Bernie Sanders, kandidat za predsjednika SAD-a

Tokom intervjua na CNN mreži, trenutni kandidat za američkog predsjednika, Bernie Sanders, izjavio je “model” spiritualnosti, odnosno religije koji se može primijeniti na svakoga tko vjeruje u bolji svijet od ovoga koji sadrži gomilu pohlepe, zavisti, lova na materijalne stvari, vanjsku ljepotu i slične prolazne stvari.

atma.hr – 52
“Svaka velika religija u svijetu (Kršćanstvo, Židovstvo, Islam, Budizam) sadrži u sebi esencijalnu Istinu: čini drugima ono što želiš da drugi i tebi čine. Ono u što sam vjerovao i kada sam imao 23, a vjerujem u to i dalje: MI smo SVI u ovome zajedno. To nisu samo riječi, to je istina do određene mjere – kada ste vi provrijeđeni, ili vaša djeca – i ja sam. Također, i kada moje dijete biva povrijeđeno, i vi ste do neke mjere. 

Veoma je lagano okrenuti leđa onima koji su gladni i na ulicama. No možemo razviti psihologe koji liječe one koji govore: ‘ne moram se brinuti o drugima, moram se brinuti samo za sebe, moram si nagomilati još 5 milijuna dolara’.

Ono što vjerujem jest da je ljudska priroda takva da svatko u ovoj sobi ima utjecaj na sve ostale, i to na načine koje ne možemo niti shvatiti. To je izvan intelekta. To je duhovan, odnosno emotivan aspekt ljudi. Zato vjerujem, kada djelujemo na ispravan način – odnoseći se prema ljudima sa poštenjem i dostojanstvom, da ‘to dijete koje je gladno je i moje dijete’, tada utjelovljujemo pravo značenje riječi Čovjek. Protivno od toga jest kada kažemo da se sve vrti oko nas, da trebamo sve više kako bismo gomilali materijalne stvari, i da pritom ne brinemo za ostale. 

atma.hr – 52
To je moja religija, to je ono u što vjerujem. I nadalje, neovisno o religiji i rasi, mislim da ljudi diljem svijeta dijele to uvjerenje, da smo svi u tome zajedno kao ljudska bića. To postaje sve praktičnije. Ako uništimo ovaj planet ne uzevši klimatske promjene u obzir, vjerujte mi, svi smo u tome zajedno. 

Mi moramo raditi zajedno, i to je ono što je moja duhovnost.”

(http://www.ewao.com/a/truly-beautiful-thing-say-bernie-sanders-view-religion/)

Mislite li da ste lošiji od ovoga ili da možete i bolje? Shvatite da svatko ima svoj način na koji pomaže sebi, a time i drugima. Kada ste potpune osobe i poštujete sebe sa svim vrlinama i manama, prihvatit ćete i druge koji su na istome putu kao i Vi. Zato, pozivam svakoga od Vas koji ovo čitate, Bernie Sanders i ostali koji rade na ostvarivanju samo-dostatnog ljudskog čovječanstva koje nije temeljeno na gomilanju materijalnih stvari putem pohlepe, već dijeljenju u ljubavi i suosjećanju, širenju Univerzalne svijesti i dobrote – SVI smo u ovome ZAJEDNO.

Vaše djelovanje itekako ima utjecaj na stvaranje bolje sadašnjosti i budućnosti, i u ovome trenutku kada čitate ovaj članak.

Davor Predavec, portal3svijesti.org

atma.hr – 52
Prethodna objavaPrihvati sebe
Slijedeća objavaRazumijevanje pravog značenja duhovne ljubavi
Davor Predavec
Davor Predavec odmalena je znao da postoji nešto više od nas samih i da ta sila pomaže u koordinaciji sveopćeg Života. Već više od 10 godina aktivno istražuje razne metode iscjeljivanja (od kojih je i sam završio određene stupnjeve), bavi se proučavanjem "rubnih" područja znanosti: od polja singularitera - Jedinstva, zakona privlačenja kojega svakodnevno koristi i nadograđuje, zakona uzroka i posljedice, zakona Odgovornosti, te mnogim ostalim područjima nastojeći ih približiti ljudima u pristupačnom obliku, jer sve su to nijanse boja jednog Tvorca, kojemu se iskrenim predanjem i vlastitim rastom pomalo približavamo. Davor je svojim svjesnim djelovanjem priznat na veleučilištu gdje je diplomirao specijalistički smjer telekomunikacija i računala i dalje sudjeluje u publikaciji članaka i budućih radova, a trenutno radi u Engleskoj kao voditelj projekata - iako mlad (26 god), sve to je ostvario zahvaljujući poznavanju unutarnje Moći koju svi posjedujemo.