Prošlost je ostala u prošlosti. Toga više nema. I trebamo to pustiti, jer nam ne treba. Sadašnjost je dar, dar da usmjerite svoj život prema boljoj budućnosti. Na budućnost utječu naše današnje odluke i djela. Otpustite strah i život će postati bolji.

atma.hr – 52
Većina nas nema hrabrosti to priznati, ali život je ponekad strašan. Strah je neophodan dio života. Zahvaljujući tome, naše tijelo i instinkti nas održavaju na životu. Bez straha bismo umrli.

A strah je taj koji nas tjera naprijed. On nas tjera da tražimo, stvaramo, gradimo. U protivnom, samo će uništiti naše živote, jer ćemo cijelo vrijeme živjeti u strahu.

Oni trenutci kada prevladamo određene strahove postaju za nas prekretnice. Zatim prelazimo na sljedeću razinu i tako crtamo kartu našeg života.

Jedna od stvari kojih se najviše bojimo je budućnost. Ne znamo što nas u njoj čeka, a najgore je što ne možemo saznati. Nepoznato je, misteriozno.

Ali ni to nam nije najgore. Jer budućnost može biti prilično sunčana i ružičasta.

Dakle, ono što nas stvarno plaši je naša prošlost.

Prošlost se više ne može promijeniti, za razliku od budućnosti. Nemamo izbora – moramo živjeti s prošlošću koju smo sami sebi stvorili, samo moramo prihvatiti njezine posljedice.

atma.hr – 52
Za mnoge od nas prošlost visi poput tamnog oblaka. To može biti teret, nešto što nosimo sa sobom gdje god idemo. Ali to je daleko od istine.

Prošlost je ostala u prošlosti. Toga više nema. I trebamo to pustiti, jer nam ne treba.

Ako se bojite prošlosti, morate joj dopustiti da vas pogura prema naprijed. Probajte nešto novo, učinite nešto što se u prošlosti niste usudili.

Ali ne nosite prošlost u budućnost. Nemojte je ni u sadašnjost nositi.

banner za knjige PRESTANITE SE POPRAVLJATI

Sadašnjost je dar, dar da usmjerite svoj život prema boljoj budućnosti.

Ako se bojite ponoviti prošlost, nemojte. Na budućnost utječu naše današnje odluke i djela.

Otpustite strah i život će postati bolji.

soulpost.ru/Pripremila: Suzana Dulčić za atma.hr