Mnogi od vas znaju da su Cola napici štetni  po zdravlje, ali malo ljudi zna – „zašto, na koji način“? Što se događa s našim organizmom poslije popijene manje bočice Cola napitka?

Pročitajte ovaj tekst i poslije svega dobro razmislite – trebate li i dalje piti ovo piće.

atma.hr – 39

Pregledat ćemo kronološki  što se događa našem organizmu poslije konzumiranja jedne bočice Cole:

U prvih 10 minuta šećer iz Cole zadaje moćan udarac našem organizmu, piše uspesnazena.com. Uobičajeno, u takvom slučaju takozvano predoziranje šećerom izaziva povraćanje, ali pošto je Cola veoma lukava smjesa, ona sadrži fosfornu kiselinu koja  sprječava povraćanje.  Zbog ovog neobičnog efekta neki roditelji daju Colu svojoj djeci kod poremećaja rada želuca, ali to je pogrešno i neopravdano.

Tijekom sljedećih 20 minuta, organizam se pokušava oduprijeti šećernom predoziranju i događa se moćno izbacivanje inzulina u krvotok, jetra razgrađuje šećer i pretvara ga u masnoću.

Tijekom 40 minuta, kofein koji sadržan u Coli, potpuno se apsorbira u organizmu. Tlak raste kao odgovor na povećano izbacivanje  šećera u krv. Mozak blokira adenozimske receptore, koji doprinose suzbijanju pospanosti. Zjenice se šire.

atma.hr – 39

Do 45-te minute povećava se proizvodnja hormona dopamina, koji stimulira centar zadovoljstva mozga. Slično djelovanje na organizam posjeduju neke droge, kao što je heroin.

Nakon jednog sata poslije konzumiranja manje bočice Cole, fosforna kiselina ubrzava metabolizam kroz vezivanje kalcija, cinka i magnezija  u crijevima. Rezultat  se komplicira ogromnom dozom šećera i umjetnih zaslađivača. Počinje djelovati diuretički efekt kofeina. Iz kostiju se ispire kalcij, izbacuje se urinom, te taj proces slabi kosti. Zajedno s kalcijem tijelo napuštaju magnezij, cink, natrij i voda.

Već u 65-oj minuti, u organizmu nastaje  akutni nedostatak šećera, što dovodi do pospanosti i nervoze. Nedostatak šećera smjenjuje nedostatak kofeina pa se osjeća umor i malaksalost. Organizam je izgubio više tekućine, nego što  je dobio zajedno s Colom.

Čim djelovanje Cole prođe, osjećate neugodnost, ali sve to prođe, ako opet popijete sljedeću čašu ovog napitka! Ali, razmislite – je li vrijedno toga?!

atma.hr – 39

Redovno konzumiranje Cole doprinosi razvoju hipertenzije i pretilosti. Umjetni zaslađivači, kao što je aspatram (E951), izazivaju još veću žeđ, što i ide u korist proizvođačima sličnih napitaka, koji ih koriste.  U konačnom rezultatu, upotreba velikih doza umjetnih zaslađivača, dovodi do živčanih  poremećaja i usporava mentalni razvoj.

Također u sastavu Cole postoje supstance koje umanjuju aktivnost crijeva i želučanih fermenata koji su neophodni organizmu u eliminaciji  masnoća i osnovni su razlog formiranja masnih naslaga.

uspesnazena.com

22 KURKUMIN

AKCIJA! ULTRA JAKI KURKUMIN

kurkumin

Demencija, depresija i artritis - Patent za liječenje Alzheimerove bolesti

Učinkovitiji u djelovanju na neurodegenerativne bolesti mozga, gastrointetinalne i dijabetičke tegobe u odnosu na sve druge proizvode od kurkume! Bioraspoloživost i apsorpcija povećani su za 10 puta u odnosu kurkumu i 7 puta u odnosu na standardni kurkumin. Kurkumin BCM-95 jedini ekstrakt kurkume na svjetskom tržištu kojemu je FDA odobrila patent za liječenje Alzheimerove bolesti (US Patent No. 8859020).
Namjena: Alzheimerova bolest, reumatoidni artritis, depresija i stres podrška u liječenju karcinoma, zdravlje jetre, gastritis, dijabetes II
Akcijska cijena: 239 kn 203,15 kn - Kupi ovdje

AKCIJA TRAJE DO 31.04.2021.