Foto: pixabay.com

Koncept blizanačke duše nije nov. Platon ga je opisao još prije 2500 godina: “…I kad jedno od njih susretne drugu polovicu, ustvari polovicu samoga sebe, taj par je onda izgubljen u veličini ljubavi, prijateljstva i intimnosti toliko da jedno bez drugog neće željeti biti ni sekundu…”

atma.hr – 52
“Ako bi Hefet, sin Zeusov, upitao neki par: želite li biti cjeloviti, uvijek i danju i noću zajedno? Ako je to vaša želja spreman sam vas stopiti u jedno o dopustiti vam da rastete zajedno, tako da će od vas dvoje postati jedno, i nakon vaše smrti i dalje ćete biti jedno, pitam da li je to ono što želite? Nema čovjeka i žene koji, kad čuše ovaj prijedlog, ne poželješe ovo stapanje jedno u drogome, ovo postajanje jednim umjesto dvoje, što je bilo izražavanje njihove drevne potrebe. I razlog je u tome što je ljudska priroda bila prvobitno jedna i mi smo bili cjeloviti tako da je želja i potraga za jednotom i cjelovitošću nazvana ljubavlju…”

Kada smo se odvojili jedno od drugog, davno nekad, duša je znala i još uvijek zna da će neminovno morati uslijediti spajanje sa drugom polovicom kao dijelom božanskog plana.

Nakon te spoznaje i bolnog odvajanja duboko ukorijenjena težnja za jednotom počela je da raste u svakom od nas i da čezne za ponovnim ujedinjenjem i kompletnošću koju je imala nekada davno.

Kao rezultat, mi neprekidno tražimo našeg blizanca. Ali želja za ujedinjenjem ne staje ovdje…i to duša također shvaća. Ono što duša zaista želi nije samo ponovno ujedinjenje sa samom sobom, nego prvobitno osjećanje jednote koju je imala sa Izvorom na samome početku.

Ovo čeznuće za «prvom intimom» neće stati sve dok ne bude u potpunosti zadovoljeno. Imamo vremena koliko god želimo da se to dogodi, a i to će se na kraju sigurno dogoditi.

Platon nije jedini koji je dao uvide u odnose između blizanačkih duša. Duhovnost sufija od prije 800 godina također govori o tome:

«…Iz originalnoog jedinstva bića postoji fragment i razdvajanje bića u zadnjoj fazi biće se dijeli iz jedne duše u dvije. I posljedično tome, ljubav je potraga svake od polovica da nađe onu drugu polovicu na zemlji ili nebesima…»

atma.hr – 52
Edgar Cayce, čuveni «spavajući prorok» govorio je o srodnim dušama i blizanačkim dušama. On je objasnio kako su na početku muško i žensko bili jedno. U njegovom historijskom opisu Atlantide, Cayce kaže da je prije više stotina tisuća godina…tamo u Atlantidi živio jedan Amillius, koji je prvi zabilježio odvajanja bića koji su nastanjivali zemljinu sferu ili plan postojanja u muško i žensko kao odvojene jedinke.

St. Germain kaže ovako: Blizanački plamenovi su identičan rezonantni odjek iste frekvencije u različitim energetskim tijelima (muško-ženskim). U energetskoj esenciji tvog blizanačkog para leži određena specifična frekvencija koja je zaista identična sa frekvencijom u samom tebi…to su identične frekvencije koje postoje u tijelima različitog spola i to mi zovemo blizanačkim plamenovima.

Doživljavajući svjesnost u sebi samom, voleći bezuvjetno ono što ti jesi i bivajući u svojoj stvarnosti u ovom vremenu, stvara se rezonancija u tvom biću koja privlači identičnu suštinu u suprotnom tijelu energije iste duše. Ona zove i stapa se sa tvojom energijom i ti se stapaš s njom».

Koja je najvažnija polazna točka za ujedinjenje blizanačkih plamenova? Kako se mi pripremamo za to? To počinje sa željom da volimo sebe i druge bez ikakvih uvjeta i bez sudova i ocjenjivanja ljudi i sebe. Iako je želja početna točka, ona nije dovoljna.

Osoba mora živjeti , odnosno svoju želju pretočiti u svakodnevni život što je više moguće. I iako ti naši napori da svoju istinu živimo ne budu na nivou majstora, mi moramo već dobro zagaziti u to ili će naš odnos s drugom polovicom ispaštati.

Ukratko, neuvjetovana ljubav je čarobni sastojak za izgradnju odnosa sa blizanačkim plamenom. Ako se dvije duše žele ponovno ujediniti i onda imati odnos koji je od značaja oboje moraju biti duhovno spremni za to.

