Foto: pixabay.com

Evo što trebate učiniti u proljeće za sreću i slobodan protok životne energije!

atma.hr – 52
Proljeće je posebno doba u godini, kada sve cvjeta, razvija se i kada u zraku osjećamo nalet pozitivne energije. Prelazak iz zime u proljeće predstavlja važan period za našu energiju, jer odbacujemo sve što je u naše srce unosilo nemir i prepuštamo se finom povjetarcu da nas nosi sve dok ne raširimo krila poput leptira i pokažemo koliko smo zaista slobodni i spremni na promjene.

Poznato vam je da je proljeće idealno godišnje doba za čišćenje, odbacivanje starih stvari koje kradu energiju i pokušaj dobre reorganizacije doma, ali jeste li znali da proljeće može otvoriti naše čakre?

Proljeće donosi savršenu mogućnost da otvorimo čakre i osiguramo pravilan i dobar protok životne energije. Evo koje dvije stvari treba učiniti kako bi se već početkom proljeća naše čakre aktivirale i bile u ravnoteži!

1. Uspostavite snažnu vezu sa Zemljom

Ako uživate u uzgoju biljaka i imate svoj vrt, onda ste blagoslovljeni jer uspostava veze sa Zemljom ima blagotvoran utjecaj na sve čakre. Proljeće je razdoblje kada se sade nove biljke, a njihov razvoj i veza s njima učinit će da se i vaša energija slobodno kreće.

Trebamo biti zahvalni Zemlji na ukusnim i zdravim plodovima koje nam daje, a ukoliko su oni proizvod vašeg rada, donijet će vam pravo uživanje i pozitivnu energiju.

atma.hr – 52
Ukoliko nemate uvjeta za vrt ili jednostavno se ne volite baviti vrtlarstvom, onda možete posaditi omiljenu biljku u cvjetnom loncu ili napraviti svoj mali minimalistički zen vrt.

Uostalom postoji još mnogo načina da uspostavite lijepu i snažnu vezu sa Zemljom. Važno je da redovito boravite u prirodi i gledate kako se ona razvija i kako u njoj energija teče, tako ćete osigurati zdravlje svojih čakri, osobito korijenske.

2. Iskreno donirajte od srca

Imate li višak stvari? Ako je vaš odgovor potvrdan, onda je obavezno da se već početkom proljeća oslobodite tog viška.

Počnite sa sređivanjem ormara i izdvojite stvari koje vam više nisu potrebne ili nisu u funkciji. Odaberite svu odjeću, obuću, knjige, igračke, kuhinjske potrepštine i ono što je očuvano poklonite nekome kome je zaista potrebno, a ono što nije u funkciji, ako možete, reciklirajte.

Ukoliko od srca poklonite stvari, to će vam se vratiti kao oblik dobre karme, jer nesebično služenje donosi dobru energiju.

Time se čakre dodatno otvaraju, a životna energija nesmetano teče.

lovesensa