Foto: pixabay.com

Biljke u prostor donose posebnu energiju, što zna svako tko ih njeguje, ali neke se izdvajaju i po svojim feng shui svojstvima. Jedna od njih je klivija, biljka čarobnog izgleda, za koju kažu da donosi sreću i blagostanje u dom.

atma.hr – 52
Biljke u prostor donose posebnu energiju, što zna svako tko ih njeguje, ali neke se izdvajaju i po svojim feng shui svojstvima. Jedna od njih je klivija – sobna biljka s mesnatim i velikim zelenim listovima i čarobnim cvijetom, najčešće narančaste boje.

Cvjeta jednom godišnje, najčešće u proljeće, a njen cvijet je u obliku trubice koji biljci daje posebnu egzotičnu ljepotu. Kada procvjeta, to simbolično znači da u vašu kuću uskoro stižu dobre vijesti.

Međutim, da bi klivija uopće procvjetala, potrebna je adekvatna njega. Odgovara joj sjeverna strana u kući, a nikako je ne treba izlagati jakim sunčevim zrakama. Odgovara joj sobna temperatura, a ne treba je zimi držati na temperaturi nižoj od 10 stupnjeva.

Biljka se zalijeva po potrebi, uopće nije zahtjevna. Zimi se zalijeva na oko 20 dana, dok tijekom ljeta i proljeća treba zalijevati češće.

Prihranjuje se tekućim gnojivom od ožujka/marta do rujna/septembra, kao i u veljači/februaru kada se formiraju cvjetni pupoljci.

Mlade klivije se presađuju svake godine na proljeće, kad stane cvjetanje, u veću teglu. Klivija se može razmnožavati dijeljenjem velikih biljaka, odnosno, odvajanjem mladica nakon cvjetanja, a može se razmnožiti i sjemenom.

atma.hr – 52
Klivija zauzima svoje mjesto u istočnoj filozofiji feng shui. Smatra se da je njena aura dragocjena i posebna i da zrači nevjerojatnom energijom. Postoje određena feng shui pravila za ovu sretnu biljku.

Kliviju ne treba stavljati u spavaću sobu, jaka energija cvijeta može utjecati na snove i uzrokovati nesanicu.

Biljka je idealna opcija za uređenje dnevnog boravka i kancelarije. U ovim prostorijama imat će blagotvoran utjecaj na okolinu i eliminirati negativnosti.

A ako stavite nekoliko novčića u njenu teglu, vjeruje se da može privući prosperitet u kuću i poboljšati obiteljsko blagostanje.

Ako je cvijet prestao cvjetati ili se iznenada osušio, prema feng shuiju, to može ukazivati na troškove, negativne promjene i gubitke.

stil.kurir./krstarica

banner za stvari DRVO SRECE