Naučila sam stati na svoju stranu, zavoljeti svoje biće, biti prisutna sada i ovdje, ulaziti u svoje strahove koliko god bilo teško. Ostati, a ne pobjeći od sebe kada se svaki dio mene raspadao na stotine dijelova.

atma.hr – 78
Naučila sam u danu pasti 10 puta te 11 puta ustati, sačuvati vedrinu unutarnjeg djeteta i nadu da je ipak moguće proći najteža razdoblja.

Naučila sam da će suze i tuga proći, ali da su one zapravo prijateljice na tom putu prolaska kroz boli. One nas čuvaju, bez njih bi se duboko razboljela, a kroz njih sam puštala sve što je moralo izaći.

Naučila sam da bez ljutnje ne možeš postaviti zdrave granice i osvijestiti svoju vrijednost i samopoštovanje. Ljutnja je drugi osjećaj koji nas štiti i izvlači iz svega što nam čini loše.
Naučila sam da ljubav nije bol, ružne riječi, čekanje, ostavljanje i razne psihološke igre, već da je to osjećaj i energija koju sam prvo morala sebi dati da bi ju mogla primiti i davati na zdrav način.

Naučila sam da uvijek postoji sutra, ali da je bitno do sutra proći kroz danas i vjerovati da se sve događa s razlogom. Zato što se i događa sa razlogom koji tek sa odmakom možemo vidjeti.

atma.hr – 39

Naučila sam paziti na sebe i svoje srce jer to nitko drugi neće, to je moj zadatak.
Ono je moje i dano mi je da me vodi u ovom životu.

Naučila sam da stajanjem i promatranjem (budnom prisutnošću) ponekad postižem više nego sa svom borbom, žurbom i kontrolom.

Kontrolom koja zapravo i ne postoji. Sve je to iluzija stvorena u našem umu.
Prepustiti se i tiho djelovati ponekad je najveći dar koji možete pokloniti sebe i svijetu oko sebe.

Naučila sam da me nijedna osoba neće usrećiti i da ni ne mora. To je ono što moram sama sebi ponavljati svaki dan.

Naučila sam oprostiti mnogima koji su me povrijedili, ali i oprostiti sebi za sve koje sam ja povrijedila.


Widget not in any sidebars

Naučila sam da je patnja izbor, čak i kada nam se čini potpuno suprotno. Uvijek imamo izbor, samo ga nismo uvijek svjesni.

Naučila sam reći “ne” i zaštititi sebe te otići i više puta od svega što me guši. Skupiti snage, okrenuti se i reći “Ovo više nije za mene.”

Naučila sam da ću preživjeti samoću u tihim noćima i ranim jutrima. Neću umrijeti ako ostanem sama, u tišini svog daha.

Za sve ovo je potrebna hrabrost, ali sada znam da je ta hrabrost prisutna u svakome od nas, samo ju je ponekad potrebno potaknuti i krenuti u tom smjeru…korak po korak.

To je ono što vam od srca želim ❤❤

martaNapisala: Marta Kravarščan, savjetnica u procesu gestalt edukacije, neurolingvistička praktičarka, life savjetnica.

Za sva pitanja, dogovor savjetovanja/psihoterapije možete me slobodno kontaktirati na mob:091/935-6942 ili na mail:[email protected]

Ukoliko smatrate da bi ovaj tekst mogao još nekome koristiti, slobodno ga podijelite :).

Facebook stranica: Put Promjene – centar osobnog i poslovnog uspjeha

Web stranica: http://psihoterapijasavjetovanje.com

atma.hr – 78
Prethodna objavaOdnos života prema vama jeste odraz vašeg odnosa sa samim sobom
Slijedeća objavaIzbacite otrove iz tijela, alkalizirajte organizam: Ova zelena krem juhica je spas! (RECEPT)
Marta Kravarščan
Neurolingvistička praktičarka, life savjetnica, business coach. Svakodnevno radim individualno savjetovanje/coaching, predavanja i radionice u sklopu centra Put Promjene. Moja uloga je pomoći vam da jasnije shvatite što želite i kako to ostvariti. Osvještavanje neželjenih ponašanja, navika, i uvjerenja daje nam mogućnost da zajedno pronađemo moguća rješenja problema ili situacije u kojoj se nalazite. U tome vam savjetovanje/psihoterapija može biti snažna podrška. Ovo je mjesto gdje možete reći sve što vam je „na duši“ i gdje će vas čuti bez osude, kritike ili predrasuda. U radu mi je važno da ostvarujemo pozitivne promjene onim tempom kojim je klijent spreman ići. U savjetodavnom i terapijskom radu nema prisile, tada je kontraproduktivna. U savjetodavnom i psihoterapijskom radu posebno područje interesa su mi problemi u prehrani, rad sa različitim ovisnostima, rad na samopouzdanju i razvijanju maksimalnih potencijala u pojedincu, tehnike smanjivanja stresa, anksioznosti i napadaja panike korištenjem vlastitih snaga kao i rad sa „unutarnjim djetetom“ i snovima kako bi se postigla cjelovitost osobe. mob:091/935-6942 / mail:[email protected]