Tada Univerzum će stvoriti specijalnu silu neophodnu da bi ih se dovelo jedno drugom u određenom momentu u životu. Međutim, potraga za onim drugim uvijek mora početi kao potrga za samim sobom. Svako mora otkriti svoju vlastitu duhovnu prirodu i potencijal …i učiniti što najbolje može da taj potencijal živi svakodnevno.

atma.hr – 52
27 znakova da ste sreli svog “blizanca”

Evo nekoliko «simptoma» koje su prezentirali oni koji su imali ovo konkretno životno iskustvo:

1. Sreli ste se pod potpuno neplaniranim i neočekivanim okolnostima

2. Postoji trenutačni osjećaj da se poznajete otprije

3. Odmah ste osjetili duboku povezanost jedno s drugim

4. Postoji elektricitet između vas dvoje koji riječi ne mogu opisati

5. Odnos se uspostavlja odmah…kao da nije prošlo nimalo vremena od onda kad ste zadnji put bili zajedno

6. Imate osjećaj kao da niste ni živjeli sve dok se ovo ujedinjenje nije dogodilo

7. Donosi osjećanja za koja niste vjerovali da su moguća

atma.hr – 52
8. Vas dvoje ste nerazdvojni

9. Kad pogledate jedno drugom u oči vrijeme i prostor se gube i nemaju više značaja za vas

10. Nema prepreka između vas…odnos je totalno otvoren

11. Vaši razgovori nikad da završe

12. Oboje imate snažnu želju da služite čovječanstvu na jedan znakovit način

13. Stalno dajete jedno drugom i nikad ne mislite da primite nešto zauzvrat

14. Postoji jedna posebna svetost u vašem odnosu koja transcendira sve što ste dotad doživjeli

15. Vi još uvijek imate karmičkih pitanja sa svojom drugom polovicom iz prethodnih života, ali vi to razrješavate sa totalnim opraštanjem i bezuvjetnom ljubavlju

16. Nijedno ne ovisi od onog drugog da bi malo osjećaj vlastitog identiteta

atma.hr – 52
17. Postoji stvarni osjećaj da su vaše emocije neograničene…imate snažan osjećaj vječnosti

18. Vaša osjećanja jedno za drugo su veoma duhovna

19. Nema ograničenja u odnosu …sve je sloboda bez potrebe za posjedovanjem ili kontroliranjem onog drugog

20. Vas dvoje bez ikakve sumnje znate da ste vi spojeni zajedno sa nekim razlogom

21. Vi se ne natječete jedno s drugim niti se pretvarate da ste nešto drugo od onog što jeste

22. Iako ste isti, nema sumnje da vi osjećate da ste kompletni kroz ono drugo

23. Povjerenje, strpljivost, prihvaćanje slabosti onog drugog dešava se automatski

24. Postoji veliki osjećaj svrhe i značenja u vašem odnosu

25. Vaša seksualnost je sveti akt koji slavi Neuvjetovanu Ljubav koju imate jedno za drugo

26. Kad pogledate jedno drugom u oči, vi vidite doslovce samog sebe

27. Doživljavate osjećaj kompletnosti, cjelovitosti, koja se ne može ni sa čim usporediti.

Nema sumnje da su neki od gore opisanih simptoma slični sa onima koje imate prilikom susreta vaše srodne duše. Ali ono što njih razlikuje jeste to što se kod blizanačkih plamenova osjeća temeljna kompletnost i preplavljujući osjećaj duhovnosti.

Blizanci žele služiti čovječanstvu na neki poseban način. Postoji i sveti osjećaj intimnosti i osjećaj božanski inspirirane cjelovitosti koji se osjeća u ovom odnosu.

atma.hr – 52
Granične srodne duše

Ovakva vrsta odnosa događa se kod parova koji imaju različite elemente karmičkih srodnih duša i prijateljskih srodnih duša.

Ovaj termin ivičnih srodnih duša indicira da konačni završetak odnosa može ići bilo kojim putem ali najčešće ide ka prijateljskim srodnim dušama.

Primjer: neka preostala karma iz ranije inkarnacije koja mora biti pročišćena ali oba partnera nakon što to urade, odaberu da ostanu zajedno do kraja života u sretnom odnosu.

No, zbog elementa slobodne volje, ova vrsta odnosa ne garantira da će kraj biti ovjenčan brakom. Najčešće ova vrsta spajanja je puna teških izazova, ali zato i veoma nagrađujuća nakon toga.

celerov sok

Na površini svaka od ovih veza može ličiti na onu drugu u početku: postoji snažna emocionalna privlačnost, fizička strast, osjećaj deja vu-a ili telepatska i empatska povezanost, kao i ono :

Ja ZNAM da moram biti sa ovom osobom. Jednostavno, to osjećam cijelim bićem».

Ako tako postupite, a ne radi se o takvoj vrsti odnosa, onda ćete sebi priskrbiti dosta bola u srcu. Treba istaći da prijateljske srodne duše nisu posesivne niti agresivne jedna prema drugoj.

zvezdavodilja.com