Zatrpani ste neredom, ulazna vrata vašeg stana podsjećaju na prizor iz Apokalipse danas, a na zidovima vam vise sablje i baš se dobro osjećate? EVO popis stvari koje NISU u skladu s uravnoteženim protokom energije u prostoru!

atma.hr – 78
Feng Shui je drevna tehnika koja nas uči kako urediti svoje prostore i omogućiti najoptimalniji protok i uravnoteženje životne energije (Chi) u našem prostoru.

Erica Sofrina, autorica knjige Small Changes, Dynamic Results! Feng Shui for the Western World i osnivačica West Coast Academy of Feng Shui, donosi popis onih stvari koje NE smijete činiti i koje nisu u skladu s uravnoteženim protokom energije u prostoru.

Pobrinite se za ovih šest točaka koje Erica predlaže i vjerujemo da ćete osjetiti kako živite u harmoničnijem i zdravijem prostoru.

1. Neka ulaz u vaš prostor NE bude običan ili neatraktivan

Ulazni prostor se u Feng Shuiju smatra mjestom preko kojeg Chi energija ulazi u naše stanove.

Neobojana ulazna vrata, otirač kojeg niste otresli tjednima ili gomila stvari koje ste natrpali ispred stana – sugerira na kaos, a ne na ujednačen protok energije.

Poigrajte se svojom kreativnošću, uredite ulazni prostor i vjerujemo da bi vas rezultati mogli iznenaditi.

atma.hr – 39

2. NE namještaju oštrih rubova

Feng shui metoda uređenja prostora predlaže da iz prostora izbacite sav namještaj koji ima oštre rubove te da ga zamijenite namještajem zaobljenih rubova.

Također, ne sugerira se u prostoru – niti kao ukras, niti u kuhinji, imati vidljive oštre i opasne stvari. Sablja na zidu ili lovačka puška na ormaru – nisu u skladu s Feng Shuijem.

Također, noževe u kuhinje ne ostavljajte na vidljivom mjestu već ih spremajte u ladice.

3. NEMOJTE sjediti, spavati ili raditi ako niste u mogućnosti imati pogled na ulazna vrata i ono što se događa prilikom ulaska u sobu

Ako okrenete leđa ulaznim vratima – Feng Shui smatra da se na taj način stavljate u poziciju nesigurnosti jer je jedna od primarnih ljudskih potreba upravo ona za sigurnošću.

atma.hr – 75
4. NE zatrpavajte svoj prostor nepotrebnim stvarima

Prema Feng Shuiju, sve što nas okružuje ispunjeno je Chi ili životnom energijom te se smatra da se energetski povezujemo sa svime što posjedujemo.

Tako gomila stvari za koje čak nismo niti svjesni da ih posjedujemo, sve ono što smo potrpali u garažu, ladice ili ormare i zaboravili na to – ima na neki način ulogu kradljivca naše energije.

Uklanjanje nereda oslobađa i uravnotežuje protok energije. Jednostavan način za rješavanje nereda jest da uzmete jednu po jednu stvar koju niste dugo vidjeli te da se zapitate:

Jesam li emotivno vezana uz ovo? Imam li koristi od nje? Govori li ova stvar išta o tome tko i što sam sada, u ovom trenutku?

Ako su sva tri odgovora NE – radi se o neredu kojega se po hitno trebate riješiti.

atma.hr – 78
5. NEMOJTE posjedovati umjetnička djela koje asociraju na negativno

Pa makar ste sliku Krbavske bitke dobili za rođendan od svoje najdraže punice – zamijenite je radije umjetničkim djelima koja će vas podići i inspirirati da učinite nešto pozitivno.

6. NEMOJTE živjeti bez prirode u svom prostoru

Sve što možete dovesti u vezu s prirodom, uključujući i četveronožne ljubimce – ispunjeno je skladnom Chi energijom koja će obogatiti naš život.

Okružite se živim bićima i stvarima prirodnog porijekla – biljkama, prirodnim materijalima, teksturama, bojama i umjetničkim djelima, fotografijama koja asociraju na prirodu.

Dizajn modernog namještaja sve više asocira na sterilnost i poziva na upotrebu materijala koji nisu prirodni i kao takav sigurno nije u skladu s Feng Shui principima.

naturala.hr

24 HIMALAJSKA LAMPA

banner himalajska lampa