Zašto unutarnja energija doslovno preplavi neke ljude, a kod drugih je gotovo potpuno odsutna? Besplatna energija Zemlje i Svemira doslovno prožima prostor oko nas. Ali kako ga prihvatiti i ispuniti svoje tijelo njegovom životvornom snagom? Zašto unutarnja energija doslovno preplavi neke ljude, a kod drugih je gotovo potpuno odsutna?

atma.hr – 52
Osoba prima i asimilira slobodnu energiju iz vanjskog okruženja odvija se kroz njegove središnje energetske kanale. Vrijeme pridonosi postupnom začepljenju kanala, sve do njihovog potpunog istrošenja, a manjak opskrbe energijom utječe na opće slabljenje organizma, što rezultira razvojem depresije, bolesti i popratnog nezadovoljstva životom i sobom.

Energija Zemlje i energija Kosmosa cirkulira svemirom u obliku dva središnja toka – uzlaznog i silaznog. Uzlazni tok energije (sa Zemlje) prožima osobu odozdo prema gore duž vertikalnog kanala koji se nalazi duž kralježnice na udaljenosti od 0,5 cm od njega.

Silazni (iz prostora) tok nalazi se na udaljenosti od 3 cm od prednje strane kralježnice – od tjemena do trtice. Energetska gimnastika pomoći će očistiti naše energetske kanale i osigurati njihov učinkovit rad.

Postupak izvođenja energetske gimnastike

1. Vježbe možete izvoditi stojeći ili ležeći. Dok duboko udišete, pokušajte što zornije zamisliti kako vas odozdo prema gore, počevši od perineuma pa sve do tjemena, prožima tok energije koji izvire iz Zemlje. Snažan i moćan, doslovno vas puni slobodnom energijom, krećući se duž kralježnice.

2. Na isti način, nakon izdisaja, zamislite prolaz snažnog toka Kozmičke energije kroz kanal koji se proteže duž kralježnice, počevši od vrha, od tjemena, dalje, zaobilazeći međicu, a zatim ide u zemlju . Pokušajte snagom mašte utjecati na prolazne tokove energije, istovremeno ih jačajući i zadržavajući u sebi.

atma.hr – 52
3. Zamislite dalje da se dolazni tokovi, prolazeći kroz vas, pretvaraju u snažne fontane, postupno se povezujući jedni s drugima, koji zatim poprimaju oblik energetske sfere unutar koje se mentalno nalazite. Zamislite da ste balon čija se površina, povećavajući se, postupno stapa s granicama sfere, apsorbirajući maksimalnu količinu energije.

4. Uzastopnim ponavljanjem vježbi naučit ćete zamisliti i stvarno osjetiti protoke energije koji prolaze kroz vas. Formirajući energetsku sferu, tokovi stvaraju zaštitnu energetsku ljusku, koja, povezujući se s eteričkim tijelom, stvara stabilnu energetsku strukturu.

5. Energetska gimnastika vam omogućuje čišćenje središnjih i suptilnih kanala za slobodnu cirkulaciju energije, čuvajući je u energetskoj sferi formiranoj oko vas, ponovno stvarajući prethodno oštećenu ljusku kroz koju je energija napustila vaše tijelo. Rekreirana energetska ljuska štitit će vas od bolesti i problema, osjetit ćete kako se vraća snaga i sklad oko vas.

6. Samopouzdano ponavljanje izjava “Osjećam kako mi energija jača!”, “Pun sam snage i energije!” itd., može pomoći da se razina utjecaja energetske gimnastike značajno poveća.

Vadim Zeland

ATMA/econet.ru/Pripremila: Suzana Dulčić