Prošlost je ostala u prošlosti. Toga više nema. I trebamo to pustiti, jer nam ne treba. Sadašnjost je dar, dar da usmjerite svoj život prema boljoj budućnosti. Na budućnost utječu naše današnje odluke i djela. Otpustite strah i život će postati bolji.

atma.hr – 52
Većina nas nema hrabrosti to priznati, ali život je ponekad strašan. Strah je neophodan dio života. Zahvaljujući tome, naše tijelo i instinkti nas održavaju na životu. Bez straha bismo umrli.

A strah je taj koji nas tjera naprijed. On nas tjera da tražimo, stvaramo, gradimo. U protivnom, samo će uništiti naše živote, jer ćemo cijelo vrijeme živjeti u strahu.

Oni trenutci kada prevladamo određene strahove postaju za nas prekretnice. Zatim prelazimo na sljedeću razinu i tako crtamo kartu našeg života.

Jedna od stvari kojih se najviše bojimo je budućnost. Ne znamo što nas u njoj čeka, a najgore je što ne možemo saznati. Nepoznato je, misteriozno.

Ali ni to nam nije najgore. Jer budućnost može biti prilično sunčana i ružičasta.

Dakle, ono što nas stvarno plaši je naša prošlost.

Prošlost se više ne može promijeniti, za razliku od budućnosti. Nemamo izbora – moramo živjeti s prošlošću koju smo sami sebi stvorili, samo moramo prihvatiti njezine posljedice.

atma.hr – 52
Za mnoge od nas prošlost visi poput tamnog oblaka. To može biti teret, nešto što nosimo sa sobom gdje god idemo. Ali to je daleko od istine.

Prošlost je ostala u prošlosti. Toga više nema. I trebamo to pustiti, jer nam ne treba.

Ako se bojite prošlosti, morate joj dopustiti da vas pogura prema naprijed. Probajte nešto novo, učinite nešto što se u prošlosti niste usudili.

Ali ne nosite prošlost u budućnost. Nemojte je ni u sadašnjost nositi.

banner za knjige mudre

Sadašnjost je dar, dar da usmjerite svoj život prema boljoj budućnosti.

Ako se bojite ponoviti prošlost, nemojte. Na budućnost utječu naše današnje odluke i djela.

Otpustite strah i život će postati bolji.

soulpost.ru/Pripremila: Suzana Dulčić za atma.hr