Foto: pixabay.com

Ovu proceduru je najbolje raditi uvečer, prije spavanja, 1-2 puta tjedno. Ovakva njega nije skupa, a vrlo je učinkovita – stopala postaju glatka i nježna, nestaju zadebljanja.

atma.hr – 78
Konstantno treba brinuti o svojim petama, prenosi portal uspesnazena.com. Ako nemate problema sa zdravljem i avitaminoze, a pete ne izgledaju baš najbolje, od koristi će biti domaća sredstva, a posebno ovaj isproban i koristan recept.

Kao prvo, ovakva njega nije skupa, a kao drugo vrlo je učinkovita – stopala postaju glatka i nježna, nestaju zadebljanja.

Radite sljedeću proceduru 1-2 puta tjedno i rezultat, u vidu nježnih i njegovanih stopala će vas oduševiti.

Uzmite manji lavor (veličine da se smjeste noge u njega).

Ulijte 1,5 litru vruće vode (ne pretople).

Dodajte u vodu 4 jušne žlice 3% -tnog hidrogen peroksida (kupite u ljekarni, jeftin je).

Spustite noge u lavor i ostavite tako na desetak-petnaest minuta.

Već nakon nekoliko minuta stvara se osjećaj da ste parili noge najmanje pola sata. Ako su stopala zapuštena, ostavite noge malo duže u lavoru.

atma.hr – 39

Sami ćete osjetiti učinak kada protrljate jedno stopalo o drugo – ona “škripe” od čistoće.

Uzmite i istrljajte pete kamenom, ili turpijom za pete.

Nakon toga, izvadite noge iz lavora i utrljajte u stopala smjesu biljnog glicerina (kupite u apoteci, jeftin je) i prirodnog octa: 3 žlice glicerina na 1 žličicu octa. Možete odmah pripremiti više te otopine i držati je u nekoj bočici.

Najbolje je ovu proceduru raditi uvečer, prije spavanja. Nakon što utrljate smjesu octa i glicerina u stopala, navucite pamučne čarape (za bolji efekt) i idite na spavanje.

Radite dakle ovu proceduru 1-2 puta tjedno.

Ako su vaša stopala u lošem stanju (gruba koža, popucale pete), smjesu glicerina i octa možete utrljavati u stopala svakodnevno, a kupke hidrogen peroksidom raditi 2-3 puta tjedno.

Efekt je fantastičan!

Probajte, i uvjerite se sami.

uspesnazena.com

atma.hr – 78