Ako osjetimo bol na fizičkoj razini ili mislimo da nam u životu sve ide naopako, nezadovoljni smo, ljuti, depresivni – to je znak, ali i upozorenje, da negdje griješimo i da je potrebno potražiti pomoć. Ako se oglušimo na upozorenje, bol će postati snažniji.

atma.hr – 52
Nerijetko pribjegavamo sredstvima protiv bolova, i/ili nekim drugim pomoćnim sredstvima da bi umrtvili naše osjećaje na fizičkom, emocionalnom ili mentalnom nivou.

Nije loše ako istovremeno liječimo osnovni uzrok boli. U suprotnom, bolest se širi. Tuđe probleme uvijek bolje sagledamo, jer sami rijetko primijetimo gdje to griješimo. Uvijek to bolje uoči naša okolina. Reiki je vještina koja nam pomaže da energetski uočimo da problem postoji, zatim možemo locirati gdje su ozljede, gdje je uzrok, kakve su i koje su posljedice i na koji način možemo pomoći sebi u iscjeljivanju.

Svatko od nas, kao što prima energiju, tako je i prenosi, svjesno ili nesvjesno od okoline u kojoj je. Naravno da ako to znamo, onda i moramo naučiti što to želimo primiti, a što ne, ali i što želimo dati, a što ne. Naime, sve što dajemo vraća se nama samima.

Za svjesno prenošenje energije u svrhu iscjeljenja, treba imati određena znanja, ali i određene moralne i etičke vrijednosti. Uostalom, svi ljudi, baš svi, trebali bi osvijestiti činjenicu da smo svi cjelina i da ono što doživljava jedan čovjek, ne može ne dotakne drugog. Reiki je vještina koja nam u tome pomaže, razumijevanjem univerzalne životne energije.

atma.hr – 52
Pokrenuta univerzalna životna energija teče kroz naše minorne čakre na našim dlanovima i stopalima. Polaganjem dlanova na dijelove našeg tijela dolazi do napajanja našeg uma i tijela optimalnom životnom energijom, iscjeljenja, balansiranja naših energetskih sustava i jačanja obrambenih mehanizama što rezultira unapređivanjem sveobuhvatnih aspekata našeg života.

To uključuje samotretman na prvoj razini i iscjeljenje drugih i sebe na sljedećim razinama počevši već od drugog. Također, možemo iscjeljivati ​​i životinje, biljke i našu životnu sredinu.

Poklon ovog procesa je mogućnost ponovnog sklada sa sobom i okolinom što nas uvodi u mir i spokoj. Također, učenje koje donosi reiki pomaže nam da bolje razumijemo život i sve ono što ga sačinjava. Um je središte naših životnih funkcija i kao što se kaže “Mi smo ono što jedemo” na fizičkoj razini, također je i “mi smo ono što mislimo” na mentalnom, emocionalnom, energetskom planu! To znači da misli koje projiciramo i emocionalne reakcije koje one izazivaju djeluju na strukturu našeg uma. Naše tijelo, ai naš život su odraz našeg uma.

Misli su laka energija, dok je neki čvrst predmet čvrsta energija, shvaćajući da je samo razlika u titrajima energije, zaključujemo da su one suštinski isto tj. čista energija. Što znači da i na žlicu možemo djelovati mislima i tako mijenjati njezinu strukturu, poznati su primjeri telekineze i psihokineze. Ako možemo to činiti što je onda naš život.

Elektro-magnetsko polje zemlje kao veliki energetski organizam u kome se mi nalazimo i čija smo jedna mala energetska stanica ima svoje zakonitosti. To nije nikakav čikica koji sjedi na oblaku i zbraja naša dobra i loša djela da bi nas nagradio ili kaznio ovisno od naših rezultata. To je matematičko-energetski sustav koji funkcionira po principu prijenosa energetskih informacija koje imaju svoje odraze kako u Univerzumu tako i kao odraz u našem bio polju, a samim tim i u našem životu.

atma.hr – 52
Kada intenzivno mislimo o nečemu mi istovremeno šaljemo energetski rekord koji preuzima bio polje oko nas. Ta informacija se dešifrira kao slika, a pošto taj veliki energetski sustav nije emocionalno biće ne može znati je li to naša slutnja, strepnja, želja ili potreba. S obzirom da je u službi nas, to polje realizira tu sliku.

