Foto: Stephen Leonardi

Neka danas bude dan kada ćete krenuti na put prema sebi, na put samospoznaje i oslobođenja. Ne ostavljajte sebe za kasnije, krenite sada da razotkrivate bogatstvo koje postoji unutar vas. Vjerujte mi na riječ, ne postoji ništa važnije u vašemu životu od toga da spoznate sebe i smisao svoga postojanja.

atma.hr – 39

Možda vam se čini da ste samo čovjek, netko tko je rođen samo kako bi proživjeo svoju sudbinu te na kraju umro, no vjerujte; vaše postojanje ima mnogo dublji značaj, vi sami ste mnogo više od onoga što možete i zamisliti da jeste.

Vi niste došli ovdje samo kako bi vam netko odredio ime, nacionalnost i religiju, niste ovdje samo da bi gradili karijeru, uzdizali obitelj i skupljali materijalna bogatstva. Vi ste prisutni u ovome životu kao ljudsko biće iz jednog jedinoga razloga, a to je da spoznate sebe i oslobodite se neznanja koje vas drži u Samsari – vječnom vraćanju u ciklus rođenja i smrti.

Iako zbog prirode svoje Duše, ljudsko biće jeste uistinu besmrtno i vječno, ono je ipak uvijek prisutno u samo jednom životu, stoga je ispravno reći da imamo samo ovaj jedan život kao priliku da spoznamo sebe i oslobodimo se ponovnog rođenja u zaboravu. Dakle, ne ostavljajmo sebe za kasnije nego krenimo već sada na put samospoznaje, put koji vodi ka oslobođenju, jer uistinu to jeste osnova našega postojanja.

atma.hr – 39

Želite li se osloboditi nezadovoljstva, neuspjeha, razočaranja, tuge, bolesti i svih ostalih nepovoljnih i nezdravih stanja koja opsjedaju vaš um i život, tada je potrebno da znate otkuda to sve zapravo dolazi. Izvor svega ovoga što sam naveo, nalazi se unutar našega uma, to su naša; uvjerenja, strahovi, iskustva, očekivanja i tako dalje. Sve to skupa je zapravo naša memorija koja sačinjava ono što mi trenutačno doživljavamo kao sebe i život. No, mi nismo ono što doživljavamo, niti smo onaj koji doživljava, mi smo čista Svjesnost koja promatra život i onoga koji ga doživljava.

Kada osoba uspije da prebiva u ulozi promatrača, ona tada preuzima kontrolu nad svojim životom zbog činjenice jer kreće da djeluje svjesno, što znači da biva oslobođena podsvjesnog sadržaja koji je kontroliran strahovima i negativnim životnim iskustvima a koji prema nekim znanstvenim studijima sačinjava čak 95% našega djelovanja. Zamislite, 95% svega što doživljavate je uvjetovano vašim podsvjesnim uvjerenjima, dok vi svjesno određujete tek oko 5% vašega života.

Pitate li se još uvijek zašto vam se u životu događa nešto što ne želite !? Mislim da je ovih 95% nesvjesnog bivanja i više nego li dovoljno kako bi u svoj život privukli štošta od onoga što zapravo ne želimo. No to je način na koji funkcionira ovo što mi zovemo životom. Činjenica je da nikada ne živimo ono što želimo već isključivo ono što podsvjesno vjerujemo da jesmo. Ono od čega bježimo biva uvijek ispred nas, to je univerzalni princip materijalnoga svijeta koji nikada ne odstupa od svoga djelovanja.

Kao što onaj koji moli ne dobiva ono za što moli nego mu ostaje ono od čega u molitvi bježi, tako i želja u nama ne privlači ono što je u njoj nego ono što je tu želju stvorilo, a to je uvijek suprotnost od željenoga. Želja za bogatstvom dolazi iz straha od siromaštva i našega uvjerenja kako nemamo dovoljno, upravo ta želja za bogatstvom u naše živote privlači siromaštvo. Jer kao što sam spomenuo, sama želja znači to da sebe vidimo suprotno od onoga što želimo, jer inače želja ne bi niti postojala.

atma.hr – 39

E sada, kako to promjeniti !? Kako se osloboditi djelovanja koje je uvjetovano podsvjesnim uvjerenjima i strahovima !?

Najbrži i najučinkovitiji način koji sam je za sebe otkrio jeste bivanje u sadašnjem trenutku, ostajanje u svjesnosti sebe i svoga postojanja. To u početku nije uopće jednostavno, jer misli koje su uvijek prisutne u našoj svjesnosti konstantno nas odvlače iz trenutka bivanja. Stoga je potrebno naučiti kako se ne vezati za misao i ne dopustiti joj da ona upravlja našim emocijama, kada to naučimo naš život se doslovno mijenja iz korijena.

Ono što uzrokuje stvarnost koju živimo jeste rezultat interakcije naših misli sa našim emocijama i uvjerenjima. Misao koja se pretoči u emociju s vremenom postaje naše uvjerenje, na kraju ta misao biva ono što uistinu živimo, što nam jasno daje do znanja kako smo mi kreatori svoga života i svijeta koji nas okružuje.

