Prošle je godine u Texasu pogubljeno petnaest zatvorenika. ABC News ekskluzivno je objavio njihove posljednje riječi koje je snimila teksaška policija. Pročitajte što su osuđenici rekli u zadnjim trenucima svoga života.

Četrdesetosmogodišnji Clive Foster, optužen je da je svom sustanaru pomogao u ubojstvu jedne ženske osobe te da mu je pomogao sakriti tijelo u šumu. Tvrdio je da je nevin do kraja. Pogubljen je 25. rujna.

– Kada zatvorim oči, bit ću s ocem. Bog je sve, on je moj život. Večeras ću biti s njim, rekao je Foster uoči smrti, a zatim se okrenuo porodici žrtve i kazao im: – Ne znam kako ćete se osjećati večeras. Molit ću se da se sretnemo u raju.

Pedesetčetverogodišnji Marvin Lee Wilson ubio je 21-godišnjeg Jerry nakon svađe.

– Spreman sam. Bohannon, Peg i Kim, volim vas. Sine, napravi nešto sa svojim životom, živi dobro. Zagrli svoju mamu i reci joj da je volim. Svi razumijete da sam ovdje došao kao grešnik, a odlazim kao svetac. Isuse, odvedi me kući. Gospodine, odvedi me kući. Nisam još otišao. Ovo je sigurno čudo. Ja sam čudo. Vidim te Rich. Ne plači sine, ne plači. Volim vas sve. Spreman sam, rekao je Wilson koji je pogubljen u kolovozu.

Tridesettrogodišnji Yokamon L. Hearn 1998. godine opljačkao je, zajedno s trojicom prijatelja, 26-godišnjaka te ga oteo, a zatim mu pucao 12 puta u glavu i gornji dio tijela.

– Želim poručiti svojoj porodici da ih sve volim i da im želim sreću. Spreman sam, rekao je Heran. Pogubljen je u srpnju.

Četrdesetsedmogodišnji Jesse Joe Hernandez ubio je 11-mjesečno dijete. Dijete i njegovu stariju sestru udario je baterijom dok ih je čuvao.

– Recite mom sinu da ga jako volim. Bog blagoslovio sve. Nastavit ću hodati s Bogom. Osjećam da injekcija počinje djelovati, nije loša, rekao je Hernandez koji je pogubljen u ožujku.

Dvadesetdevetogodišnji Beunka Adams ubio je prodavača u dućanu kojeg je želio opljačkati, a zatim je pokušao oteti dvije žene.

– Prvo želim reći svojoj majci da ne plače. Nema razloga za suze, svi umiru. Svi imaju svoje vrijeme, ne brini za mene. Ja sam jak. Mojoj porodici: tati je žao. Volim vas sve. Mojoj ženi: Volim te. Ponosan sam na sve vas. Zaista vas volim, posljednje su riječi Adamsa koji je pogubljen u travnju ove godine.

Keith Steven Thurmond ubio je svoju bivšu ženu i njezinog dečka.

– Sve što želim reći je da sam nevin. Nisam ubio svoju ženu. Kunem se Bogu da je nisam ubio. Ajde više, riješite to i zaključite sve. Mogu osjetiti injekciju, rekao je Thurmond koji je pogubljen početkom ove godine.

Četrdesetjednogodišnji George Rivas ubio je policijsku službenicu koja ga je pokušao spriječiti u krađi.

– Spreman sam. Prvo se ispričavam porodici policijske službenice, ne zato što sam sada ovdje, nego zato što će konačno sve završiti. Vjerujem da ste zaslužiti da doživite ovakav završetak. Mojoj ženi Cheri, tako sam zahvalan što si bila dijelom mog života. Tako te puno volim. Hvala mojoj sestri, prijateljici, mom sinu i porodici. Sve vas volim. Zahvalan sam na svemu u mom životu. Mojoj ženi, brini se za sebe, čekat ću te. Volim te. Spreman sam otići, rekao je Rivas koji je pogubljen u veljači.

Tridesetosmogodišnji Rodrigo Hernandez prvi je osuđenik na smrt koji je pogubljen u 2012. godini. On je oteo, pokušao silovati i ubio ženu koju je vidio na parkiralištu.

– Spreman sam. Želim svima reći da ih volim. Dignite glave gore. Svi smo mi porodica, ljudi moćnog Boga, spreman sam, rekao je Hernandez.

dnevno.hr