Tako da, ako su naše misli okupirane time da li smo dobro parkirali automobil i da li će nam zbog toga neko otkinuti retrovizor, to će se stvarno i dogoditi. Zato je bitno da pošto prepoznamo strah ili lošu slutnju da preoblikujemo našu emociju vođeni ovom teorijom. Pritom kanaliziranjem životne energije ubrzavamo pozitivni proces i realizaciju pozitivnih aspekata umjesto naših strahova.

U trenutku kada naš um prepozna “otvorena vrata” energetskog polja neke strukture, on osjeća nesigurnost kao i prema svim nepoznatim stvarima.

Ta nesigurnost, ovisno o stupnju nepoznavanja okolnosti, nedostatka vještina ili iskustava sa sličnim slučajevima, osobne hrabrosti i kapaciteta životne energije, stvara količinu straha ili slutnje koju projiciramo prema nečemu.

Najznačajnija činjenica je to što je zbog spomenutih “otvorenih vrata” to idealan trenutak da djelujemo po toj osnovi. Kanaliziranjem energije i usmjeravanjem iste putem misli, jer kuda idu misli tamo ide i energija, mi rješavamo problem. Naše misli izazivaju određenje emocionalne reakcije.

Kad god promijenimo emocije, primjerice, iz frustracije pređemo u radost, dolazi do 1.400 biokemijskih promjena istog trenutka u tijelu. Kad pomislimo na sve emocije koje osjetimo u jednom danu možemo vidjeti da emocije stvaraju mnoge promjene u našoj fiziologiji.

Dakle, i te kako ima smisla početi poklanjati pozornost duševnoj hrani, jednako kao i hrani za tijelo. To je jedan od ključeva za bolje zdravlje. To sigurno usporava proces starenja. Jake negativne emocije upravo nas degeneriraju. Pozitivna emocionalna stanja nas regeneriraju. Stvaranjem misaonih modela potpomognutih kanaliziranjem univerzalne životne energije ulazimo u mir i spokoj svog života.

Ni na koji način ne možemo dobiti takvu silnu ideju o veličanstvenosti prirode nego kada shvatimo da je u skladu sa zakonom energije koja je beskrajna snaga u savršenoj ravnoteži, a time i energija jedne misli može odrediti pokretanje čitavog svemira. – Nikola Tesla

Da bismo dublje razumjeli i svjesno koristili energiju koja je oko nas pomoći će nam reiki simboli. Reiki simboli su važni i vrlo značajni dio prakse reikija. Omogućuju sređenje energije reikija za posebne svrhe. Oni su ključevi za pokretanje energije. Simboli nemaju moć bez inicijacije tako da ukoliko ih koristi neinicirana osoba izostaje njihovo djelovanje, pa je nemoguce postići njihov učinak.

Reiki simboli su transcedentalni u svojoj funkciji. Obzirom na to da većina simbola ima učinak na podsvijest praktikanta potičući promjenu u njegovom unutarnjem stanju, reiki simboli prilaze izvoru reikija izravno i signaliziraju promjenu u načinu funkcioniranja reiki energije neovisno od nečijeg unutarnjeg stanja.

atma.hr – 52
Snaga i djelotvornost samog simbola dolazi iz usklađenosti sa reikijem koju smo dobili inicijacijama. Prilikom inicijacije energije svakog simbola silaze i ulaze u učenikov um i tijelo vezujući se za prikladan simbol u umu učenika. Nakon toga kad god učenik koristi simbol, iste energije koje su nastale prilikom inicijacije aktiviraju se i počinju teći.

Tijekom reiki inicijacije, energije tog procesa uzrokuju da reiki simbol postaje podražaj, a konkretna energija simbola koja je prisutna tijekom inicijacije postaje reakcija. Međutim, zato što je inicijacija vođena od viših sila i djeluje na višoj razini svijesti, mehanizam podražaja i reakcije ne zahtijeva ponavljanje koje je inače potrebno da bi se ustanovila veza između podražaja i reakcije.

Idealno vrijeme za spavanje u borbi protiv crnih misli …

Naime, to se događa odmah. Kasnije kad god pomislite na simbol ili koristite neki drugi način za njegovo aktiviranje, energija koju simbol predstavlja počinje teći. Reiki simboli su prekrasne način povezivanja s višim silama. Njihovo korištenje ne zahtijeva dugogodišnje meditiranje ili spiritualnu praksu.

Njihova snaga i djelotvornost nam dolazi s ljubavlju koja nam omogućuje da prihvatimo vrijednost koju primamo kao dar od Univerzuma.

(lovesensa.rs/novi-svjetski-poredak.com)