustava, neka nova verzija prethodnih programa. Ne prepoznajmo odmah te obrasce, jer su drugačiji i samim time i nama zanimljivi. Tu počinje zainteresiranost i čudna povezanost iako se veći dio tih vrijednosti ne uklapa u našu orbitu. Na scenu stupa Performer.

atma.hr – 52
Trenutno smo okruženi nekom čudnom i ubrzanom energijom koja iz nas izvlači sve ono što stoji negdje duboko potisnuto i tjera nas na suočenje samih sa sobom.

Manifestacije koje se događaju dio su poruka i usmjerenja našeg unutarnjeg bića, a suočavanje s njima nosi i onu težinu od koje  se često skrivamo.

U život nam dolaze neki novi ljudi kako bi preispitali naše unutarnje postavke. Nakon godina iskustva i ‘ rada na sebi’ ponovo dobivamo zanimljive ispite. Gledano s pozicije otvaranja vlastite nutrine to je dobro za nas, ali gledano s pozicije resursa za prolazak kroz ta iskustva situacija je znatno drugačija.

Pa krenimo redom. Sigurno smo već završili različite interakcije s ljudima iz svoje bliže i dalje okoline često plativši visoku cijenu razrješenja te sada mislimo kako nam se takvo nešto više ne može dogoditi. Plovimo mirnim morima lagane prosječnosti i ne očekujemo značajnije klimatske promjene u našim životima.

I onda ‘niotkud’ u naš život dođe on. Manipulator iz nekog drugog sustava, neka nova verzija prethodnih programa. Ne prepoznajmo odmah te obrasce, jer su drugačiji i samim time i nama zanimljivi. Tu počinje zainteresiranost i čudna povezanost iako se veći dio tih vrijednosti ne uklapa u našu orbitu.

Na scenu stupa Performer. Tada ga još ne nazivamo tako, jer nismo svjesni što se točno događa. Ta nesvjesnost je zanimljiv izazov za nas.

Performer je najvećim dijelom ono što mi nismo. Ruši neke društvene norme bez kompleksa, ponaša se neobično slobodno i samo ide naprijed kao da su sva vrata upravo njemu namijenjena i otvorena i zatvorena. Pun je samopouzdanja i neke čudne, neobične energije. Novo i zanimljivo iskustvo za nas. U početku to pratimo kao film na velikom platnu tuđeg života, a onda ta igra počinje dobivati neku jaču formu.

atma.hr – 52
Taj vrtlog koji Performer donosi sa sobom nosi zamah neke nove energije i svojom silinom nas diže od tla i stavlja u neko bestežinsko stanje koje nam daje drugačiji pogled na nas same. Kakvo dobro iskustvo, koji dobar prolazak kroz gustoću življenja uz stalni osjećaj lakoće postojanja.

Konačno se na horizontu našeg života pojavilo nešto što ima ‘pravu vrijednost’. Pa to smo i zaslužili nakon prolaska kroz sva prethodna iskustva i rada na vlastitim uvjerenjima i sustavu vrijednosti. Neki čudni detalji i prevelika ekstrovertiranost nisu nam u potpunosti razumljivi, ali valjda je baš to iskustvo koje i mi trebamo usvojiti.

I prihvaćamo to otvorenog srca, jer drugačije ne znamo i ne možemo. Prethodne rane su zacijelile i mi smo drugačiji i otvaramo energetski put do naše duše. Posvećujemo mu se u cijelosti i dajemo i one dijelove sebe za čije postojanje do nedavno nismo ni znali. Uživamo u toj zanimljivoj igri šarenih svjetala.

Performer igra neku svoju igru, a u njegovoj glavi u svakom trenutku se vrti po nekoliko filmova kako bi na veliko platno života mogao pustiti upravo onaj koji odgovara biranoj publici. Poneke scene su predimenzionirane, možda i neprilične, ali to filmove čini dodatno zanimljivima. Naravno u svim filmovima on igra glavnu ulogu, ipak je najbolji u tome. Publika se ponekad čudi ili s nevjericom gleda razvoj događaja, a to je upravo taj poticaj koji Performer traži. On utvrđuje vrijeme trajanja i moguće nastavke.

U trenutku kada procijeni kako je vrijeme za okončanje još jedne sezone emitiranja, priređuje dinamični zaplet ‘za kraj’ kako bi ostao u maniri velikog redatelja i glumca te publiku držao u daljnjoj neizvjesnosti, uz aplauz i ovacije.

Publika je naravno iznenađena, jer nikako nije očekivala ovakav nenadani rasplet događaja…

Nakon prvotne nevjerice, detektor naše nutrine nalazi put spoznaje stvarnosti. Film se vrti u drugom smjeru, a mi vidimo i scene koje nisu ušle u montažu. Kakvo zanimljivo iskustvo!

atma.hr – 52
Performer se brani bijegom od novonastale situacije, a kada istina dođe potpuno ogoljena, mehanizam obrane ga vodi ka ljutnji i agresivnost. E, sad smo već u poznatom obrascu. Isti kod, samo je prepisan u drugi sustav te kao i većina novog samo se početku se činilo dobrim.

Ali, shvatili smo sve. Ovaj put u relativno kratkom roku i ‘bez velikih žrtava’. Povlačimo energiju koju smo nesebično dali Performeru u svoje polje i vraćamo se sebi. Ovaj proces povratka sebi izravno i pozitivno se reflektira na našu nutrinu, a oko nas se stvara veća povezanost s ljudima iz naše okolne.

Stanje u kojem smo bili proteklih par mjeseci nije imalo prirodu ‘ bestežinskog’, nego je bio jedan veliki vakuum iz kojeg smo upravo izašli. Otresamo ruke pogledamo oko sebe i nastavljamo dalje.

Energetski procesi u nama potrajat će još neko vrijeme, ovisno o tome koje duboko uvjerenje u nama su dotakli.

Performer se povukao u svoju ‘kreativnu osamu’ i priprema scenarij za novu sezonu i neku novu publiku. Morat će pronaći nove izvore energije, jer mu naša više nije dostupna.

P.S. Uvijek slušajte svoju intuiciju! I…oprostite onima koji u ovom trenutku ne znaju i ne mogu bolje. Oprost je vaš mir i ravnoteža, a u njima je esencija vašeg života.

San Duše