Često se ljudi poistovjećuju sa svojim umom ili s mišljenjima drugih. Društvena uvjetovanost iz filmova, televizije, novina govori vam da ste vi svoj posao, vaša imovina, vaš društveni status i tako dalje. Kao da ne postoji viša svrha naših života. Ali ako ste pronicljivi, uvidjet ćete da ste mnogo više od toga.

atma.hr – 52
Evo 4 ključne ideje koje će vas podsjetiti tko ste zapravo i pomoći vam da pronađete sebe kada se osjećate izgubljeno.

1. Vi ste kreator

Vi kreirate svoj život mislima, djelima, uvjerenjima i što je najvažnije, svojom pažnjom, svojim fokusom. Ono na što se fokusirate, hranite energijom i to postaje tvoja stvarnost.

Ako se usredotočite na rad i postignuća, tada ćete raditi prema uspjehu i tu ćete napredovati. Ako se usredotočite na odnose i avanturu, tada će vaš život u tom području pokazati rezultate. Dakle, kada želite pronaći sebe, shvatite da se pronalazite stvarajući sebe.

Samo jedan sat fokusirane energije svaki dan donosi sjajne rezultate na duge staze. Na primjer, ako vježbate samo jedan sat svaki dan, imat ćete sjajnu tjelesnu građu za tri do šest mjeseci.

Ako budete radili na svojim profesionalnim vještinama jedan sat svaki dan, imat ćete unapređenje u roku od godinu dana, a postat ćete stručnjak na razini stručnjaka u roku od tri godine.

Prema životnom treneru Brian Tracyju, potrebno je 3 godine jednosatnog učenja za svaki dan da dosegnete vrh svoje profesije.

atma.hr – 52
2. Snaga namjere

Razumijevanje snage namjere i njezino svakodnevno korištenje može donijeti golemu promjenu u vašem životu. Kad postavite namjeru, dogodi se nešto zanimljivo.

Nakon nekog vremena, svemir vam počne pokazivati ideje kako možete ispuniti tu namjeru. Na vama je da osvijestite te ideje i postupite prema njima.

Na primjer, ako vam je namjera imati dobru tjelesnu građu, vaš bi vas prijatelj mogao zamoliti da idete s njim u teretanu. Ili ako želite pokrenuti malu tvrtku, mogli biste ‘slučajno’ pronaći sjajnu poslovnu ideju.

Autor ‘Alkemičara’ Paulo Coelho ove ideje naziva ‘predznacima’ ili ‘sinkronicitetima’. Ovi sinkroniciteti pokazuju da svemir radi za vas, a ne obrnuto.

3. Postojite u svemu

Ogledala su posvuda oko vas. Samo trebate pogledati stvari iz druge perspektive. Kada pada kiša, osjećate se na određeni način, a kada lutate u džungli, osjećate se potpuno drugačije.

Kada je hladna zima, to vrijeme nas potiče na introspekciju, a ljeto vam daje vremena za samoizražavanje i potiče vas da dopustite da vaša svjetlost jarko sja u svijetu.

Istina je da se život događa svuda oko nas. Noćno nebo, cvijeće, osjećaj ljubavi, slava velike ideje – život je sveprožimajući i širi se u sve što ste ikada doživjeli. Ako želite pronaći sebe, pogledajte oko sebe, postojite u svemu što ste doživjeli.

atma.hr – 52
4. Pronalaženje sebe kroz proces stvaranja

Stvaranje je božanski proces u kojem sudjelujemo bez obzira shvaćamo li to ili ne, vjerujemo li ili ne. Svatko kreira svoj život aktivno ili pasivno. Nekima se život događa, a drugima život dolazi iz njih, oni ga stvaraju. Dakle, da biste pronašli sebe, morate pogledati što stvarate i što želite stvoriti.

Trebate se probuditi i shvatiti svoju snagu kao kreatora. Kreirajte svoj život prema vlastitim uvjetima.

Prije nego završite s čitanjem ovoga i prijeđete na drugi zadatak, duboko udahnite i postavite namjeru, nešto što vam je stvarno važno, duboko u srcu.

Zatim nastavite tražiti sinkronicitete u sljedećih nekoliko dana. Iznenadit ćete se kako svemir sluša vaše želje.

Neale Donald Walsch

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić