Maya Angelou – ikona američke kulture i svjetske književnosti u ovoj nevelikoj, ali važnoj knjizi otkriva nam put do dobro proživljenog, smislenog života. Izmičući žanrovima, u svom jedinstvenom stilu Maya Angelou nudi nam vodič, memoar, poeziju i čisto zadovoljstvo.

atma.hr – 61
Zbirka kratkih očaravajućih eseja daje nam priliku da zavirimo u neke od najzanimljivijih trenutaka jednog izuzetnog života.

Prisjećajući se svojih prijateljica kao što je Coretta Scott King, svojih pogrešaka učinjenih u neznanju, odbacujući vulgarnost, objašnjavajući kako davanje novca ne čini dobročinitelja ili pjevajući u čast s ljubavlju pripremljenog obroka, Maya Angelou istkala je knjigu za pouku, uživanje i dijeljenje.

U njoj nam nudi svoje iskustvo i svoju mudrost, ali prije svega svoje srce.

O autorici:

Maya Angelou (1928 – 2014.), punim imenom Marguerite Annie Johnson Angelou, američka je pjesnikinja, spisateljica, glumica, redateljica i aktivistica, izuzetna, utjecajna osoba američkog pokreta za građanska prava. Pisala je eseje, scenarije, drame, poeziju pa čak i kuharice. Često je pomicala granice i bila jedna od najutjecajnijih žena svog doba.

atma.hr – 61
Prijateljevala je i bila uzor ljudima kao što su Malcom X, Martin Luther King Jr., Barack Obama a Oprah je često ističe kao svoj najveći uzor i nadahnuće. Njezine su knjige prevedene na mnoge svjetske jezike.

Najpoznatija i najvažnija je prva od šest autobiografskih knjiga, Znam zašto ptica u kavezu pjeva, sada i na hrvatskom jeziku (Planetopija, 2018.). Uz Pismo kćeri , među značajnija djela ubrajaju se i zbirke pjesama Phenomenal Woman, And Still I Rise, Mother, I Shall Not Be Moved i Shaker, Why Don’t You Sing.

Pismo kćeri

pismo kceriminniRodila sam jedno dijete – sina, ali imam na tisuće kćeri

Maya Angelou – ikona američke kulture i svjetske književnosti u ovoj nevelikoj, ali važnoj knjizi otkriva nam put do dobro proživljenog, smislenog života.

Izmičući žanrovima, u svom jedinstvenom stilu Maya Angelou nudi nam vodič, memoar, poeziju i čisto zadovoljstvo.

U njemu nam nudi svoje iskustvo i svoju mudrost, ali prije svega svoje srce.

180 stranica/format 13,5 x 21 cm

Cijena: 119 kn – Kupi ovdje