Christmas vector created by pikisuperstar - www.freepik.com

Odaberite jednog anđela i otkrijte koja je skrivena poruka koju vam možda vaš anđeo dugo već šapuće, ali je niste uspjeli razumjeti. Bit će to životni savjet: ako ga želite i možete slijediti, bit ćete malo bliži postizanju sreće.

atma.hr – 52
Po svom zvanju anđeli su glasnici. Izraz “anđeo”, zapravo i na grčkom i na latinskom znači “nositelj poruke” .

Prema katoličkoj tradiciji, svatko od nas ima anđela čuvara, koji bdije nad našim postojanjem od kada se rodimo do kada umremo. Ovaj anđeo ne može fizički intervenirati u događaje kroz koje prolazimo, ali je uvijek uz nas svojom blagotvornom prisutnošću.

Ponekad nam pokušava pokazati koji je najbolji put da slijedimo, ali nismo uvijek u stanju razumjeti njegove riječi. Moramo imati puno vjere.

Stoga vam danas želimo ponuditi jednostavan i neposredan način da stupite u kontakt sa svojim anđelom putem slika. Pogledajte ih i odaberite onog koji vas najviše zove: vaša podsvijest sugerirat će vam onog koji predstavlja vašeg anđela.

Otkrijte koja je skrivena poruka koju vam možda vaš anđeo dugo već šapuće, ali je niste uspjeli razumjeti. Bit će to životni savjet: ako ga želite i možete slijediti, bit ćete malo bliži postizanju sreće.

atma.hr – 52
1. Slijedite svoj instinkt

Živimo u vrlo racionalnom društvu, gdje ono što se ne može objasniti uz pomoć rasuđivanja jednostavno ne postoji. Ali toliko je stvari oku nevidljivih, a osjetilima neprimjetnih, vrlo važnih stvari koje se ne smiju izgubiti.

Samo je vaša intuicija sposobna percipirati te stvari. Kad morate napraviti važan izbor, oslonite se na svoju intuiciju: rijetko će vam dati loš savjet.

Imajte na umu da intuicija nije mozak, već energija, a ako vaše mentalne sposobnosti zakažu, energija koja je u vama i prožima svemir uvijek će vas voditi u pravom smjeru za vas.

2. Volite sebe

Voljeti sebe ne znači biti sebičan ili egocentričan: to znači temeljito poznavati svoje snage i slabosti, prihvaćati ih i znati ih staviti u službu bližnjemu.

Imati samopoštovanje prvi je korak ka uspjehu i postignućima; a to je ujedno i jedini način da budemo korisni drugima.

atma.hr – 52
3. Radite ono što vas usrećuje

Iskreno rečeno: život je prekratak da bismo ga trošili radeći ono što nam se ne sviđa. Nikad se ne klanjajte običajima, konformizmu, čak ni nuždi.

Imajte na umu da je najdragocjenija imovina koju imate vrijeme, ne smijete ga rasipati iz bilo kojeg razloga.

Uvijek ga koristite samo za ono što vas čini sretnim.

4. Ne uspoređujte se

Ne budite ponosni i nikad ne osjećajte da ste bolji od nekoga. Također, nikada nikome ne zavidite. Svatko od nas ima svoj put na ovoj zemlji, nemoguće je usporediti postojanje dvoje ljudi.

Uvijek, svaki dan birate tko želiš biti, učeći spoznati sebe.

Ne dopustite da vam itko daje savjet: nitko bolje od vas ne zna što vam može dati vedrinu i sreću, čak i ako je to nešto što se ne uklapa u standarde.

atma.hr – 52
5. Potražite mir

Mir možete donijeti svijetu samo ako osjećate mir u sebi. Sukobi koji se izražavaju izvan nas obično potječu iz naše unutrašnjosti.

Možda su to rane koje nosimo sa sobom i nismo ih u stanju zacijeliti. Vježbajte jogu, meditirajte, učite, usavršavajte se.

Ne samo da ćete osjećati izvrsnu unutarnju dobrobit, već ćete je moći i širiti na mjestima u kojima živite.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić