Ukoliko želite napredovati na svom Duhovnom Putu potrebno je zaboraviti slijedeće dvije stvari:

1. Sve loše što vam je itko ikad učinio.

Ovisno o tome koliko smo voljni oprostiti, u toj će mjeri i Bog oprostiti nama. Oprost je velika vrlina.

2. Sve dobro što ste ikada ikome učinili.

Ako se neprestano podsjećamo na svoja dobra djela, postajemo ponosni i to onda sve pokvari. Trebali bismo se smatrati instrumentom, koji samo prenosi ono što Bog želi kroz nas prenijeti. U konačnici Bog je taj koji čini sve.

S druge strane, ovo su dvije stvari koje je potrebno zapamtiti:

1. Smrt može doći u bilo kojem trenutku.

Bilo da smo ‘beznačajni’ mali mrav koji samo trči po podu ili budući predsjednik najveće demokratske stranke na planeti, smrt je neizbježna, a često dolazi i nenajavljeno.

2. Sjetiti se Božjeg Svetog Imena

Budući da smrt može doći u bilo kojem trenutku, uvijek se trebamo sjećati Božjeg Svetog Imena, jer se kroz njega vječno otkriva sva Njegova milost.

Prethodna objavaTehnike otvaranja trećeg oka – Ogromna moć leži u nama
Slijedeća objavaNajodaniji partneri Zodijaka – RANGIRANO: Broj 1 je odan DO SMRTI!
Radhanath Swami
Rođen u Chicagu 1950-te, u svojim je mlađim danima, u potrazi za duhovnom istinom, slijedio mnoge religijske puteve kao što su judaizam, kršćanstvo i islam. U 19-toj godini odlučio je svoje istraživanje proširiti putovanjima po Europi i Bliskom Istoku, na kraju završivši na Himalajama. Tamo je izvjesno vrijeme slijedio tradiciju šivaizma, a za to vrijeme je došao u kontakt s A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupadom te nekoliko godina kasnije postao njegov učenik. Trenutno putuje Azijom, Europom i Amerikom te poučava mudrost posvećenosti, piše knjige i održava predavanja i seminare. Svoj je život opisao u popularnoj autobiografskoj knjizi "U potrazi za domom".

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.