No kako se naša svjesna prisutnost u postojanju svela na svega 5% , stvara nam se dojam kako je život nešto što je izvan naše kontrole, no to nikako nije tako. Mi nemamo kontrolu nad svojim životom isključivo iz razloga jer previše vremena bivamo odsutni, prepustivši svoj život autopilotu kojim upravlja naš podsvjesni um.

Mi zapravo živimo tek onda kada odlučimo da svjesno prebivamo u sadašnjem trenutku, sve ostalo je iluzija sačinjena od naših strahova i ograničavajućih podsvjesnih uvjerenja koja nas navode da djelujemo uvijek po istim obrascima. Živeći tako gubimo svoju slobodu te postajemo rob naših navika i strahova. Brinući konstantno za budućnost dok bježimo od prošlosti propuštamo da živimo život koji se odvija samo i isključivo u ovome trenutku bivanja.

Kada shvatimo da se i prošlost i budućnost vječno susreću u sadašnjem trenutku, kada to uistinu shvatimo i spoznamo kao vječni nepromjenjivi zakon univerzuma, pojam ‘vrijeme’ će za nas dobiti sasvim drugi smisao. Osoba koja je svjesna da iz trenutka ‘sada’ izviru i prošlost i budućnost, preuzima ‘konopce’ života u svoje ruke i kreće da kreira svoju stvarnost, svjesna da je budućnost zapravo ono što sada u sebi stvara.

atma.hr – 39

Stoga, budite prisutni u svome postojanju što je više moguće. To uistinu ne zahtijeva nikakav napor od vas, potrebno je samo da promatrate svoje misli, riječi i djela. Na taj način vi ćete kontrolirati svoje emocije a ne one vas, početi ćete da djelujete svjesno te ćete se osloboditi strahova i uvjerenja koja upravljaju vama iz vaše podsvjesti.

U početku će vam se možda činiti kako sve to nema smisla jer nećete odmah primjećivati baš nekakve velike promjene, no vi se sjetite kako je sadašnji trenutak zapravo uvijek reakcija na određenu akciju koju ste poduzeli u prošlosti. Dakle, potrebno je malo strpljenja i pustiti da se odigra sve ono što je već započeto. Prihvatite ono što jeste sada bez da se borite s time, jer borba sa sadašnjim trenutkom čini da vaša prošlost opet postaje vaša sadašnjost a samim time i vaša budućnost. Nije li vrijeme za nešto novo !?

Namaste

Anđelko Katinić, zivottosamja.blogspot.hr
Pratite Vitae Est na Facebook stranici

Original Teslina ljubičasta ploča velika

Originalna Teslina ljubičasta ploča, ionizirana – jedno od najpoznatijih sredstava u alternativnoj medicini!
Sprječava razvoj bolesti, umanjuje stres, pospješuje opće raspoloženje, diže vibraciju. Ubrzava duhovni razvoj i oživljava proces regeneracije stanica.

Dimenzije: 27,9×27,9 cm

Cijena: 699 kn – Besplatna dostava (Hrv.)

Prethodna objavaPrivjesak na ogrlici s energetskom karticom nanotehnologije (patent)
Slijedeća objava2 stvari koje trebate zaboraviti i 2 stvari koje trebate zapamtiti
Anđelko Katinić
Ono što je obilježilo moj život je višegodišnja ovisnot o drogama u koju sam upao još kao vrlo mlad, sa tek 14 godina. To je bio moj život narednih 7 godina, bez ikakvoga cilja i svrhe u svome životu. U tome periodu nisam niti znao za pojam Duhovnost, za mene je sve to bila fantazija. No onda se događa preokret u mome život, u ljeto 2007. godine imao sam iskustvo blisko smrti, koje se dogodilo kao posljedica totalne iscrpljenosti moga tijela. Ležeći u bolnici u Slavonskome Brodu doživjeo sam nevjerovatno iskustvo koje je zauvijek promijenilo mene i moj život, tu noć za moju Svijest nije bilo granica, sve barijere su bile porušene i imao sam uvid u postojanje drugih dimenzija, spoznao sam beskonačnost postojanja i komunicirao sa najčistijim oblikom svoje Svjesnosti, to jest sa svojom Dušom. To ljeto u bolnici ja sam umro prije smrti i ponovno se rodio kao sasvim nova osoba. Kroz svoje tekstove pokušavam iznijeti spoznaje koje pronalazim unutar sebe sa nadom da koriste na dobrobit onima koji ih čitaju. Namaste

1 KOMENTAR

  1. Usmjeravanje naše svijesti snažnim fokusom na našu unutrašnjost – suptilno Srce, uzrokuje pojavu duboke i sveobuhvatne ljubavi i mira… spokoja…jasnoće.
    A tek tada postaje vrlo lako biti svjestan svojih osjećaja, a još je lakše biti svjestan svojih misli. 🙂
    Bez ulaženja božanske ljubavi nema pravog napretka.
    Anđelko, svakako hvala.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here