Foto: pixabay.com

Ustani! Uspravi se! Život je kratak – nikad ne znaš koliko daleko možeš dogurati ako ne pokušaš! Postoji ona izreka: “Pokreni se – nisi drvo!” – što znači da je svaka promjena dobra stvar. Iz nje nastaju životne lekcije. Najlakše je kukati i moliti Boga da se nešto promijeni.

atma.hr – 52
Bilo je to tipično jutro. Pretraživala sam nešto preko interneta kada sam naišla na video snimak Oprah show u kojoj je gostovala Tina Turner.

Tu pjevačicu sam oduvijek obožavala. Voljela sam snagu kojom zrači, ličnost kojom privlači… Baš sam htjela da pogledam što radi posljednjih 10 godina i kako provodi vrijeme od kako više ne ide na turneje.

Njena priča o životu, karijeri, majčinstvu natjerala me je da pomislim kako se nikad, nikad ne smijemo prestati boriti!!!

Kada je imala 38 godina, Tina je uspjela pobjeći od muža koji ju je zlostavljao. Ostavila je sve: karijeru, novac, djecu i pobjegla od njega. U dobi od 38 godina, morala je početi sve iz početka. Nije imala ničiju podršku ni pomoć, morala se osloniti samo na sebe.

Trebalo joj je šest godina da stane na svoje noge. Sve što je postigla, sama je učinila, bez ičije pomoći.

Inspirirana ovom pričom došla sam do ovog zaključka: Život je kratak – nikad ne znaš koliko daleko možeš dogurati ako ne pokušaš!

1. Ne razmišljaj o prošlosti – ona te samo koči

Razni stručnjaci za razvoj karijere, reći će ti da karijeru moraš razvijati od dvadesete, pa do tridesete da imaš već neko radno iskustvo koje će ti pomoći da se uzdigneš na poslovnoj ljestvici. Po njima, do četrdesete već možete imati karijeru koja će vas izdržavati i osigurati vam bezbrižne penzionerske dane.

Sve je to lijepo, ali teško da se život događa po pravilu. Lijepo je imati 20 ili čak 25 godina iskustva u jednom poslu. Ali život se danas odvija brzo, i ako se ne razvijate, ako ne radite na sebi, doći će neko i pregazit će vas usprkos svim tim godinama iskustva.

Često se događa da neki posao koji je prije dvadeset godina bio aktualan, danas i ne postoji. Da to za što smo se školovali, više ne vrijedi.

Meni se dogodilo da sam ostala bez “sigurnog” posla u struci. Nisam imala drugi izbor, već sam morala početi nešto “svoje”. Radila sam posliće koji su me ispunjavali i zarađivala sam dovoljno za svoju plaću. Što se mene tiče – uspjela sam! To mi je bilo dovoljno.

atma.hr – 52
2. Pitajte za pomoć – nemojte da vas bude strah!

Današnji svijet se vrti oko one izreke: “Ti meni – ja tebi!” ili “Ruka ruku mije”. Trgovanje uslugama danas je postalo aktualnije i cjenjenije od trgovine bilo kojim proizvodom.

Ne bojte se pitati za pomoć jer nikad ne znate gdje vas to može dovesti. Ništa ne pretpostavljajte – samo tražite i dat će vam se!

3. Vi niste zaglavljeni u ovoj trenutno us*anoj situaciji

Zastrašujuće je ostaviti posao koji vam plaća račune i upustiti se u nešto tako rizično kao što je privatni posao ili bilo koji drugi novi posao. Međutim, ako ne sada, onda – kada?

Postoji ona izreka: “Pokreni se – nisi drvo!” što znači da je svaka promjena dobra stvar. Iz nje nastaju životne lekcije.

Najlakše je kukati i moliti Boga da se nešto promijeni. Bog vam neće pomoći, ako sami sebi ne pomognete.

Ne dopustite da još jednu godinu dočekate nesretni na poslu koji ne volite.

Pomaknite se s mjesta, ne dopustite da budete zaglavljeni u us*anoj situaciji!

stil.kurir