pixabay.com

Ponekad se pitamo zašto nemam sreće u životu, zašto mi se dogodilo ovo ili ono i slična pitanja. Po teoriji slučajnosti, koja ustvari ne postoji pa tako i ne djeluje, sve je slučajno. To se može dogoditi svakome.

atma.hr – 52
Međutim, u našim životima djeluje jedna sasvim druga teorija sa svojim zakonima. To je teorija privlačnosti. Slično privlači slično. To je jedan od hermetičkih zakona koji govori o tome kako se stvari događaju u svijetu, pa tako i u našem svijetu, a posebno u podsvjesnom svijetu.

Znači li to da sami privlačimo nesreće?

Da. Iako na prvi pogled izgleda apsurdno, ali upravo je tako. Kad se dogodi nesreća, sami smo je privukli na neki od načina.

Kako sami privlačimo nesreće?

Najčešće svojim mislima. Tu dolazi do izražaja slijedeći hermetički zakon: kako unutra, tako vani. Dakle, kako razmišljamo, tako se ostvaruje.

Pojasnit ću samo nekoliko načina na koje smo navikli razmišljati i kako to privlačimo loše ishode.

Briga

Briga je jedan od načina na koji privlačimo nesreće. Iako je uvriježena u svakodnevnom životu, briga je negativna osobina. Pokažimo to na jednostavnom primjeru:

Imamo djecu i pošaljemo ih na izlet. Damo im sve što trebaju: hranu, piće, odjeću, obuću, dodatne novce za potrošiti i puno lijepih želja. I to je sve u redu. Problem nastaje kad odu i kad počnemo brinuti za njih. Briga ide na slijedeći način: što ako im se nešto dogodi? Što ako se ne mogu snaći ? što ako ih netko povrijedi? Što ako autobus ili vlak doživi nesreću? I sliččno. Nije potrebno stalno razmišljati o tome, dovoljno je samo nakratko pomisliti. I što smo napravili? Poslali smo im lošu energiju. I ako se nešto dogodi, reakcija je: znala sam da će nešto biti krivo.

Što ustvari radimo? Jednoj običnoj situaciji šaljemo svoju negativnu energiju i strahove i na taj način privlačimo loš ishod. Nemamo na taj način povjerenja u djecu, u voditelje, u vozače a na kraju niti u Boga. I to nepovjerenje šaljemo zajedno sa djecom. U svakom slučaju je bolje im slati blagoslov, riječi ljubavi, pažnje, radosti i zadovoljstva.

Strah.

Kad radimo nešto novo, nismo sigurni u ishod. Onda do izražaja dođu strahovi: da li će to biti dobro, da li će biti na vrijeme, da li će drugi biti zadovoljni time i slični strahovi. I kad se u tijeku realizacije i dogodi neka greška koju prije nismo mogli predvidjeti, pomislimo: znao sam da će nešto biti na krivo. Niste znali, priželjkivali ste.

atma.hr – 52
Koji su uzroci takvog ponašanja?

Uzroci leže u nama. Točnije, u našim potisnutim osjećajima. Ako smo kad pogriješili kao dijete, često je reakcija roditelja: nikad ništa od tebe, stalno praviš krive stvari. Kad smo željeli nešto napraviti po svome, reakcija je kako smo glupi i ne znamo da to ne funkcionira. Uvijek ćemo biti glupi i uvijek ćemo raditi krive stvari. Ponavljanje ovih procjena se usađuje u nas i to pamtimo.

U jednom od prijašnjih tekstova opisao sam kako je procjena čisto nasilje. Posebno se to odnosi na procjene roditelja prema svojoj djeci.

Kao posljedice ovakvog nasilja se pojavljuju misli i strahovi: ja nisam dovoljno dobar/dobra, nikad neću biti uspješan/uspješna i slično.

Kako se riješiti takvih misli?

To su obično bazne misli, strahovi koji nas pokreću. One leže na dnu hijerarhije straha i zaštićeni su nizom događaja koji potvrđuju upravo ovakve misli, strahove ili osjećaje. Potrebno je očistiti sve te događaje, situacije da bismo došli do misli koje možemo onda lako očistiti. To je jedini način da to učinimo bez posljedica. Ako počnemo čistiti na silu, može doći do reakcija podsvijesti i teškog emocionalnog, psihološkog poremećaja.

Kako možemo čistiti situacije?

Čišćenjem emocija koje su dominantne u tim situacijama. Emocije su ljepila za koje se zaljepimo i one nas vežu za te situacije. Inače bi većinu tih situacija davno zaboravili. Ovako te emocije kontroliraju našu sadašnju situaciju i kreiraju nam život, a da toga nismo niti svjesni.

Kako se mogu čistiti emocije?

Vrlo jednostavno. Postoji nekoliko načina na koji se mogu čistiti emocije. O samim osobama ovisi koji način je primjenjiviji. Prijavite se na moj kontakt mail [email protected] ili telefon 091 943 12 44 pa ću Vam pokazati kako najlakše očistiti bilo koju situaciju od potisnute emocije.

atma.hr – 52
Što dobivamo čišćenjem situacija?

Dobivamo čišćenje od nepoželjnih emocija. Dobivamo slobodnu volju. Dobivamo sigurnost u odlukama. Dobivamo olakšanu mogućnost napredovanja i pokazivanja sebe onakvih kakvi smo uistinu. Dobivamo puno toga što nas čini stabilnijim, čišćim, opuštenijim i štošta drugo.

Ukupno uzevši, vraća nam se naša iskonska čistoća.

Što se stvarno dogodi s nama?

Uklonimo potisnute emocije, ljepila za negativne misli i počnemo razmišljati pozitivno. Samo nas privlače pozitivne misli i tako kreiramo samo pozitivne događaje. Više nemamo dojam da nas stižu nesreće i postajemo svjesni sebe i svoje moći odlučivanja o svom životu. Ta svjesnost je ključ cijele priče. Tek kad postanemo svjesni sebe, svojih misli, želja, potreba i počnemo raditi na tome, počinjemo živjeti. Poštujemo svoj život, privlačimo sve događaje koji nam poštuju i uljepšavaju život i uživamo u tome. Radosni smo zato što smo živi i što to možemo slobodno pokazati. Radost, kao najviši mogući osjećaj, je vrhunac zadovoljstva ovim životom. A kad smo zadovoljni, privlačimo zadovoljne ljude, situacije u svoj život i širimo zadovoljstvo.

Sretno!

Autor: Ivan Modrušan / ivanmodrusan.com

Ivan-Modrusan-kako-oprostiti