Foto: commons.wikimedia.org

Jod je odlično sredstvo za rast i jačanje noktiju. Za samo mjesec dana, možete učiniti svoje nokte jačim, zdravijim, riješiti se zanoktica i ubrzati rast noktiju.

atma.hr – 52
Danas vjerojatno ne postoji ni jedan čovjek koji bar jednom u životu nije koristio povidon jod. To je odlično sredstvo protiv mikroba, koje se koristi za dezinfekciju kože, jer djeluje protiv širokog spektra patogenih uzročnika: bakterija, virusa i gljivica.

Ali, nije svima poznato da se otopina povidon joda može koristiti i kao prirodno sredstvo za rast i jačanje noktiju, piše uspesnazena.com.

Pomoću njega, za samo mjesec dana, možete učiniti svoje nokte jačim, zdravijim, riješiti se zanoktica i ubrzati rast noktiju.

Sve što je potrebno da učinite je da navečer pred spavanje, koristeći štapić za uši, nanesete otopinu povidon joda na nokte, odnosno “lakirate” ih jodom. Ostavite da djeluje preko noći.

Ujutro ćete vidjeti da su nokti upili jod pa čak i da su na dodir već postali jači.

atma.hr – 39

Da biste uklonili preostale tragove otopine joda, koristite običnu pastu za zube. Mnogima je već poznato da pasta za zube, zbog velikog sadržaja kalcija, odlično djeluje na nokte, izbjeljuje ih i ojačava.

Dakle, zubnom pastom istrljajte nokte pomoću stare četkice ili četke za nokte i nakon toga namažite ruke i nokte hranljivom kremom, a još bolje kokosovim uljem.

Proceduru možete ponavljati 1-2 puta tjedno, nikako češće. Ponavljajte postupak dva puta tjedno sve dok vaši nokti ne prestanu upijati jod kad ih njime namažete.

Kad primijetite da ujutro jod ostaje na noktima i više se ne apsorbira, znači da ga u vašem organizmu ima dovoljno i treba napraviti pauzu.

stil.kurir/uspesnazena.com

atma.hr – 78