Kada su mu postavili pitanje o usponima i padovima u karijeri, holivudski glumac Kevin Costner rekao je sljedeće: “Ja živim život.”

Ovaj odgovor smatram bitnim. Umjesto da život provodi razmišljajući o tome što je bilo dobro a što loše u njegovom životu, on je odabrao neutralnu poziciju i jednostavno odlučio prihvatiti stvari takve kakve su: prirodnim dijelom puta na kome se nalazi.

Svi mi idemo različitim putevima da naših krajnjih destinacija. Nekima je taj put teži. U svakom slučaju nitko nije stigao do krajnjeg odredišta, a da se na tom putu nije suočio s teškoćama. Zašto ih onda ne bismo prihvatili kao sastavni dio života?

Zašto se ne bismo prestali brinuti zbog krajnjeg ishoda i jednostavno dopustili sebi da u potpunosti iskusimo sve što nam se događa? Da osjetimo bol i uživamo u sreći. Ako nikada niste bili u podnožju, pogled s vrha vam neće djelovati uzbudljivo.

Ne zaboravite, ne postoje neuspjesi u životu, već samo rezultati. Ne postoje tragedije, već samo pouke. Ne postoje problemi, već šanse koje treba prepoznati kao rješenja ukoliko za to imate dovoljno mudrosti.

Robin Sharma / savjetnikuspjeha.com